15
oktober

Prebudi boginjo v sebi, ženski oddih

Organizira: Društvo DIVJA
Kdaj: 15. oktobra ob 13:46 do
18. oktobra 2020 ob 17:00
Kje:
Prispevek:350€
Organizira:Društvo DIVJA
Kontakt:Iva 070 841 231

67 ogledov

Ozaveščale bomo naše energetske centre, vadile bomo z zavestnim dihom in gibom, si privoščile spust v senzualnost in zaplesale z našo divjo žensko. Naše centre vitalnosti bomo spoznavale in polnile preko starodavnih taoističnih praks iz vzhoda, prav tako pa se bomo vsedle v krog in srčno podelile kaj doživljamo. Poskrbele bomo tudi za našo lepoto in si pripravile ritual, da se pocrtamo.
Med odmori in prostim časom se boste lahko negovale same, pripravljamo vam prav mamljivo ponudbo...od joni parne kopeli, do naravne kozmetike, negovalnih mask in pilingov, možnosti uporabe finske ali indijske zeliščne savne, branje iz tarot kart in še kaj.

Ob večerih se bomo ob lepem vremenu družile ob ognju, prepevale, poslušale pravljice in se spoznavale. V soboto zvečer se bomo predale zvočnemu popotovanju z izvrstno glasbenico Aljo Petric. 

Prostor našega druženja

Izletniška kmetija Žunko se razprostira na nadmorski višini 500 m. Ob sončnem vremenu ponuja čudovit razgled na mesto Maribor. Lastnica Vida je kmetijo v celoti renovirala. V njej se prepletata harmonija med avtentičnim slovenskim podeželskim stilom in note sodobne kreativnosti. Kmetija danes ponuja nastanitve za domače in tuje skupine gostov - prostora ima za 20 ljudi. 
Pridih slovenskega podeželja se dodobra začuti tudi v izbi, ki je opremljena po zapovedih kulturne dediščine. Za renoviranim gospodarskim poslopjem, ki je danes spremenjen v knjižnico in prenočišča, se razprostira zeliščni vrt s starimi vrstami vrtnic. Vrtnice in ostala zelišča se uporabljajo za lokalno proizvodnjo eteričnih olj in hidrolatov Eywineo.

Kdaj?

Ko že konkretno diši po jeseni, ob oktobrski prazni luni in svetovnem dnevu hrane. Od popoldneva v četrtek 15.10. do nedelje 18. oktobra.

Kulinarika

Naša telesa bo podpirala slastna, živa lahka veganska hrana s vmesnimi zeliščnimi čajčki tekom dneva. 

Cena 

350€ / osebo (možnost delnega koriščenja turističnih bonov)

Vključuje nastanitev, 3x polni penzion, program: kratka jutranja meditacija, jutranja vadba, dopoldanska in popoldanska delavnica, večeri ob ognju, izlet na slap, koncert, dovolj prostega časa za lasten počitek, raziskovanje ali izvedbo predlaganih individualnih obredov: joni parna kopel, indijska zeliščna savna in uporaba finske savne. 

Kdo bo z vami?

Andreja Kranjc bo vaša glavna facilitatorka. Andreja je rojena optimistka, raziskovalka nevidnega, zagovornica naravnih načinov in zaljubljenka v življenje. Z intenzivnim raziskovanjem svoje ženskosti ter ženskimi krogi, kjer udeleženke raziskujejo svoja telesa, njihove notranje darove in vire vitalnosti se intenzivno ukvarja že več let. Po diplomi iz kulturne etnologije in antropologije je izbrala popotniški način življenja, ki ji je omogočil nov vpogled v bivanje izven njenih con udobja. Je učiteljica in vaditeljica joge smeha z mednarodnim certifikatom, ki ga je pridobila pri ustanovitelju joge smeha dr. Madanu Katarii. Izvaja tudi individualne zvočne tretmaje s himalajskimi posodami, ki vsako celico telesa uravnovesijo s frekvenco, ki jo telo potrebuje.

Iva Hari je magistra farmacije in predsednica društva DIVJA. Zaljubljena v naravo. Rada se kratkočasi z odkrivanjem sebe, nabiranjem rastlin in urejanju vrta ter eksperimentiranjem v kuhinji. Preko društva DIVJA želi približati naravo in osebni razvoj širši skupini ljudi. Svojo strast je odkrila v organizaciji kreativnih in nepozabnih dogodkov v povezavi z naravo ter osebnim razvojem. Na ta način želi ljudem približati samozdravljenje. Zagon ji dajejo odzivi ljudi. Hvaležnost, povezanost in iskrenost. Notranji procesi, ki se dogajajo znotraj njih. Nove vezi, ki se stkejo med udeleženci in odprtost do raziskovanja nečesa novega. 

Alja Petric, pevka rojena v Prekmurju, je svoje življenje po diplomi iz arhitekture usmerila v raziskovanje glasbene umetnosti, glasovno-zvočnih frekvenc in njihovega vpliva na človeka. Zaključuje študij jazz petja na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu, je samozaposlena v kulturi in mentorica petja na Glasbeni šoli B.A.S.E. v Ljubljani. V preteklih letih se je udeležila raznovrstnih izobraževanj na temo zdravljenja z zvokom in terapevtsko uporabo glasu. Zaključila je izobraževanje na Peter Hess® Academy (Peter Hess® Akademija) v Zagrebu in pridobila naziv »Praktičar Peter Hess zvučne masaže«. Je avtorica zvočnih koncertov (Od)Zven trenutka ter soavtorica performansa Zvočne krajine – Spevi & Arije v katerem sodeluje z umetnico JUNEsHELEN. (www.aljapetric.com)

Vida Fugina je lastnica Izletniške kmetije Žunko, kjer nudi prenočišča domačim in tujim gostom. V svoji bogati kulinarični karieri z več kot 20 letnimi izkušnjami je s svojimi kreacijami navduševala goste na protokolarnih dogodkih državnega in evropskega nivoja. Svoje kulinarične veščine je izpopolnjevala na delavnicah cvetlične kulinarike pri baronici Jeleni De Belder v Belgiji. Na njenem posestvu, kjer bo tudi naš zvočno kulinarični večer je večkrat organizirala različne kulinarične delavnice ter druge edinstvene dogodke, sodelovala je tudi s Sanjo Lončar. V svojem prostem času uživa v ustvarjanju novih neobičajnih jedi iz sestavin z domačega vrta, veseli jo urejanje doma in vrta ter zbiranje starin.
 
Prijava

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest. Prijaviš se lahko tukaj: https://ivahari.typeform.com/to/D3X4VJ

Po prijavi boš prejel/a račun v vrednosti 199€ na tvoj email. Ostali znesek 150€ lahko izkoristiš z vnovčenjem turističnega bona. Če bi želela celotni znesek poravnati preko nakazila na naš TRR, nam to prosim sporoči.

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

DIVJA je klic divjine, ljubezen do narave, ki je globoko prisotna v vsakemu izmed nas. Divja je vrnitev tja, od koder smo zašli. Naše poslanstvo je povezati in...


Nalagam...