27
maj

Izkustvena delavnica pisanja v naravi

Kdaj: 27. maja ob 17:00 do
29. maja 2022 ob 15:00
Kje:
Prispevek:185€: cena delavnice, nastanitev, ekološka hrana
Organizira:Terapevtski in kreativni studio
Kontakt:031 677 258, aljaadam8@gmail.com

236 ogledov

Prihod v petek 27.5. ob 17ih, odhod v nedeljo 29.5. ob 15ih. 

Ko sem zaključevala svojo četrto pesniško zbirko, sem veliko časa preživela v divjini. Čutila sem, da je moje telo postalo gibko od hoje, plezanja po skalah, kopanja v mrzlih tolmunih – ustvarjalnost se je brezkompromisno naselila vame. Bivanje v naravi je v celoti podprlo moje pisanje. Na podlagi te izkušnje se je porodila ideja za pričujočo delavnico. 

Delavnica prepleta ustvarjalni procesa pisanja z elementi geštalt terapije in tehnikami čuječnosti. Čuječa prisotnost odpira blokade, energetske zastoje v telesu, nas uči, kako umiriti miselne vrtnice in se osredotočiti na točko zaznave. Geštalt terapija je usmerjena na kontakt (stik) kot temelj za rast v smeri avtonomije in avtentičnosti. Novo v doživljanju in rastoče zavedanje razpirata možnosti za izbiro in delovanje v smeri spremembe. Program se osredotoča na čutno doživljanje narave, raziskovanje odzivanja čutil (vid, sluh, voh in tip). Predvsem pa, kako prek prepoznavanja čutne naravnanosti, prebujene vsebine ubesediti, uporabiti kot snov v pesmi, zgodbi, članku itn. V ospredje je postavljen tekst kot »samostojen organizem«, kot proces, ki se poraja v prostorih vmes in iskanje vzporednic/ločnic med telesnim doživljanjem in »telesom teksta«. Delavnica je primerna za vse, ki pišete, želite pisati in/ali raziskovati lastno ustvarjalnost v odnosu do narave. 

Primerna samo za tiste, ki ste vajeni večurne hoje!

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Spodbujajmo celosten vpogled v lastno doživljanje, razvijanje sposobnost globljega razumevanja sebe in okolja, kar omogoča bolj polno, avtentično in bogato življenj. Programi so zasnovani kot plod dolgoletnega študija,...

Nalagam...