Jana Pristovšek

Majske meglice ljubezni

15. maj 2014    256 ogledov
Maj, najlepši mesec pomladi. Naj bo letošnji drugačen. Naj bo resničen mesec ljubezni. Mesec, ko si vsak dan vzamete par minut in se zaveste ljubezni s katero ste obdani. Tempo življenja in stres utrudita tako močno, da spregledate, ne morete začutiti, se ne zaveste vseh majhnih izkazov ljubezni, ki ste jih vsak dan deležni. Nežen pogled, kratek stisk roke, bežen objem, poslan sms, vprašanje kako ste... nekdo naredi nekaj namesto vas, otrok želi vašo pozornost, ker vas ima rad in želi vašo ljubezen... Zadihajte... zadihajte... in si povejte, da ste ranjeni in razočarani... Odlično, zdaj veste, kaj je z vami. Veste, zakaj vas objem ne razveseli ampak razdraži, zakaj zasikate na prijazno vprašanje, zakaj vam je otroška želja po bližini naporna in odveč... Prekinite krog, zavestno. Ne dovolite več, da izčrpanost in pretekle bolečine zmagajo. Ne dovolite več, da zmaga preteklost, ker živite v sedanjosti. Živite ta trenutek in ta trenutek vam nekdo ponuja ljubezen. Sprejmite jo. Samo to. Preprosto, brez kaj je bilo, brez maščevanja, ne dovolite si užaljenosti, samo sprejmite. Sprejmite in začutite.

Ko ste prizadeti, to začutite. Začutite tudi, ko prejemate ljubezen. Bolečine, žalost, prizadetost so kot kamenje, ki ga je nekdo vrgel v vas. Ljubezen je kot meglica, ki pride do vas. Kako jo boste začutili pod kupom kamenja, kjer se nahajate? Ljudje imamo svobodno voljo. Odločamo se. Vsak dan. Odločite se torej ali boste prizadeti in užaljeni ali boste čakali trenutek, da boste udarce vrnili ali se boste smilili sami sebi in se predali in se bo vaše življenje odvijalo pod kupom kamenja. Težko je živeti, ko se kup samo veča in teža je vse večja... Lahko se odločite, da začutite meglice ljubezni, da jih prepoznate in jih dopustite k sebi. Meglic ne morete prijeti, ne morete jih ujeti, lahko jih samo sprejmete. In več kot jih boste sprejeli, več jih boste imeli. Meglice sestavljajo molekule vode. Veliko molekul vode sestavi dežno kapljo, dežne kaplje postanejo potok, potoki ustvarijo reko in reka odplavi kamenje. Kamenje, pod katerim ste zakopani. Tako ljubezen osvobaja. Samo tako.

Ta sestavek je napisan z ljubeznijo. Če ste prebrali do sem, ste prejeli prvo zavestno meglico ljubezni. Zaprite oči in jo začutite. Začutite, da je z vas za trenutek padlo breme, da imate več prostora v prsnem košu, da obstaja upanje... Vdihnite globoko in napolnite vsako svojo celico z meglico te ljubezni in se odločite. Nič več preteklosti, živim v sedanjosti. Spremenila se bo vaša energija, ki jo oddajate, odzivi ljudi bodo prijaznejši, dobili boste možnosti, ki ste jih do sedaj blokirali ali spregledali, družinsko življenje bo mirnejše in prijetnejše, otroci srečnejši in zadovoljnejši... In to samo zato, ker ste sprejeli eno samo odločitev.
Napisano z ljubeznijo...
Vir: www.studio-heliantha.si
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...