Barbara Mali

Osem znakov, da bo treba nadgraditi odnos, ki ga imate s seboj

piše: Barbara Mali
17. november 2014    371 ogledov

Včasih v vsej naglici, v kateri živimo, pod težo družbenih pričakovanj, projekcij, v želji, da bi bili sprejeti, ljubljeni, spoštovani in cenjeni v svoji sredini, popolnoma pozabimo nase. Pozabimo, da mora vse to, za kar menimo, da nam bo 'priskrbel' zunanji svet, najprej obstajati v nas samih, šele nato bomo to videli v zunanjem svetu. 

 

  • Najprej moramo to najti v odnosu do sebe.
  • Vsak odnos, ki ga imamo v 'zunanjem' svetu, ne odseva nič drugega kot odnos, ki ga imamo sami s seboj. 

 

Grajenje in nadgrajevanje odnosa, ki ga imamo sami s seboj, je življenjski proces. 

 

Vedno je prostor za nadgradnjo in izboljšave. 

 

Kako veste, da morate ponovno pogledati, kakšen odnos imate sami s seboj?

Kako veste, da se bo treba ponovno zazreti vase, se morda umakniti, na vse skupaj pogledati z razdalje in se vprašati, kaj je pravzaprav tisto, kar VI želite od življenja?

 

1. Ko hrepenite po tem, da bi imeli ob sebi nekoga, ki bi vas zabaval, ki bi vas objel, ki bi bil nežen do vas.

Veste, prav lahko se zabavate sami. Kaj je za vas zabava? Ko se boste najbolj zabavali, bo k vam prišel nekdo, s katerim se boste skupaj še bolj zabavali. Ko boste našli toplino do sebe in si jo dali, v kakršnikoli obliki in karkoli vam to pomeni, bo prišla tudi od drugih ljudi. Enako je z nežnostjo in vsem drugim, po čemer hrepenite in kar bi radi dobili od drugih. Ste se že kdaj objeli? Poskusite, lepo je. 

 

2. Ko se začnete primerjati z drugimi in ste slabe volje, ker menite, da niste tako dobri, kot so oni.

Primerjave z drugimi so največji zaviralec vašega lastnega napredka. Ste unikatni in v svetu puščate svoj edinstveni odtis, karkoli počnete. Na svetu ni, nikoli ni bilo in nikoli ne bo nikogar, ki bi bil enak vam. Vzemite to, kar imajo drugi, kot lučko, pokazatelj, da imate to lahko tudi vi. Vsak izmed nas gre po svoji, edinstveni poti ...

 

3. Ko se počutite, da ste vedno na zadnjem mestu, pri vseh in vsem.

Kdaj ste nazadnje na prvo mesto postavili sebe? Ste sploh kdaj v življenju sebe postavili na prvo mesto? Če se vedno postavite na zadnje mesto in najprej poskrbite za vse druge, bodo z vami tako delali tudi drugi.

 

4. Ko se pritožujete, da vas nihče ne razume, da vas kritizirajo, zmerjajo, mečejo polena pod noge.

Kje delate to sami? Se kritizirate, zmerjate? Prisluhnite, kako se pogovarjate sami s seboj. Kje sami sebi mečete polena pod noge? Svojim sanjam? Kje sami sebe izigravate, goljufate in prenašate naokoli? Ste zavrgli svoje resnične želje, zato da bi ustregli drugim? Dobro poglejte, ali v življenju resnično delate tisto, kar si želi vaše srce. Resnično? Vsepovsod?

 

5. Ko se počutite zdolgočaseno, ko je dan enak dnevu in nimate občutka, da res živite.

Ste se kdaj vprašali, kako želite, da bi bilo čutiti vaše življenje? Kot vsakodnevna zabava, praznik, avantura, dogodivščina? Že če boste na energetski ravni začutili, kakšno življenje želite živeti, ste naredili veliko. Ko bodo v vaše življenje začele prihajati stvari, ki bodo čutiti tako, jim preprosto sledite, pa čeprav v njih ne bo nobene logike (ta je velikokrat precenjena!). Ko jim boste začeli slediti, bo ena stvar vodila do druge in začeli boste kreirati življenje, ki bo čutiti tako, kot želite.

 

6. Ko ste jezni sami nase, ko se obsojate, za nekaj, kar ste naredili ali česar niste naredili ...

Bodite prijazni do sebe. Vprašajte se: "Kaj bi naredila ljubezen?", "Kaj bi rekla ljubezen?"

 

7. Ko dajete več vrednosti temu, kar o vas pravijo drugi, kot svojemu lastnemu mnenju.

Le vi veste, kaj je vaša resnica, kaj je za vas res in kaj ne. Vse, kar šteje, je vaše lastno mnenje o vas samih. Če boli, kar govorijo drugi, to v nekem skrivnem kotičku o sebi menite tudi sami – čeprav se tega morda niti ne zavedate. Boli zato, ker zadene že tako 'bolečo' točko. Če boli, morate začeti spreminjati svoje lastno mnenje o vas samih v zvezi s tistim področjem, ki 'boli'. Če menite, da drugi določajo vašo vrednost, se motite. Svojo vrednost določate le vi in samo vi – sami.

 

8. Ko greste sami sebi na živce, ker tako grdo ravnate s seboj.

No, ta stopnja je res skrajni pokazatelj, da bo treba nekaj narediti z odnosom do sebe. Vprašajte se: "Kaj bi bil tisti en korak, ki ga lahko naredim danes, da začnem spreminjati odnos do sebe?" Kje ste lahko malo bolj prijazni do sebe? Ali so vse te misli, ki jih mislite o sebi, sploh vaše ali ste le ponotranjili dvogovore, ki so jih z vami imeli starši ali kdo od vaših bližnjih? Kje lahko začnete?

 

 

Vir: www.uresnicisvojesanje.si
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...