Maja R. Mihovec

Nega živali: eterična olja za pse

9. oktober 2017    255 ogledov

Pa si poglejmo katera eterična olja so primerna za pse in kako si lahko pomagamo pri najpogostejših tegobah kar z njimi brez dodatnih umetnih sredstev. Seveda ne smemo pozabiti na nizke koncentracije.

Sivka 

V majhnih količinah pomirja, zato jo lahko uporabimo pri stresnih situacijah, kot je npr. vožnja z avtom. Psa pomiri in uspava. Poleg tega jo lahko uporabimo tudi pri kožnih poškodbah in ranah. Pomirja srbečico.

Korenček

Obnavlja in bo pomagal pri suhi in luskasti koži, koži ki se hitro vname in je občutljiva. Uporabimo ga v mazilu. V kombinaciji z oljem šipka dobro gladi brazgotine.

Cedra

Pomaga pri odganjanju bolh. Uporabimo jo v šamponu ali naredimo razpršilo.

Rimska kamilica

Pomirja, deluje protibolečinsko.

Geranija

Deluje protiglivično, pomaga proti klopom. V kombinaciji z oljem neem uporabimo na tilniku psa kot sredstvo proti klopom. Pripravimo si olje za protiglivično tretiranje ušes.

Poprova meta

Dobro deluje kot repelent, ter pri težavah s sklepi, kot so zvini, artritis, lajša bolečine. Deluje tudi proti potovalni slabosti.  Uporabimo kot razpršilo proti slabosti, v šamponu ali kot mazilo. Uporaba poprove mete ni ustrezna pri brejih samičkah in pri majhnih psičkih in mladičih.

Sladka pomaranča

Odganja bolhe in pomirja.

Kadilna bosvelija – spodbuja delovanje imunskega sistema.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...