25
januar

Nega oči (Isha eye care programme)

Organizira: Isha Fundacija
Kdaj: 25. januarja ob 12:00 do
26. januarja 2020 ob 11:30
Kje:
Prispevek:65 EUR
Organizira:Isha Fundacija
Kontakt:Slovenia@ishafoundation.org

294 ogledov

Naše oči so okna, skozi katera zaznavamo in raziskujemo svet. Vendar pa so danes naše oči nenehno izpostavljene bleščečemu zaslonu in zato omejene le na določene gibe, bodisi zaradi sedenja pred računalnikom, televizijo ali telefonom. Kot rezultat, naše oči postopoma izgubljajo gibljivost očesnih mišic, kar vpliva na našo sposobnost osredotočanja na različne razdalje, splošno znane kot kratkovidnost (miopija) ali daljnovidnost (hipermetropija).

 Isha program za nego oči nudi naraven način, ki skozi jogijske prakse izboljša težave, povezane z vidom. Program za nego oči je bil zasnovan tako, da popravi te anomalije in nam s tem omogoči, da zaustavimo nadaljnje slabšanje vida ali potrebo po nošenju očal, ali da se izognemo precej invazivnejši poti korektivnih očesnih operacij. Poleg tega, da zagotavljajo sprostitev utrujenim očem in povečujejo našo koncentracijo, so te prakse zelo priporočljive za optimalno zdravje oči, ki si ga v današnjem hitrem življenju tako želimo.

Programske usmeritve

Prosimo, upoštevajte, da je obvezen obisk na obeh sklopih programa. Pogoj za udeležbo je predhodna udeležba na Surja kriji, Jogasanas, Angamardani, Surja Shakti ali Upa jogi, ki jih organizira Isha Foundation.  

Zaželjeno je, da pride brez kontaktnih leč.

Prosimo, pridite v stanju praznega želodca: obrok končajte 4 ure pred delavnico, prigrizek 2,5 ure prej, pijačo ali cigareto 1,5 ure pred delavnico.

Zaradi narave poučevanih praks obstajajo nekatere kontraindikacije. Ljudje, ki sodijo v katero izmed spodnjih kategorij, trenutno niso primerni za udeležbo:

  • kdor je imel v zadnjih 6-ih mesecih večjo odprto operacijo,
  • kdor je imel v zadnjih 6-ih tednih laparoskopsko operacijo ali katero koli hudo mišično poškodbo.
    Kot splošno obvestilo – vedno se posvetujte in upoštevajte zdravnikove nasvete.

Te prakse so naraven način za izboljšanje z vidom povezanih težav, ki velikokrat izhajajo iz rutinskih vzorcev sedenja pred računalniki, televizorji, telefoni itd.

Ta delavnica:

  • krepi očesne mišice,
  • izboljša vid,
  • pomaga razbremeniti oči od dolgotrajne izpostavljenosti računalnikom in prinese očem sprostitev,
  • je priporočljiva za ljudi z miopijo in hipermetropijo.
     

Lokacija:
Hotel City Maribor
Ulica kneza Koclja 22, Maribor, 2000 Slovenija

Časovni razpored:
25. januar: 12.00 opoldne – 13.15 popoldne
26. januar: 11.30 dopoldne – 12.45 popoldne

Kontakt:
slovenia@ishafoundation.org
(+)386 70 500 792

 

OBVEZNA JE REGISTRACIJA NA: https://www.ishayoga.eu/index.php/register/?pgmId=891

VAS PRISPEVEK: 65 EUR.

 

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Gre za prostovoljno organizacijo, kjer je glavni namen udeležencem delavnic predstaviti klasično jogo in jo vključiti v vsakdanje življenje.


Nalagam...