Nastja Spasojević

Bodimo sebični, obdarimo se!

14. december 2013    82 ogledov

Pred nami je teden poln norenja in nakupovalnih mrzlic. Vsi namreč želimo zadovoljiti svoje najbližje in jim pripraviti presenečenje, ki jih bo čakalo pod božičnim dreveščkom. In ni lepšega kot, da jim pričaramo nasmeh na obraz z nečim česar si res od srca želijo. Ni pomembno, če moremo zato preiskati vse trgovine ali pa to darilo ustvarjamo doma ure in ure. To je vse odtehtano, ko vidimo veselje ob odvijanju daril . Pa vendar ne pozabljamo ob tem še na nekoga?

Na sebe mogoče? Res je, da je tudi vsakemu posebej v veselje, da  obdari svoje drage. To vzbuja v nas odličen občutek, občutek dajanja in prejemanja. Občutek, da smo nekaj naredili za drugega. Zato velikokrat lahko rečemo, da podarjamo stvari, zato da polnimo svojo dušo.  In kljub temu, da z vso vnemo poskrbimo za vsa darila v družini in za prijatelje, darila ne kupimo sebi.

In zakaj se nam zdi tako zelo čudno obdariti sebe? Saj smo vendar mi najpomembnejša oseba v svojem življenju in sami vemo česa si najbolj želimo, kaj nam je všeč. Zakaj torej ne bi razvajali tudi sebe? Kdo nam bo pa kupil tisto popolno darilo, ali pa tisto kar si res želimo, vendar nas je sram povedati?

Zakaj ne bi bili v tem času razdajanja in radodarnosti,  kanček sebični? Ne si mislit, da vas nagovarjam k temu, da ne kupujte daril… Daleč od tega. Tudi moja potovalka bo kot vsako leto polna kupljenih in doma narejenih daril za moje najdražje.  Vendar se mi zdi pomembno, da obdarim tudi sebe. Saj to naredim vsako leto, s kakšno malenkostjo. Pomembno se mi zdi le to , da to naredim. Da si posvetim čas in se malo pocrkljam. Mislim, da si bom leto vzela par uric, odšla po trgovinah in si nekaj kupila, samo zase. Hm… Že vidim, kako dolgo bom v knjigarni preden izberem… Nato bom odšla v svojo najljubšo čajnico in se razvajala še s čajčkom. 

Kaj pravite na to? Razvajajte se, imejte se radi in presenetite sami sebe. Zahvalite se sami sebi za ves trud,ki ste ga vložili čez leto. Brez tega truda namreč ne bi mogli kupiti niti daril za druge. Nagradite se brez slabe vesti. In uživajte, radi se imejte in se prepustite temu prazničnemu duhu! <3

 

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...