Zoran Zavor

Poletje: čas za ustvarjanje ali počitek?

piše: Zoran Zavor
8. julij 2020    114 ogledov

Predstavljajte si pogled skozi majhno okno letala, ko se dviga visoko nad oblake… Vznemirjen pulz in avanturistično srce, ki radostno utripa ob pričakovanju raziskovanja novega… ter miren um, ki se veseli odmora in zasluženega oddiha. Premor, ki si ga premalokrat podarimo in zato vse bolj drvimo s stanja izgorelosti in kroničnega stresa.

Dandanes je tak odmor še težji zaradi spremenjenih okoliščin povezanih s splošnim zdravjem in strahovi ljudi.

Medtem ko je poletje, kot čas sonca in vode, pravzaprav idealno za to, da se naš ritem življenja malo ustavi.

Spomnim se primera učenke, ki se je ob prihodu na Ustvarjalno akademijo Pesem duše počutila popolnoma izgorela, saj je delala po dvanajst ur na dan, hkrati bila še kar najboljša mama, najbolj razumevajoča hčerka, najbolj ljubeča babica, samoumevna sestra… najboljša v skoraj vseh vlogah. Skozi takšen tempo življenja je počasi začela zapirati svoje srce, saj enostavno ni zmogla več biti vsem na razpolago.

Skozi odkrivanje sebe in prepoznavanje svojih omejitev z znanji, ki jih je pridobila na Ustvarjalni akademiji Pesem duše, se je ob podpori skupine postopoma začela (nazaj) odpirati.

Videti posameznike, kako se jim vrača zaupanje v notranje energije moči, kako se povežejo z energijo srca, energijo vesolja in zemeljsko energijo ter predvsem, kako so opolnomočeni z novimi orodji za lasten razvoj, je ena izmed najlepših izkušenj, ki jo lahko kot mentor doživim in sem zanjo hvaležen.

Podobno lahko svoj energijski sistem uravnovesimo poleti, saj je poletje čas, ki še posebej podpira srčno energijo.

Ujamemo lahko kakšen sončni vzhod ali zahod ob romantičnem sprehodu, si privoščimo dnevni počitek, začinimo svojo hrano drugače in poskusimo nove recepte iz vrta, obilo pijemo in meditiramo. Redne meditacije in odpiranje energiji srca je poleti še bolj učinkovito in pomaga pri tem, da si napolnimo baterije in ponovno prevzamemo krmilo v svojem življenju (če smo bili namenjeni v smer pregorelosti). Ni pomembno, če meditiramo doma, ali v naravi ob vodi, v gorah, pomembno je le, da se odklopimo od občutka »moram/moral-a bi« in kljukanja stvari na seznamu.

To poletje si podarimo nekaj, kar je brezplačno: pozornost in čas zase – sočutno, seveda. Učinki bodo poživljajoči, le-tem pa bodo sledili navdihi za ustvarjanje.

Zoran Zavor, društvo Pesem duše

Dogodki:

-          Ustvarjalna akademija - Pesem duše®: predstavitev, 5. september 2020, Ljubljana

-          Ustvarjalna akademija Pesem duše - začetni modul, 26. september 2020, Ljubljana

Aktivnosti:

-          Ustvarjalna akademija Pesem duše

-          Karmična diagnostika

-          Delavnice osebne rasti

-          Life reading

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...