Neja Zupan

Modrost učitelja

piše: Neja Zupan
28. maj 2014    294 ogledov

Učenec je prišel k učitelju, da se nauči pisati, brati in računati. Potreboval je tovrstno znanje v vsakdanjem življenju, da bi znal brati, pisati in računati...

Učitelj mu je rekel: "Seveda vse to boš znal. Kar ulezi se in si zamišljaj, kako že bereš, kako pšeš, kako računaš. Karkoli si zamišljaš, se ti bo uresničilo. Jaz pa bom med tem časom priklical energije, ki bodo podprle tvoje želje."

Tako je učenec hodil k učitelju...

Učitelj je učencu bral besedila, delal izračune, pisal pisma zanj, učenec pa si je zamišljal, kako vse to počne sam. Učitelj je naredil tudi vse domače naloge, ki jih je dal učencu. Tako se je njuno druženje nadaljevalo naprej...

Koliko se je učenec naučil samostojnega pisanja, branja, računanja?

Večina dobro ve, da brez lastnega vložka delovanja in hotenja po spremembi ni dolgoročnega uspeha. To velja za vsa področja našega življenja, tudi na področju zdravja. 

Ko delujemo na isti način, ne moremo pričakovati drugačnih rezultatov.

Če juho skuhamo vedno na isti način, bo juha vedno enakega okusa. Če v življenju ponavljamo vedno iste čustvene in miselne vzorce ter dejanja, bo naše življenje vedno enako. 

Če se torej hočete naučiti kuhati odlično juho, potem je pomembno, da se jo naučite kuhati pri nekom, ki ima izkušnje in dela odlično juho. Pomembno je, da se naučite sami kuhati juho. Če juha še ni dobra, strokovnjaka povprašate za orientacijo, nasvet, kako še izboljšati. 
Če se hočete ozdraviti, je pommebno, da se naučite, kako živeti, pri nekom, ki je sam sebe ozdravil in ki vas nauči skrivnosti zdravega življenja. Pomembno je, da sami začnete delovati drugače. Če še niste zadovoljni s svojim življenjem, pomirjeni, zdravi, srečni, v podpirajočem družinskem okolju, zadovojni v službi, pomirjeni z denarjem, ki ga imate,... povprašajte strokovnjaka za orientacijo, nasvet, učenje.

Najdite resničnega strokovnjaka, ki s svojim življenjem kaže kako živeti, kajti ni vse zlato kar se sveti. 

Vir: zavod Bisernica, www.bisernica.si
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...