Simona Vrhovec

Energijska podpora otroku

4. marec 2021    400 ogledov

Otroci so energetsko zelo odprti in zaznavajo svet na izredno subtilni naravi. Zato kar srkajo iz okolice in shranijo v podzavest.

Ste se kdaj vprašali zakaj otrok postane nenadoma nemiren, ko pride v nov prostor? Kar tako brez posebnega vzroka. Ja, seveda je lahko razlogov več.

Eden je tudi, da je otrokom zelo pomemben občutek varnosti in to pomeni harmonična energija v prvem energetskem centru. Mooladhara čakra ali korenska čakra je tista, ki je povezana z nadledvično žlezo in občutki varnosti, stabilnosti, prizemljevanje. Tu so pomembne tudi družinske vezi in karmični " dolgovi". Otroku lahko pomagate tako, da si vi predstavljate, kako rišete osmico okoli situacije. Nato mu/ji govorite, da so varni, vse je dobro, kar mirno dihaj. Ozavestite to tudi sami, saj vas otroci kopirajo. Lahko pa greste v drugo taktiko in to so visoki poskoki, tek, ali izmenično korakanje, tako da se dviguje nasprotna noga in roka. Tako boste aktivirali obe možganski polovici in se bo otrok zato umiril.

Vendar vrnimo se sedaj na to, da je velikokrat razlog energija prostora ali ljudi, ki so bili ali so v prostoru. Otroku ne moreš " lagati", prebere situacijo v trenutku. Zato bo otrok čutil, da odnos ni v redu, čeprav se ne bodo npr. nikoli prepirali, ko bo on zraven. Kvečjemu bo potem pridobil pomanjkanje zaupanja, saj bo čutil, da mu ne govorite resnice in bo odgovornost za to sprejel nase. Kako pomagati takrat, ko intuitivno tudi vi začutite, da otrok zaznava okolico in je seveda še premlad, da bi vedel, kaj je njegovo in kaj ni. V resnici se empatični ljudje to učijo celo življenje. Je mogoče in predvsem z različnimi tehnikami.

Delim tri enostavne tehnike, ki lahko pomagajo:

- rahu simbol, izgleda kot da narišete strelo. S tremi potezami in s katerokoli roko in potezo navzdol narišite ta simbol. Ta simbol pomaga prizemljiti in prekine energijski prenos. Je povsem varno in ker je tako enostavno lahko naučite tudi otroka, da si lahko pomaga sam.

- ploskanje, ja vem sliši se morda nenavadno, ampak plosk je čudovit prekinjevalec prenosa energije. Lahko pa je tudi tleskanje s prsti. Kot vidite lahko tudi to naučite otroke, da zavestno in namerno prekinejo občutke, ki jih zaznajo zunaj sebe. 

- mehurček, okoli otroka naredite zaščitni mehurček. Predstavljajte, da ga obkroža od spodaj navzgor, iz leve proti desni, celo telo je objeto v tem mehurčku. Mehurček lahko tudi razširite, sploh če greste v množico. Predstavljajte si ga lahko kot svetlobni mehurček, morda dodate kakšne barve, teksturo ali v sam mehurček dodate prijetne občutke, ki bodo vir moči za otroka. To lahko naredite vi ali pa je to odlična praksa vizualizacije pred spanjem in tako mimogrede otroka naučite, da zmore to narediti sam. In pred spanjem je še toliko bolj pomembno, da otrok naredi to zaščito, da lažje zaspi in se umiri. Mimogrede, če ima otrok težave s spanjem, daste lahko ob vznožje postelje kristal tigrovo oko.

Velikokrat dodajajte tudi vizualizacijo povezano z naravo, koreninami, zemljo, drevesi, da začutijo svoj center in stabilnost.

To so vseživljenjske tehnike in mavričnim, kristalnim otrokom boste lahko velika podpora, ko odhajajo po svoji življenjski poti. So veliko darilo svetu, a pomembno je, da jim pokažemo znanje, ki krepijo njihovo naravno duhovno znanje, da lahko lažje razvijejo svoj potencial. In razvijejo ljubeč odnos do sebe in okolice.

Kaj pa ti praviš? 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Bojana
  komentiral 6 mesec nazaj
Ču-do-vi-to...kot specialna pedagoginja vem, kako pomembna je otrokova vibracija in kako jo spreminjati, da mu je v korist.
Nalagam...