Založba Cangura

Superhrana

17. december 2013    194 ogledov

Izšla je nova knjiga založbe Cangura Superhrana, ki jo je napisal David »Avocado« Wolfe , priznan svetovni strokovnjak na področju superživil.

Kaj je superhrana?

To je skupina energijsko in hranilno bogatih živil, ki v zadnjem času postajajo vse bolj dostopna in imajo neverjeten potencial prehranske vrednosti in zdravilnih učinkov. David Wolfe v tej zanimivi, barviti knjigi podrobno predstavlja okusne in izjemno hranilne izdelke rastlinskega izvora, kot so na primer jagode goji, konopljino seme, kakavova zrna, maca, spirulina, čebelarski izdelki in vrsta drugih.

 Superhrana je izvrsten vir beljakovin, vitaminov, mineralov, antioksidantov, dobrih maščob, maščobnih kislin, aminokislin, encimov in drugih pomembnih hranil. Vsako superživilo je podrobno predstavljeno, avtor pa ponuja tudi mnogo preprostih receptov za pripravo okusnih jedi.

Trditve in dejstva v knjigi temeljijo na znanstveni osnovi in bralca prepričajo o nepogrešljivem pomenu superhrane za uravnoteženo, zdravo prehrano, dobro počutje, lepoto in spremembo prehranjevalnih navad, življenjskega sloga ter celotnega planeta.

David Wolfe superhrano opisuje kot skupno poimenovanje za izvrstna živila, ki so jih odkrile najpomembnejše civilizacije sveta. Njihovi učinki so močni in številni, njihova uporaba pa preprosta, saj so primerna za najrazličnejše telesne tipe in načine presnove. Njegov cilj je, da bi imel vsak prebivalec našega planeta možnost uživanja surovih živil, superhrane, superzelišč in najboljše čokolade na svetu. Prizadeva si tudi, da zdrav način življenja postane preprostejši in zabavnejši kot kadar koli doslej.

O avtorju

David »Avocado« Wolfe (rojen 6. 8. 1970) med svojimi sodobniki velja za vodilnega avtorja knjig s področja prehrane. David razvija in omogoča dostop do najodličnejše eksotične organsko pridelane hrane na svetu. Bil je prvi, ki je v Severni Ameriki prebivalcem omogočil širok dostop do presnih in organsko pridelanih kakavovih zrn (presne čokolade), jagod goji, inkovskih jagod, kakavovega masla, kakava v prahu, kapsul z mangostinom v prahu, izvlečka mace, hladno stiskanega kokosovega olja in izdelkov Sacred Chocolate™.

 Ti in mnogi drugi izdelki so vodilni na področju zdrave prehrane, saj David veliko pozornosti namenja kakovosti in etičnim vidikom proizvodnje. Oba Davidova starša sta zdravnika, zato je njegov pogled na zdravje in prehrano – superhrano – edinstven. Končal je študije mehanskega in okoljskega inženiringa, politologije, prava in pridobil magisterij iz področja prehrane z živo hrano. Študiral je na mnogih uglednih ustanovah, vključno z oksfordsko univerzo. Trenutno študentom magistrskega študija v okviru predmeta, ki ga poučuje dr. Gabriel Cousens, predava o prehrani z živo hrano.

Avtor mnogih knjig (npr. The Sunfood Diet Success System, Naked Chocolate, Eating for Beauty, in Amazing Grace) vsako leto izvede vsaj šest delavnic o zdravju in dobrem počutju v različnih počitniških centrih povsod po svetu. Razpored prihodnjih delavnic je objavljen na njegovi spletni strani www.davidwolfe.com. David je tudi ustanovitelj in vodilni ustvarjalec priznane spletne revije www.thebestdayever.com, ustanovil pa je tudi neprofitno funkdacijo Fruit Tree Planting Foundation (www.ftpf.org), ki si je za cilj zadala zasaditev 18 milijard sadnih dreves po celem planetu.

Mnenja o knjigi

»David Wolfe je kot strokovnjak popolnoma predan področju življenja in superživil. Sam preberem in podpiram vse, kar napiše. Menim, da so njegova dela o superživilih obvezno branje.«                                                                                                                                            -Jay Kordich, avtor knjig in podjetnik

»Znanje, ki ga David Wolfe deli z nami, je ključnega pomena za doseganje najvišje ravni zdravja, zavedanja in razumevanja zdravilnih učinkov hrane na naše telo in planet. Verjamem, da je David z vsem svojim bogatim znanjem nedvomno ena najpomembnejših osebnosti tega stoletja.«                                                                                                                                               -Justin BUA, umetnik in avtor knjige The Beat of Urban Art (Utrip urbane umetnosti)

»Predanost Davida Wolfa dobrodelnosti in Materi Zemlji je brez primere. Odkril je, da je njegovo resnično poslanstvo neverjeten dar, ki ga odkrito deli s svetom. Sočutna energija in čista ljubezen, s katero napolni vsako rastlino sta enaki energiji, s katero polni ljudi. Poznam le peščico ljudi, ki so tako zelo predani goreči želji, da bi ljudje odkrili čudež vzgoje in uživanja najboljše hrane, našli notranjo radost in vsak dan živeli kot najboljši dan v svojem življenju.«                                                                                                                                   -Demien Lichtenstein, filmski producent in režiser

 

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...