MIHAEL ŽMAHAR, trener za samozavest

Osredotočite se na svoje življenje

13. maj 2014    1035 ogledov

Osredotočite se nase in vaše življenje bo začelo delovati. Eden izmed največjih razlogov, zakaj ljudje ne živijo resničnosti, ki si jo želijo, je, da se preveč časa zaustavljajo na stvareh, ki zanje niso pomembne – na drugih ljudeh in okoliščinah. Ne pravim, da ljudje, ki jih imamo radi, niso pomembni, vendar moramo razumeti, da imajo oni svojo resničnost, mi pa svojo. Tako so oni odgovorni za svoje življenje, mi pa za svoje.

Tisto, čemur posvečamo pozornost, se razvija

In če posvečamo pozornost sebi, se razvijamo mi. Zelo težko se bo vaše življenje razvijalo, če se boste ves čas ukvarjali s tem, kaj delajo drugi.

Razlogi, zakaj se ljudje preveč ukvarjajo z drugimi:

1) Bežijo pred lastnim življenjem

Veliko ljudi je zelo nezadovoljnih z lastnim življenjem. Zavedajo se, da morajo prevzeti odgovornost in nekaj spremeniti, a tega ne želijo storiti. Zato si ustvarijo lažno predstavo, da nekaj počnejo v svojem življenju s tem, da se ukvarjajo z drugimi ljudmi in s tem, kaj počnejo oni.

2) Ne zaupajo v lastno vodstvo

Naš notranji jaz/intuicija nam ves čas pošilja informacije glede naše poti. Vse vodstvo in napotki za naše življenje so nam tako ves čas na voljo. Številni ljudje ne zaupajo v to vodstvo. Veliko jih ga celo ignorira. Ker nimajo lastnih informacij, se morajo potem ukvarjati z nečim drugim – z informacijami drugih ljudi.

3) Nimajo lastnih ciljev/sanj

Če imamo ljudje cilje, potem nimamo časa za druge stvari. Zakaj? Ker so naša energija, čas, denar ... usmerjeni v naš cilj. Osredotočeni smo, zato nas ne zanima, kaj se dogaja okoli nas. Ljudem, ki nimajo cilja, je dolgčas. Zato se kratkočasijo tako, da se osredotočajo na druge.

4) Nimajo dovolj energije

Za uresničevanje lastnega življenja potrebujemo energijo. Če želimo slediti svoji poti, potrebujemo gorivo. Ljudje, ki nimajo dovolj energije, da bi uresničevali lastne zamisli, tako sedijo ob cesti življenja in opazujejo druge, kako se vozijo mimo njih.

Najverjetneje je še več razlogov, a to so najpogostejši.

Razmislite, ali kateri izmed teh razlogov drži tudi za vas. Če boste ugotovili, da drži, vam svetujem, da se začnete osredotočati na svoje življenje in svojo pot.

Kako se osredotočiti nase?

1) Ugotovite, kaj si želite

Razmislite, kakšne so vaše želje in ambicije. Kaj si želite? Kakšen človek bi radi postali? Ko se boste soočili z lastnimi sanjami, se bo vaša duša prebudila. Dobili boste upanje in želeli boste nekaj narediti. Začeli boste razmišljati, kaj in kako. Začeli boste razmišljati o svojem življenju.

2) Postavite si cilje

Ko boste ugotovili, kaj so vaše sanje, si naredite načrt, kako jih boste uresničili – postavite si cilje. Ko imamo ljudje cilj, nimamo časa, da bi se ukvarjali s stvarmi, ki nas ne zadevajo, ampak vlagamo svoj čas in energijo v cilj.

3) Delujte!

Delovanje vas bo zaposlilo in vam onemogočilo, da bi se preveč obremenjali z drugimi. Delovanje vas bo obdržalo v vaših tirnicah ter vam omogočilo uresničiti cilj in posledično doseči sanje.

Torej, ukvarjajte se s samim seboj. Ne obremenjujte se preveč z drugimi ljudmi in njihovim življenjem. Sledite svoji poti, ker VAŠA pot je namreč edina prava pot za vas. In ko boste enkrat na svoji poti, boste imeli dovolj energije in moči, da boste pomagali tudi drugim na njihovi poti ...

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...