11
december

Izlet 7 magičnih slapov Mirne v Istri

Organizira: Društvo za dušo
Kdaj: 11. decembra ob 10:00 do
11. decembra 2021 ob 16:00
Kje:
Prispevek:36,00 EUR
Organizira:Društvo za dušo
Kontakt:064 108 107 ali info@zaduso.si

18 ogledov

7 magičnih slapov Mirne v Istri – enodnevni izlet

Sobota, 11.12.2021

“Pot 7 slapov Mirne” dočara mistično lepoto Istre v vseh letnih časih. Poleti lahko občudujemo bogato vegetacijo, v  jesenskem in spomladanskem času je količina dežja večja, kar okrepi moč slapov, slika zaledenelih slapov pozimi pa je naravnost neverjetna. Pot je dolga 13,5 km, za kar bomo potrebovali 5 ur zmerne hoje. 

Po prihodu v Buzet bomo parkirali pred gasilskim domom in tam začeli našo avanturo. Po krajšem sprehodu bo prišli do 4 čudovitih slapov. Najvišji slap Vela peć je visok neverjetnih 26,5 m in širok 5,6 m, tako da zgleda res mogočno. Ozka steza nas bo vodila ob reki in pod stenami, ki privlačijo izkušene plezalce. Najtežji del poti je zavarovan z vrvmi, kar nam bo olajšalo vzpon. Sprehodili se bomo mimo oken starega rudnika premoga. Predlagamo, da s seboj vzamete svetilko, da lahko pokukate v notranjost.

Pot bomo nadaljevali mimo Napoleonovega mostu iz 19. stoletja in avtentičnih vasic Kuhari in Blatna Vas s tipično istrsko arhitekturo. V mestu Kotli bomo imeli daljši postanek za malico iz nahrbnika ali kosilo iz konobe s čudovitim razgledom na kraju, ki ga primerjajo s turškim Pamukkalami. Po obroku bomo pot nadaljevali mimo starega mlina s pogledom na slap Kotle. Obiskali bomo 2 slapa in zavili na plodna polja ter se po južni obali Mirne spustili do našega izhodišča in tako zaključili dan poln lepih panoramskih pogledov in avanturističnih podvigov.

Izlet vodi Andrej Djapić – planinski vodnik in poznavalec Istre, vodenje poteka v hrvaškem jeziku.

Zahtevnost: zmerno zahtevno; vzpon na začetku steze je zahteven, vendar lahko izberete lažjo pot.

Cena: 36 EUR

Cena vključuje vodenje in organizacijo izlet. V ceno nista vključena prevoz in hrana.

Trajanje: cca 6h (5 ur hoje + 1 ura za počitek in kosilo)

Začetek: 10.00 v Buzetu

Konec: okoli 16.00 v Buzetu

Prijave sprejemamo po telefonu 064 108 107 ali e-mailu: potovanja@zaduso.si

kliknite tukaj

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Društvo za Dušo je skupina ustvarjalnih in srčnih prostovoljcev s strokovnimi znanji iz izobraževanja ter turizma, ki želimo krepiti ter širiti večne medčloveške vrednote. Naše delovanje delimo na...


Nalagam...