Nastja Spasojević

Retrogradni Merkur: odličen čas, da dokončate nedokončano!

27. januar 2021    4934 ogledov

Retrogradni Merkur se je začel 1. aprila in popolnoma izstopi iz svoje senčne faze šele 15. maja. Čeprav temu obdobju velikokrat vlada kaos v zunanjem svetu, predvsem v komunikaciji, nas čas retrogradnega Merkurja v resnici kliče vase, v lastni notranji svet.

Čas retrogradnega Merkurja nas vabi, da stopimo korak nazaj

Kot so že starodavna ljudstva opazovala, je čas retrogradnega Merkurja čas, ko stopimo korak nazaj, zato da pregledamo pot, ki smo jo prehodili do zdaj, se posvetimo svojim navadam in odlašanju, svoji naravnanosti in odnosu do življenja, preden sprejmemo naslednje korake.

Zdi se, kot da ustavi komunikacijo in tehnologijo zunanjega sveta, da nam onemogoči ukvarjanje z zunanjim in nas usmeri tja, kamor je treba.

Naredi premor v zunanjem dogajanju, da nam čas, da uredimo to, kar je veliko pomembnejše – notranji svet.

Prav tako zaustavi hiter tempo okolice in nam da čas, da dokončamo začete projekte ali stvari, ki jih že dlje časa želimo narediti, a jih vedno znova preložimo ali pa se raje preusmerimo v nekaj drugega, ker nas je tako strah.

Zdaj je čas za vse to: usmeritev vase, upočasnitev in dokončevanje nedokončanega.

  • Znamo izraziti svojo resnico?
  • Znamo prisluhniti resnici drugih?
  • Znamo komunicirati in ne ustvarjati konfliktov?

Zdaj je čas za odklop

Idealno bi bilo, da v času tega retrogradnega Merkurja čim več časa preživimo odklopljeni od socialnih omrežij, telefonov, novic. Namesto da vlagaš čas v te naprave in komunikacijo na 'sodoben' način, raje izkoristi ta čas za odklop, poišči in se umakni v tih prostor v svoji okolici in spoznavaj svoj lastni glas, prisluhni mu.

Izkoristi čas za tišino, prisluhni ptičkom, naravi, vetru ...

Nameni pozornost begajočemu in analitičnemu umu

Zaznavali bomo lahko intenziven občutek megle v glavi in zmedenosti ter pomanjkanje jasnosti glede pomembnih življenjskih odločitev.

Kadarkoli se Merkur začne gibati vzvratno, predvsem pa če se to zgodi v zračnih znakih, moramo nameniti veliko dodatne energije svojemu begajočemu umu, da ne zapademo v čezmerno analiziranje in premišljevanje ter da se ne ujamemo v omejujoča prepričanja.

Razmišljajoč um je lahko uporabno in močno orodje, ampak lahko postane tudi zelo omejujoče, če prevzame tvoje življenje, ko se ne zavedaš, da je le majhen aspekt tega, kdo v resnici si. – Eckhart Tolle

Naša naloga te sezone retrogradnega Merkurja bo uvideti to nenehno in nezavedno umsko nakladanje, opazovati tisti del, ki nam prinaša koristna sporočila, in znati spustiti vse preostalo.

Prinaša nam priložnost, da okrepimo svojo intuicijo in iz vsega tega umskega čebljanja izluščimo, kaj je naš strah in kaj je naša intuicija.

Retrogradni Merkur v energiji zračnih znakov bo vladal našemu umu, miselnemu procesu in izbiram.

Klical nas bo k razširitvi miselnega procesa izven naših navad in ponavljajočih se vzorcev, ki se želijo prekiniti.

Prvi retrogradni Merkur nam vsekakor prinaša priložnost, da si že na začetku leta vzamemo čas zase, se umaknemo in posvetimo sebi.

Da postanemo intimni s svojim umom in njegovim delovanjem in se vprašamo:

  • Imamo mi nadzor nad njim ali ga ima on nad nami?
  • Je naš služabnik ali gospodar?

To je čas, da se usmerimo VASE, ne v svoje partnerje ali kogarkoli drugega

Čas, da pogledamo vase in začnemo razumeti vir svojih prepričanj in vzorcev obnašanja, ki se preigravajo v naših življenjih in jih kot ogledalo projiciramo na druge.

To je čas globljega razumevanja sebe, odkrivanja, kako sami ustvarjamo svojo realnost. Ko razumemo sebe, nam to pomaga ustvariti boljše odnose z drugimi – do takrat pa bomo, po domače povedano, samo drek mešali!

Ta čas nam bo s tem prinesel globlje razumevanje sebe, novo jasnost in samoprebujenje – uvid, da sami ustvarjamo svojo realnost in da so drugi zgolj odsev tega.

Če želimo spremembo, moramo pozitivno spremembo najprej narediti v sebi, šele nato jo lahko pričakujemo v zunanjem svetu. Ampak ko bomo zares iskreno pogledali vase, bomo odkrili, da sprememba v zunanjem svetu sploh ni pomembna – pomembna je le v nas.

Najboljši kristali za podporo v času retrogradnega Merkurja:

  • šungit
  • ametist
  • kamena strela

Preberite še:

Vir: povzeto po https://foreverconscious.com/
Kako se pa tebi zdi? 6
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Marjeta
  komentiral 3 leto nazaj
Hvala!
Zmeda v glavi, misli švigajo; treba bo red narediti!
Zdaj vem, kaj mi je storiti, kam in kako usmeriti tok misli!
Naj bom jaz gospodar mojega življenja in ne moje misli in razmišljanja!
Hvala!
Alojzija
  komentiral 3 leto nazaj
Odlično. Potrditev meni. Pred tremi meseci sem se odločila , da bom sama gospodar svojega uma. Dobro mi uspeva. Na tem delam noč in dan.
DARJA
  komentiral 3 leto nazaj
Hvala ❤
Danijela
  komentiral 3 leto nazaj
Hvala :)
VIKI
  komentiral 3 leto nazaj
Hvala srcica
Lili
  komentiral 3 leto nazaj
Hvala. Z ljubeznijo. Lili
Nalagam...