Andrej Lesjak

Naravna magija

17. maj 2017    1756 ogledov

Kaj je naravna magija?

To so postopki ali, če se izrazim z nam bolj znanim izrazom, rituali oz. obredi, s pomočjo katerih lahko posameznik in/ali skupina upravlja naravne sile, ki nas obkrožajo, da doseže neki cilj. Žal sta besedi magija in čarovništvo v preteklosti dobili negativen pomen, kot velja za večino stvari, ki jih navadni ljudje ne razumejo in se jih bojijo.

Od kod nam znanja o naravni magiji?

Veliko legend po svetu govori o t. i. ZLATI DOBI. To je bilo obdobje daleč v preteklosti, ki ga uradna znanost ne priznava. Skladno z  legendami je bilo to obdobje blaginje in razsvetljenosti. Vendar že če podrobneje preberemo vedske spise (domnevno najstarejše spise na svetu), v njih zasledimo podatke s področja astronomije, fizike, tehnike, medicine, filozofije, duhovnega razvoja …, ki v kar nekaj primerih presegajo naše današnje znanje oz. poznavanje omenjene problematike. Vse to kaže, da omenjene legende niso iz trte izvite.

Po nekaterih virih naj bi se t. i. ZLATA DOBA končala s propadom atlantidske civilizacije. V tistih časih naj bi ljudje živeli v harmoniji z naravo in naravnimi silami, saj so se zavedali povezanosti z njo. Prav tako so poznali naravne sile, ki so jih izkoriščali za svojo dobrobit. Prav izkoriščanje teh sil na način, ki ni bil skladen z naravo, naj bi pripeljal do propada atlantidske civilizacije. Preživeli naj bi ponesli različna znanja na različne konce sveta. Mogoče najbolj znana so tista znanja, za katere so skrbeli egipčanski duhovniki in faraoni in na katerih temeljijo magijska učenja reda Zlate Zore, katerega najbolj znani predstavnik je bil Aleister Crowley. Vendar to še zdaleč niso bila edina znanja iz starih časov. Nekatera med njimi so poznali druidi v času starih Keltov. Na teh znanjih se je kasneje razvil t. i. neopaganizem (Wicca). 

Skupno vsem tem učenjem pa je, da se vsi zavedajo povezanosti z naravo in naravnih sil (energij), ki jih lahko uporabimo. Da pa ne bi zapadli v enako past, v katero so padli prebivalci Atlantide, je treba posvetiti čas in pozornost tudi duhovnemu razvoju.

Sile (energija), ki nas obkrožajo, same po sebi niso ne dobre ne slabe

To lastnost jim določimo mi z našim načinom uporabe. Podobno kot npr. energijo atoma lahko uporabimo v medicini za zdravljenje (dobra uporaba), jo lahko uporabimo tudi za uničenje (atomska bomba – slaba uporaba), velja tudi za energije, ki nas obkrožajo.

'Dobremu' načinu uporabe teh energij oz. tistemu, ki ni v nasprotju z zakoni stvarstva, pravimo bela magija, 'slabemu' pa črna magija, vendar se je treba zavedati, da gre v obeh primerih za enake sile, ki so različno uporabljene. Vendar razprava o dobrem in zlem presega okvire tega članka in je ne gre preveč posploševati (mogoče kdaj drugič več o tej temi).

Osebno sem mnenja, da je vsak posameznik odgovoren sam zase, kako bo uporabil te sile. Vendar je tudi oseba, ki uči druge, odgovorna, da poleg znanja preda tudi zavedanje o tem, kako naj se te sile uporabljajo v dobro vseh vpletenih.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...