16
oktober

3-dnevni izlet v Posočje z Jožetom Munihom

Organizira: Društvo za dušo
Kdaj: 16. oktobra ob 10:00 do
18. oktobra 2020 ob 17:00
Kje:
Prispevek:81,00 EUR
Organizira:Društvo za dušo
Kontakt:064 108 107 ali info@zaduso.si

33 ogledov

3-dnevni potep po Posočju z Jožetom Munihom, termin: 16.10. – 18.10.2020

Raziščite zanimive energetsko močne točke Posočja s številnimi naravnimi znamenitostmi. Pester 3-dnevni program zagotavlja da boste za svoj denar dobili res veliko, saj omogoča odlično razmerje med raziskovanjem, aktivnostmi, prostim časom in počitkom.

Prvi dan – 16. 10. 2020

Zbor udeležencev je na parkirišču v zaselku Stopnik (na relaciji Cerkno – Tolmin) ob 10 uri.  Potopili se bomo v svet skrivnostnih staroverskih poti ter obiskali Šebrelje. Na področju sedanje cerkve sv. Ivana se nahaja energijsko močno področje, ki je našim prednikom služilo kot megalitsko svetišče, svetišče sončnemu božanstvu, … Že pred 60.000 leti so naši predniki igrali na koščeno piščal v jami Divje babe. Obiskali bomo tudi izjemno zanimiv megalitski krog ob Polževi luknji in megalitski krog Belinov krog z Belinovim tronom.

Po obisku vseh naštetih znamenitosti sledi namestitev in nočni pohod do izvira Grofove vode, ki je znan po svoji zdravilni energiji.

Drugi dan (17. 10. 2020) – start ob 10 uri s parkirišča pred trgovino Hofer

Obiskali bomo Rezjansko skalo in v Mrzli studenec v Kobaridu, kraj, kjer je križarska vojska leta 1331 zasula sveti studenec in posekala sveto drevo. Iz, po potresu opustele, vasi Stanovišče se bomo podali po meditativni poti proti Breginju. Prečkali bomo zmajevo črto, si ogledali megalitske kroge in mesto z zanimivo zgodbo, kamor so nekoč prinašali umirajoče. Iz Breginja se bomo odpravili v pobočje Kobariškega Stola in obiskali skalo, kamor se je med begom skrila sveta Marjeta. Breginjski kot je poznan tudi po izjemni zgodbi o Velikanovih skalah ter Turjevi jami, tako da bomo dan zaključili z obiskom teh unikatnih naravnih znamenitosti.

Tretji dan (18. 10. 2020) – start ob 10 uri s parkirišča pred trgovino Hofer

Obiskali bomo staro slikovito vasico Dolenje Nekovo, ki je danes popolnoma opuščen z zelo pomembno cerkvico Sv. Vida. Poslušali bomo zgodbe o zgodovini vasi ter o običajih, ki so se tam odvijali.  Sledil bo obisk Parka Pečno, kjer se umetnost, narava in obrt združijo v posrečeno celoto.

Možno se je udeležiti obiska tudi za en dan. Cena enodnevnega izleta: 36,00 EUR/osebo

Cena za 3 dni brez nočitve: 81,00 EUR

Cena za 3 dni z 2 nočitvama: 153,00 EUR

Veselimo se odkrivanja in novih dogodivščin v vaši družbi. Več informacij in prijave zbiramo po e-mailu: potovanja@zaduso.si ali telefonu 064 108 107. Več na: http://zaduso.si/potep-po-posocju-z-jozetom-munihom/

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Društvo za Dušo je skupina ustvarjalnih in srčnih prostovoljcev s strokovnimi znanji iz izobraževanja ter turizma, ki želimo krepiti ter širiti večne medčloveške vrednote. Naše delovanje delimo na...

Nalagam...