Terapevtski in kreativni studio
geštalt psihoterapija, literarni coaching, spodbujanje kreativnosti, terapevtska joga

Terapevtski in kreativni studio, geštalt psihoterapija, literarni coaching, spodbujanje kreativnosti, terapevtska joga

Reber 11
1000 Ljubljana

0 zahval     504 ogledov

Spodbujajmo celosten vpogled v lastno doživljanje, razvijanje sposobnost globljega razumevanja sebe in okolja, kar omogoča bolj polno, avtentično in bogato življenj.

Programi so zasnovani kot plod dolgoletnega študija, dela z ljudmi in lastne prakse.

Geštalt psihoterapija: v ospredje postavlja telesne procese, dogajanja "tukaj in sedaj". Bistvo terapevtskega procesa je ostrenje zavedanja, odpiranja prostora možnosti izbire in prevzema odgovornosti za lastne življenjske situacije. Potlačena čustva pogosto povzročajo energetske blokade v telesu in komunicirajo z nami neverbalno (npr. v obliki migrene, bolečine v hrbtenici, bolezni itn.). V terapevtskem odnosu, ki temelji na varnosti in zaupanju, klient ozavešča notranje procese do katerih drugače nima dostopa (ali pa je ta otežen). Poseben poudarek je namenjen delu s telesom, raziskovanju potreb in občutkov, predvsem pa načinu, kako vstopamo v kontakt in kje ga prekinjamo. V naših telesih je zapisano vse: glasovi naših prednikov/prednic, travme iz preteklosti, modrosti, ki nam lahko olajšajo življenje. Trpimo zato, ker hočemo zanikati sami sebe, svoja telesa. Vračanje domov (k sebi) pa je nekaj najlepšega.

Literarni coaching: je inovativen program, ki spodbuja avtentičnost in zavedanje pri tem pa združuje izkustveno pisanje z elementi geštalt terapije. Posameznikom omogoča, da se osvetlijo lasten ustvarjalni proces in ojačajo svoj avtentičen glas. Predvsem pa, kako prebujene vsebine ubesediti, uporabiti kot snov v pesmi, zgodbi, eseju, članku itn. S prilagojenimi tehnikami je mogoče vstopiti v snov in blokade pisanja. Program je zasnovan glede na individualne potrebe: osredotočamo se na delo na besedilih (pisanje, piljenje besedil, priprava besedila za objavo) in/ali na poglobitev ustvarjalnega procesa.

Terapevtska hatha joga: Program usmerja pozornost na ozaveščanje notranjih, čustvenih blokad in deluje po principu vstopa v "prostor blokade", prek diha, vizualizacij, meditacij, vztrajanja v jogijskih položajih (z jogijskimi pripomočki). V ospredje postavlja: subtilne asane, širjenje pozornosti (čuječnost), povezovanje s čustvenim telesom, vzpostavljanje stika z notranjim otrokom, integracija, ozaveščanje blokad, tehnike globinskega sproščanja, budistična meditacija osredotočenosti. Skupina je majhna (največ štiri), v sklopu programa nudim tudi individualen pogovor/svetovanje kot podporo procesu (enkrat mesečno za vsako udeleženko/udeleženca).

Kreativni programi: kreativnost pomeni ustvarjanje pogojev za zdrav način delovanja v odnosu do sebe in do okolice. S poglabljanjem kreativnosti širimo in bogatimo prostore našega bivanja. Kreativni proces je tudi proces notranje rasti in zavedanja. Zato je pomembno, da negujemo kreativnost kot del našega vsakdanjega življenja znotraj različnih dejavnosti in poklicev. Nudimo različne programe:

Izkustveno kreativno pisanje za skupine

Kreativnost in čuječnost za skupine

Kreativni programi za otroke in mladostnike

 

 

Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!

Pošlji sporočilo  |  Terapevtski in kreativni studio, geštalt psihoterapija, literarni coaching, spodbujanje kreativnosti, terapevtska joga

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...