Nastja Spasojević

7 načinov, kako bolje prisluhniti intuiciji

4. avgust 2014    3347 ogledov

Najverjetneje poznate tisti občutek, ko se nekaj odločate in vam vaš razum govori eno stvar, občutek pa vam narekuje nekaj popolnoma drugega. To je intuicija. Če se odločite, kakor vam narekuje razum, je precej verjetno, da ste zgrešili in da boste obžalovali svojo odločitev. Intuicija je namreč naš podzavestni vodja, ki ga veliko ljudi ne sliši. Ampak to sposobnost lahko izboljšamo in s tem tudi svoje odločitve ter življenje.

Intuicijo, notranje vodstvo, ima vsak človek. To je tista stvar, ki nas sili, da zavijemo levo, čeprav vsi znaki kažejo, da bi morali iti desno. Ne glede, ali se odločate, kam zaviti, katero službo sprejeti, kako razrešiti nastali konflikt, boste ob upoštevanju intuicije stvar razrešili hitreje, uspešneje in predvsem na način, ki vam je najbolj pisan na kožo.

Da bi prebudili intuicijo in ji uspešno prisluhnili:

Meditirajte

Že nekaj minut na dan vas bo umirilo in uglasilo s samim seboj. Preživite nekaj časa v tišini, popolnoma mirni, in si prisluhnite. Pogovarjajte se s seboj in se opazujte. Prisluhnite svojim reakcijam.

Komunicirajte z naravo

Pojdite na sprehod v naravo, usedite se na travo in poskusite meditirati v naravi, na svežem zraku. Prisluhnite živalim, vetru in svojemu dihu. Bodite sami. Nujno si vsak dan vzemite vsaj eno uro popolnoma zase.

Vadite poslušanje

Tudi poslušanje je treba vaditi. Znate prisluhniti svojim prijateljem ali jih le bežno poslušate in jim želite čim prej povedati svoje težave? Prisluhnite prijateljem in nato na enak način poskusite prisluhniti sebi.

Prisluhnite svojemu telesu

Naučite se zavedati svojega telesa. Upoštevajte znake, ki vam jih pošilja. Prisluhnite mu, kdaj je utrujeno, kdaj lačno, kdaj potrebuje vašo ljubezen, in ne hrane ali drugega nadomestila. Telo je vaš tempelj, negujte ga, naučite se ga slišati. In šele nato boste lahko slišali sebe.

Sprostite se

Sprostite se in se navadite na idejo, da stvari nimate pod nadzorom. Življenje se dogaja in se bo zgodilo, ne glede na to, ali o njem razmišljate veliko in ste v stresu ali se zgolj sprostite. Zato se sprostite in uživajte v vožnji!

Ostanite pozitivni

Študije so pokazale, da so pozitivni ljudje veliko bolj intuitivni. Zato si nadenite nasmeh na obraz, odpihnite negativne misli in poglejte na svet iz svetlejše perspektive!

 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...