Simona Vrhovec

V objem ženske energije

11. april 2023    485 ogledov

Ženska energija je magična, čarobna, ta ustvarja, rojeva in manifestira. Tako, da se predaja, zaupa, sledi svoji intuiciji. Tako deluje v odnosih, tako do sebe, kot do drugih. Je čuteča, nežna, opolnomočena. Podarimo si objem te negovalne ženske energije.

To ja darilo ženskam ob rojstvu. Seveda pa se skozi nas preteka tako ženski, kot moški aspekt. Logika in čustvovanje. To velja tudi za moške. Žal, v današnjem času, pa ženske velikokrat zgubljajo stik s čutenjem. Več je načrtovanja, logike, dinamike in aktivnosti..premalo časa zase, za umiritev in stik s svojim čutečim delom sebe. Draga, ženska podari si objem ženske energije.

ZAKAJ PRIDE DO TEGA DO POMANJKANJE TEGA STIKA ?

Ker je včasih lažje racionalizirati, kot čutiti bolečino. Ker se je ženska morala še prevelikokrat zanesti le nase. Ker je morala preživeti. Ker je morda samostojna podjetnica. Ker je trpela, ker je bila razočarana, ker je bila zasmehovana. Ker joka, ker čuti, ker je ” občutljiva”, ker potrebuje počitek in to ni moderno. Verjetno še kaj..

IN TAKO ŽENSKA ZAPRE SVOJE SRCE.. OBJEM JE PRETEKLOST..

Tipičen odziv na bolečino, strah in obsojanje je, da zapremo srce. Preidemo v zaščitni način, samoohranitev kot zagotovilo, da je vsaka zaznana grožnja “blokirana”. To se zgodi, ko verjamemo v iluzijo, da je strah resničen. Ko mislimo, da nas lahko nekdo poškoduje ali nam nekaj vzame. Svojo ljubezen do sebe, življenja začnemo pogojevati. Svojo ljubezen uporabljamo kot valuto, da cenimo ali razvrednotimo sebe ali druge, namesto da ji pustimo, da prosto teče.

Vendar ženski pristop, ki ga vodi srce, ne pomeni toliko delati, ampak sprejemati. Akcija igra močno vlogo pri manifestaciji, vendar ji vedno sledi zavestno vnaprejšnje tlakovanje energije.

Ste pripravljeni sprejeti? Se odpreti? Polno čutiti?


Prejeti pomeni odpreti se. Da razširimo svojo energijo, da dovolimo več. Naš fokus ni na tem, da bi dobili več, saj se že počutimo notranje izpopolnjeni. Namesto tega gre za prejem obilja tega, kar že smo. Postanemo magnetni za tisto, kar si želimo. In to prikličemo skozi zavestno delo z našo energijo. A, pomembna je predaja, zaupanje, čutenje. Malo manj um, več srce . Intuicija.

Odprto srce je ranljivo, a močno. Ljubezen je dana ne da bi potrebovali kaj v zameno. Vsi deli osebe ali situacije so sprejeti brez obsojanja ali etiket, kot sta slabo ali napačno. Brezpogojna ljubezen pomeni prav to – ljubezen brez pogojev. Odprto srce čuti. Občuti vse, kar je notri.

POVABIM TE K OBJEMU ŽENSKE ENERGIJE

Pojdi v udoben položaj, kjer lahko resnično sprostiš svoje čuteče telo. Sprehodi se po svojem telesu in začuti, kje je kakšna napetost, nesproščenost. Z dihanjem zmehčaj in naj odpade teža, breme pričakovanj. Breme popolnosti, breme nevrednosti, breme napisanih neprijaznih besed, ki si jih napisala v svojem življenju.

Simbolno skloni glavo in tako preusmeri iz uma v čutenje. Vstopi v svoje telo. Postopoma odhajaj globlje in globlje, ko čutiš in začutiš čisto vsak delček sebe. Kaj čutiš? Ne beži. Sprejmi. Tvoje telo, tvoje srce, globina tebe kliče k tej povezavi. K ponovnemu stiku.

Kaj ti govori? Kaj si želi? Je to nežen dotik? Prijazne besede. Podari si to. Zasadi cvetlični vrt, ko se sprehajaš po svoji globini. Zasadiš z nežno besedo, ljubečim dotikom, s predajo..samo sadi različne cvetlice in opazuj. Naj se zgodi naravni proces. Ne trudi se. Samo opazuj. Kako rastejo najlepše cvetlice. Lahko so vrtnice, lotosovi cvetovi, jasmin, hibiskus..ni meja..opazuj, kako te objema lepota.

Kako si lepa. Od znotraj navzven. Siješ z edinstveno energijo in le s tvojo prisotnostjo zažari tudi tvoja okolica. Zakaj? Ker si izpopolnjena. Opolnomočena. Edinstvena. Ljubljena.

Dobrodošla domov. V svoje srce.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...