Nastja Spasojević

10 korakov do spoznanja svojega življenjskega namena

1. september 2014    531 ogledov

Živeti svoj namen je ključna sestavina sreče posameznika. Vedno več ljudi po svetu se namreč zaveda, da jih ne osrečuje delo, ki hkrati ne napolnjuje in izziva njihove duše poleg tega, da jim plačuje najemnino.  Raziskave tudi dokazujejo, da so ljudje veliko uspešnejši in učinkovitejši, ko delajo nekaj kar jih veseli ali nekaj v čemer so dobri. In tukaj se začne življenjski namen. Najdemo ga namreč v stvareh, ki nas veselijo, preko katerih lahko prispevamo svetu in ga s svojimi dejanji izboljšujemo.

Predstavljajte si svet, kjer bi vsak živel svoj namen- delal to kar ga veseli. Kako hitro bi se stvari spremenile, kajne?

Tukaj vam predstavljamo začetne korake k odkrivanju svojega namena:

1. Premislite o tem,kaj vas oživi

Velikokrat smo v življenju ujeti v tek življenja, kjer si nikoli ne vzamemo čas da bi se ustavili in razmislili o tem kaj naj resnično napolni, kaj nam požene srce, nas poživi, opogumi in žene naprej.

Vzemite si trenutek in razmislite kaj je to za vas. Napišite na list papirja, kaj vas oživi in napolni od znotraj, brez da razmišljate kakšno povezavo ima to z vašim življenjskim namenom. Ko končate globoko vdihnite in poglejte na list. Opazite kakšne vzorce, ponavljajoče stvari ali stvari, ki se povezujejo? Ne skrbite, lahko je vaš namen več stvari naekrat, lahko se te stvari čez čas popolnoma spremenijo. Zakaj ne bi mogli biti inštruktor sufranja in life coach naenkrat? Sliši se razburljivo! ;)

2. Bodite pozorni na to kako preživljate prosti čas

Kaj delate ko nihče ne gleda? Kaj delate, ko imate prosti čas? Rišete, pišete, snemate gledate določen tip video-v?

Bodite pozorni na to, saj so te navade pogosto ključ v odkrivanju vašega namena. Mogoče vaš namen ni postati slikar, vendar je lahko vaše risanje del vašega namena. ;)

3. Poskusite se spomniti, kaj ste radi počeli kakor otrok

Kot otroci smo popolnoma svobodni, neobremenjeni in polni idej. S spominjanjem otroštva, lahko najdete iskrico, ki v vas še danes lahko zaneti ogenj. Postavite si nekaj preprostih vprašanj in odgovorite na njih.

  • Kako ste se igrali in s čem ste se radi igrali?
  • S kom ste se radi družili, koga ste občudovali?
  • Kateri izleti so vam bili najljubši?
  • Kaj ste najraje počeli?

4. Prosite za vodstvo v sanjah

To je velikokrat spregledano a močno orodje, s katerim lahko dobimo mnogo odgovorov.  Če želite preizkusiti ta način, si vzamite nekaj časa pred spanjem samo zase. Umirite se in si dajte namen. Glasno ali v sebi , vendar v obeh primerih zelo jasno, definirano in odločno.

Recite na primer: 

Dragi vodniki sanj, prosim vas, da mi razkrijete moj življenjski  namen in me vodite k njemu v mojih sanjah danes. Prosim tudi, da mi daste moč, da se jih zjutraj spomnim in zapišem.

Ko se zbudite, sanje takoj zapišite. Ne naredite nič druga prej kakor to. Zato je najbolje, da si že večer prej pripravite papir in pisalo, da boste lahko takoj sanje zapisali in jih ne boste pozabili.

5. Naredite seznam stvari, ki jih želite narediti in jih začnite delati

Velikokrat ljudje med sebe in svoje želje postavimo mejo, naredimo distanco, saj mislimo da niso dosegljive, da jih trenutno še ne moremo imeti saj si jih ne zaslužimo. To ni res.

Zato stvari poenostavite. Zapišite si, kaj si želite v življenju na list papirja. Vse od velikih potovalnih načrtov do popolnega obroka in preprostih opravil. Nato začnite te želje uresničevati. Danes! In ne pozabite; kamen na kamen, palača. ;)

6. Življenje je preprosto

Ko začnemo razmišljati o svojem življenjskem namenu hitro pomislimo, da moramo postati naslednji Ghandi, Osho, Oprah…

Ne komplicirajmo, ne stresirajmo se. Raje poenostavimo, kakor naredi tudi življenje. Sprejmimo svoj namen, tudi če je ta preprost in ne glamurozen. Zapomnite si, dobre stvari pridejo k ljudem, ki počno dobre stvari.

7. Ne obupajte

Ne obupajte, vztrajajte! Življenje je polno lekcij, modrosti, ki pridejo k nam ko smo pripravljeni. Če je vaša pot nejasna, se osredotočite na to, kar vam trenutno je jasno, to k čemur vas vleče. To je vse, kar morate narediti. To je prvi korak, ki vas bo popeljal naprej.

8. Prisluhnite svoji intuiciji

Modri ste. V vas je vsa modrost sveta, le prisluhnite si, dovolite svojemu notranjemu glasku, da vam prišepne. Nato pa najdite pogum, da mu zaupate. Najhitrejša pot do odkritja svojega namena je namreč natančno poslušanje sebe. Ko smo sinhroni s seboj, ko se slišimo, nam je namreč vse jasno.

9. Prisluhnite ljudem, v svojem življenju

Vaši prijatelji so vaši odsevi  in imajo veliko dragocenih informacij o vas, saj vas vidijo iz drugačne perspektive, kakor se vidite sami. Pogovorite se z njimi in jih vprašajte kako bi vas opisali in kot kaj so si vas predstavljali… njihovi odgovori vam bodo odprli nove možnosti o katerih dobro premislite.

Ne sprejmite svoje odločitve glede tega kaj drugi mislijo, da bi vi morali postati. Prisluhnite njihovim predlogom in se opazujte če ob katerem ob njih zavibrira vaša duša in srce. To je vse, kar šteje.

10. Zavedajte se, da že živite del svojega življenjskega namena

Moder človek je nekoč dejal: Moj življenjski namen je to kar delam naravno, zato se ga toliko let sploh nisem zavedal.

Velikokrat namreč najbolj očitnih stvari sploh ne vidimo. Ampak verjemite, da že danes živite del svojega resničnega namena; poti do odkritja kaj je vaš namen.

Bodite potrpežljivi, vztrajni in vsak dan naredite kakšen korak s katerim boste nekomu pomagali. Delajte stvari, ki vas napolnjujejo, ki vas podžigajo. Izpolnjujoče življenje se vam bo preprosto vrnilo, to je univerzalni zakon vesolja.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...