Bisernica Consulting, Vse darove imate v sebi

Odstrani svojo preteklost

23. marec 2014    358 ogledov

Ljudje velikokrat želimo svojo preteklost odrezati. Hočemo začeti popolnoma na novo. Pa je to možno?

Model petih elementov predstavlja zakone narave in prinaša razumevanje reda in urejenosti sveta. Model petih elementov je bil odkrit z opazovanjem delovanja narave. Človek sam pa je del narave in vesolje v malem, zato enako kot narava deluje v sozvočju z zakoni narave, torej z zakoni petih elementov. V vsakem elementu narave zato dobivamo različne preizkušnje in izkušnje, ki nam pomagajo, da rastemo in se razvijamo na osebnostnem in duhovnem nivoju.

Če pogledamo naše življenje od rojstva do smrti, gremo vsi skozi vseh pet ciklov: voda, les, ogenj, zemlja, kovina. V vodi je shranjen potencial, življenje, globoki spomini, povezava z duhom in življenjsko voljo. Les označuje hitro rast, spremembo, odločnost in načrtovanje (vizije, sanje). V ognju je skrito navdušenje, radost, užitek, disciplina in spoštovanje. Ritem zemlje je čas dozorevanja, usmerjanja v sebe, spuščanja kontrole in žetve. V ciklu kovine je prišel čas vrednotenja in ločevanja dobrega od slabega, čas integracije vsega kar se je zgodilo, odpuščanja in notranjega miru. Voda tako v našem življenju predstavlja rojstvo in obdobje do dveh let. Pomlad predstavlja obdobje do najstništva. Ogenj je obdobje najstništva in zgodnje odrasle dobe. V obdobje zemlje stopimo v srednji odrasli dobi. Kovina pa so naša pozna zrela leta.

Vendar se cikli ne kažejo samo skozi naša leta, temveč gremo skozi cikle tudi v različnih življenjskih situacijah, kot na primer partnerstvo: voda je potencial in navdušenje nad partnerstvom, les je čas zaljubljenosti, ogenj čas soočenja z vsem kar partner je, zemlja obdobje dozorelosti v partnerstvu in kovina odpuščanje in notranji mir. Tudi rojstvo otroka sledi enakim zakonom narave, pa tudi naša zaposlitev… Kdor razume delovanje teh ciklov v naših življenjih, lažje sprejema lekcije in nauke, ki jih posamezno obdobje (ali cikel) prinaša.

In ne nazadnje je tudi naš duhovni razvoj nenehno podvržen tem naravnim zakonom. Vesolje je neizmerno veliko. Samo poglej v nebo, v množico zvezd, v širno prostranstvo vesolja… kako majhni smo in kako veliko se moramo še naučiti… Zato naš duhovni razvoj vedno poteka v spiralah, ki nenehno sledijo naravnim zakonom petih elementov v vedno enakem zaporedju od vode do kovine. Ko bolj spoznamo sebe, ko ločimo seme od plev, stopimo v nov cikel spoznanj.

Ali je torej možno odrezati svojo preteklost?

Odgovor je DA, ko prepoznamo lastne napake in zmote, ko postanemo zavedni. In zavedanje je edini možni način, s katerim preteklost odrežemo in začnemo delovati drugače.

Človek se prepozna po dejanjih. Vsako spoznanje in vsako zavedanje, ki ga dobimo, je nujno podkrepiti z dejanji, kajti misli so lahko le sanje, ki hitro izpuhtijo. Z dejanji potrdimo našo trdno odločitev, da bomo odslej delovali drugače. In za dejanja je potreben pogum – karakteristika kovine, ki omogoča ponoven vstop v element vode z namenom, da začnemo novo čudovito izkušnjo. Pomembno je, da dejanje predstavlja mejnik v življenju- mejnik, ki si ga zapomnimo. Mejniki so lahko različni: menjava imena, sežig oblačil, odstranitev las,… vse to predstavlja staro osebnost od katere se zdaj hočemo posloviti za večno.

Lansko leto sem bila soočena z agresivno obliko žleznega hormonsko odvisnega raka, ki je napadel moje telo. Moja ozdravitev je bila posledica spretne kombinacije uradne medicine in naravnega zdravljenja. Uradna medicina je s kirurškim posegom odstranila žarišča (odklonila sem vse vrste kemoterapije, obsevanja in hormonske terapije), sama pa sem z znanjem, ki ga imam in predajam naprej, osvobodila vzorce, ki so v moje življenje pritegnili nezdrave energije, in pritegnila v moje življenje nove energije. Brez slednjega, bi se celotna zgodba ponovila (ponovila se je pri vseh mojih prednicah in sorodnicah) in življenje na zemlji bi bilo hitro zaključeno (tako je bilo pri vseh mojih prednicah in sorodnicah). Ker zgodbe nisem hotela ponoviti, sem ubrala drugo pot kot moje prednice in sorodnice, ki me je vodila skozi spoznavanje arhetipa kovine in vode, kjer se ločujejo semena od plev in kjer se rojeva novo življenje. V dokaz trdne odločitve novega začetka življenja sem se odločila, da odstranim vse svoje lase. Moji lasje bodo začeli rasti popolnoma na novo, enako kot raste moje zadovoljno, srečno in zdravo življenje.

 

V raziskovanju sebe in različnih bolezni, ki sem jih na sebi že ozdravila (močne alergije, huda depresija, disleksija, rak), sem ugotovila, da neozdravljiva bolezen ne obstaja in da nas nihče drug ne more ozdraviti kot le sami sebe. Da pa ozdravimo sami sebe, je pomembno, da imamo pri sebi različna odrodja in pripomočke. Temu pravim mehanična delavnica za osebne potrebe. Tekom svojega ozdravljenja sem spoznala in dokazala, da so tehnike, s katerimi pomagam drugim, izjemno učinkovite.

V zavodu Bisernica se lahko naučite različnih tehnik in metod, s katerimi boste za vedno spremenili svoje življenje. Tokrat vas vabim na delavnico Odstrani svojo preteklost, kjer bom pokazala nekaj tehnik za globoke spremembe.

Najbolj pogumni pa boste lahko postrigli svoje lase.

http://www.bisernica.si/odstrani-svojo-preteklost/

dr. Neja Zupan

Vir: www.bisernica.si
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...