4
julij

9. in 10. DIVJI tabor: Sočutni in Pogumni

Organizira: Društvo DIVJA
Kdaj: 4. julij ob 11:00 do
7. julij 2024 ob 17:00
Kje:
Prispevek:333€
Organizira:Društvo DIVJA
Kontakt:Iva, 070 841 231

452 ogledov

Letos vas vabimo, da se nam pridružite na 2 DIVJIH taborih. 9. DIVJI tabor - Sočutni je namenjen vsem generacijam in bo potekal od 4. - 7.7., 10. DIVJI tabor - Pogumni pa bo potekal od 11. - 14. 7. in je namenjen le odraslim udeležencem.

9. DIVJI tabor - Sočutni

4. -  7.  julij, skrita lokacija

Letošnja tematika 9. divjega tabora, ki je namenjen vsem generacijam, je spodbujanje sočutnosti. To smo razdelili v tri stebre - sočiutnost do nas samih, do drugih in do narave.

Verjamemo, da če bi bilo tega več, bi bil svet lepši. Namesto individualizma spodbujamo skupnost in sodelovanje. Brez srčnih sodelovanj delavničarjev in prostovoljcev naših taborov niti ne bi mogli izvesti. Na tem taboru se bomo vrnili k osnovam, k spoštljivim odnosom, iskrenosti in držanju obljub. Ali znamo biti iskreni do sebe in drugih? Kje lahko komu dam, pomagam in ne vzamem. Ali smo v teh vrlinah res tako domači, kot bi si to želeli ali je še veliko prostora za izboljšavo? Kakšni občutki pridejo in kakšne posledice, ko naše meje, dogovori, niso spoštovani? Kakšnih načinov se lahko poslužimo, da bo tudi narava bolj spoštovana, saj le-ta ne zna govoriti in nam postavljati mej. Začnimo na začetku.

 • Sočutnost v odnosih

V izkustvenih delavnicah bomo zaznavali občutke, vadili iskreno komunikacijo in zaigrali igro življenja. Kje so naše meje, kako se počutimo, ko so nespoštovane, in ali jih mi znamo spoštovati pri drugih? Kako se naši vzorci ponavljajo tudi v dinamiki z našimi najmlajšimi? Kaj nas lahko naučijo oni? Na kak način lahko sočutno pomagamo drugih in kakšni občutki nas prevevajo takrat?

 • Sočutnost do sebe

S sočutjem do samega sebe si dajemo enako prijaznost in skrb, kot bi jo namenili dobremu prijatelju. Nekateri so do sebe preveč kritični, drugi pa preveč popustljivi. Kje je zdrava meja in kaj se vsak od nas še lahko nauči in kje izboljša? Če si želimo ljubezni, dotikov ali si jih znamo dati sami?

 • Sočutnost do narave

Organizirali bomo izmenjevalnico oblačil ter povabili različne posameznike, ki so nam v Sloveniji vzgled, da delijo svoje načine sočutnosti do narave. Kako zmanjšati potrošništvo in kako to počnejo drugi? Kako graditi na naraven način in bivati čim bolj v sožitju z naravo? Vabljeni tudi na barvanje z rastlinami ter nabiralniško delavnico, kjer si bomo hrano nabrali v naravi in tisti dan uživali v divjih obrokih.

PREVERI NAŠO SPLETNO STRAN S PODROBNIM OPISOM USTVARJALCEV IN DELAVNIC  TUKAJ.

Delavnice

 • Globoko poslušanje in sočutnost - Andreja, Jakob in Iva
 • Izdelava minimalistične obutve iz odpadnih materialov - Gregor Brovinsky
 • Postavi se zase - raziskovanje osebnih meja - Eva Brovinsky
 • Družinska akroigra - Eva Brovinsky
 • Feldenkrais Ozaveščanje skozi gib - Mateja Kodermac
 • Divje nabiralništvo - Uroš Švigelj
 • Intimnost z vodami Telesa in Zemlje - Alja Lah
 • Večerni žur - Ritem razigranega veselja - Nina Stopar
 • Jutranja joga - Polona Lupinšek
 • Stik - Andreja Kranjc
 • Eko tisk z rastlinami (otroška) - Brina Romana Gobec
 • Gradnja z naravo - rešitve in izzivi - Jošt in Vesna iz Hiše Virstan
 • Koncert 3 brade
 • Meditacija v hoji - Narava
 • Inka Panchito - ples
 • Tjaša Jamnikar - Poslušaj gib narave

Delavnice za otroke  

Otroške delavnice bodo vzporedno z delavnicami za odrasle vodili naši čarodeji in čarodejke Maša, Urška, Jan in Jakob. Tako se boste lahko starši spočili in mirno uživali na delavnicah za odrasle.  

Druge zabavne vsebine

Poslikava obrazov
Grajenje ognjene grmade
Otvoritvena ceremonija
Večerni koncerti in plesi

Druge vsebine za večjo sočutnost

Izmenjevalnica oblačil, knjig in igrač, ki ti ne služijo več
Pomoč prostoru - ena od delavnic, kjer bomo na prostoru, ki nas gosti, izvedli mini projekt s katerim ga bomo olepšali

Prijavi se TUKAJ.

Pofočkaj se preko facebooka.

Cena za 4 dni druženja, programa in prehrane v naravi:


Od četrtka 4.7. do nedelje popoldne 7.7.
Odrasle osebe: 166€ na odraslo osebo plačaš ob prijavi, 167€ plačaš na licu mesta (skupaj 333€)
Otroci 0-3 brezplačno
Otroci 4-12 80€
Mladi 13-17 120€
Število mest je omejeno.

10. DIVJI tabor - Pogumni

od 11. - 14. julij, skrita lokacija

Deseti divji tabor posvečamo pogumu, ki ga bomo raziskovali med preprostim sobivanjem v naravi.  Odkrivanje samega sebe in premikanje svojih meja bomo spoznavali skozi okno Poguma. Kaj ti pomeni pogum in kdo je zate pogumen? Kakšne oblike lahko zajame - kaj so njegovi gradniki? Na taboru bomo raziskovali pogum v odnosih, pogum v doseganju ciljev ter avtentično izražanje. Kako stopiti na pravo pot v življenju ter ali je pogum tudi, da pokažemo svojo sočutno in ranljivo stran? Kaj nam preprečuje, da bi bili pogumni in sledili svojim sanjam? Na kak način lahko to storimo in na kak način je uspelo drugim? Na taboru bomo poslušali zgodbe pogumnih, ki so na sočuten način dosegli svoje sanje. Preko telesa bomo izkusili, kaj nam pomeni prepuščanje in zaupanje. Dotaknili pa se bomo tudi pogumnih odločitev v medsebojnih odnosih ter lastni vrednosti ter avtentičnem izražanju. Poguma ne bomo raziskovali le skozi verbalno predajanje znanja, temveč tudi skozi izkustvene ter čuteče delavnice preko telesa. Pridruži se nam na štirih dnevih preprostega bivanja v naravi v skupnosti istomislečih. 10. divji tabor je namenjen samo odraslim udeležencem.

Pogum v odnosih

Brez izpolnjujočih odnosov in najbližjih oseb bi bilo naše življenje prazno in brez smisla. Kako lahko naše odnose še izboljšamo, kje smo se v preteklosti zataknili, katere stvari bi spremenili (če bi le lahko), ker nam niso služili. Ali smo pripravljeni popolnoma zaupati ter se predati? Na kak način smo lahko še bolj iskreni do sebe in svojih najbližjih? Na taboru bomo spoznavali nova orodja, ki nam bodo v prihodnosti pomagala do bolj ljubečih in iskrenih odnosov. Dotaknili se bomo odnosov vseh vrst; romantičnih, poslovnih, družinskih, prijateljskih ter nenazadnje odnosa do nas samih - na svež in konstruktiven način. Čaka nas senzualna igra z vrvmi, kjer bomo raziskovali zaupanje ter srčen in globok moško-ženski krog, kjer si bomo pogledali iz oči v oči ter pogumno izrazili naše bolečine in radosti.

Avtentičen stik s sabo

Naučeni smo, da sledimo smernicam naše družbe ter izpolnjujemo pričakovanja drugih. Ko se ozremo nazaj, nas veliko ugotovi, da je velik del našega življenja in delovanja bilo prav to. Ženemo se za zunanjimi cilji, ki morda niti niso naši. Kdo sem, ko se slečem družbenih pričakovanj in vnaprej predvidenih ciljev? Kdo sem, ko delujem iz stika s sabo in v integriteti? Na taboru bomo raziskovali avtentičen stik z najpomembnejšo osebo v našem življenju: z nami samimi. Kako začutiti kaj je prav za nas, ter se poravnati s svojo esenco, slediti našemu notranjemu kompasu. To bomo odkrivali skozi vadbo radikalne iskrenosti, globokim poslušanjem in čuječnostjo, odkrivali svojo notranjo oazo miru skozi meditacijo in potovali v ritmu lastnega bitja.

Učenje skozi izkustvo

Skozi izkustvene delavnice bomo raziskovali občutke na našem telesu, ter skozi Dramilo zaigrali igro življenja. Skozi Metodo Ključ+ bomo dobili orodje, kako se spoprijemati in preprečevati stres. Utelesili bomo moč in pogum skozi Maorsko Haka tradicijo, odkrivali bomo svoj glas skozi zavestno petje, raziskovali svojo psihologijo in telo skozi zavestno rokoborbo in druge transformativne delavnice.


PREVERI SPLETNO STRAN S PODROBNIM OPISOM USTVARJALCEV IN DELAVNIC TUKAJ.

Delavnice:

Tkanje avtentičnosti - varnost, sočutje in nevroznanost za pristnost stika - Alja Markelj
Dramilo & Šamansko popotovanje - Žiga Birsa & Annamaria Prezelj
Strah, obtičanost in pogum - Tanja Maljevac
Spontano zgodbarjenje - Pogumne zgodbe - Urša Strehar Benčina
Moški in Moško-ženski krog - Boštjan Čampa
Senzualna igra z vrvmi - Urša Drabik
Metoda Ključ+ - Mojca Studen
Transformacija - Gašper Dolinar
Zavestna rokoborba & Radikalna iskrenost - Peter Premužić
Haka Experience - prebudi notranjega bojevnika/co - Marco Moriggi (Vienna)
Modrosti in orodja Buddhovega učenja v našem vsakdanu - Primož Korelc Hiriko
Ženski krog ter Moško/Ženski krog - Andreja Kranjc
Pogumen glas seže v deveto vas - Alja Petric
Praksa meditacije - Jakob Taljat
Od neozdravljive diagnoze do zdravljenja telesa, uma in duše - Barbara Jedovnicky
Ples Blues - dvojina skozi ednino - Irina Kysselef
Ekstatičen ples - Janez Vidrih Junzi

Končen in dopolnjen seznam bo znan in objavlje na spletni strani najkasneje 30.3.

Cena za odraslo osebo za 4 dni programa, kampiranja in treh polnih penzionov je 333€ na odraslo osebo. 167€ plačaš ob prijavi, 166€ pa na samem dogodku. 

Prijavi se tukaj.

Podrobnosti najdeš na FB strani Društvo DIVJA  ali na naši spletni strani.

FB dogodka:

9. DIVJI tabor 

10. DIVJI tabor

 

Podroben program najdeš na naših spletnih straneh:

Za 9. DIVJI tabor spletno stran še dokončujemo in bo na voljo kmalu

Spletno stran 9. DIVJI TABOR in 10. DIVJI TABOR.

Pofočkaj se preko facebooka.

Dobrodošla, dobrodošel :)

ORGANIZATOR

DIVJA je klic divjine, ljubezen do narave, ki je globoko prisotna v vsakemu izmed nas. Divja je vrnitev tja, od koder smo zašli. Naše poslanstvo je povezati in...


Nalagam...