Barbara Mali

Koliko ste v življenju v resnici pripravljeni prejeti?

piše: Barbara Mali
15. december 2014    425 ogledov

V življenju želimo marsikaj. Želimo, da bi naše življenje postajalo nekaj več, da bi se širilo, da bi imeli na vseh ravneh razvoj in ekspanzijo – no, vsaj za vas, ki berete tole, to zagotovo vem. 

 

Radi bi bili uspešni, uspešnejši, karkoli za vsakogar izmed nas to pomeni. Pa vendar je na drugi strani cel kup stvari, ki jih nismo pripravljeni prejeti. Cel kup stvari, za katere menimo, da jih ta uspeh prinaša, in jih nismo pripravljeni prejeti. Tako sami sebe držimo nazaj, čeprav morda popolnoma nezavedno. Včasih se zdi, da je ljudi celo bolj strah lastnega uspeha kot neuspeha. 

 

Vsako področje, ki v vašem življenju ne deluje tako, kot bi želeli, ne deluje, ker tam nečesa niste pripravljeni prejeti. 

 

Kaj s tem mislim? Na delavnicah o denarju velikokrat udeležencem zastavim vprašanje: Kaj je tisto, česar absolutno niste pripravljeni prejeti, in če bi bili to pripravljeni prejeti, bi se to v vašem življenju pokazalo kot popolno obilje?

 

Odgovori, ki jih prejemam, so: "Tega, da bi me obsojali, da sem do denarja prišel na nepošten način; tega, da bi me ljudje imeli radi samo zaradi denarja; tega, da bi me prosili za denar; na lahek način pridobljenega denarja, zavrnitve, napake, neuspeha, kritike, laži, sebe ..."

 

Ne samo na področju denarja, tudi na drugih področjih življenja, ki ne delujejo, so določene stvari, ki jih nismo pripravljeni sprejeti: na primer, da popolnoma zavozimo na partnerskem področju, zato niti ne želimo poskusiti, da bi nas moral kdo podpirati, preživljati, nismo pripravljeni sprejeti prepiranja, hinavščine, tega, da bi bili drugačni, da bi 'štrleli' iz povprečja, da bi bili vidni, da bi nas ljudje opravljali, govorili neresnice, poraza, tega, da nas ljudje posnemajo, kopirajo, da bi bili 'čudni', in še bi lahko naštevala.

 

Skupni imenovalec vsega naštetega so sodbe. Bojimo se, da nas bodo ljudje sodili. Ker še vedno menimo, da drugi določajo našo vrednost. 

 

In ko bi se bilo treba pokazati, tj. svoje izdelke, storitve, talente, svojo ljubezen, svoje stališče, postaviti meje, do kod ljudem dovolimo posegati v naš osebni prostor, narediti konkreten korak naprej v poslu, raje zatremo vse tisto, kar smo, vse tisto, kar v resnici mislimo, želimo, samo da nas ljudje ne bi sodili in da bi bili videti še vedno 'dobri' in 'sprejemljivi'.

 

Poglejte na primer vse slavne in/ ali bogate. Koliko sodb, laži se preliva o njih in koliko kopij se lomi na njihovih plečih? Koliko od tega je res? Kdo v resnici ve? Le oni sami. In če ne bi bili pripravljeni sprejeti vsega tega, menite, da bi bili lahko slavni, bogati, uspešni? Poznam veliko uspešnih poslovnežev, med njimi tudi milijonarje, ki so do svojega premoženja prišli popolnoma legalno. Bili pa so pripravljeni na drugi strani tudi propasti, zavreči ideje, ki niso delovale, sprejeti obsodbe, ki so letele nanje, pa čeprav morda povsem neupravičeno ... Ampak pripravljeni so bili sprejeti to, navsezadnje tudi bankrot, če je bilo treba. Pa so, če se je to zgodilo, ponovno vstali iz pepela.

 

Več obsodb boste pripravljeni prejeti, več boste v življenju imeli.

 

Pa tukaj ne nagovarjam nikogar k čemurkoli nezakonitemu. Nagovarjam vse tiste, ki se zaradi strahu pred obsodbami ne upajo narediti koraka naprej v življenju. Vse tiste, ki se zavedajo, da imajo talente, sposobnosti, ki jih svet še kako potrebuje, pa se kot plahe miške skrivajo v luknjici, da jih ne bi pojedla mačka z imenom Obsodba.

 

Najboljša pot do tega, da boste zlahka opravili z vsem tem, kar pride z uspehom, slavo, bogastvom, je, da imate ob sebi najpomembnejšo osebo v svojem življenju. To ste vi.

 

Ko boste sami sebi krili hrbet, ko boste imeli sami sebe radi in se sprejemali takšne, kot ste, vas bo le težko kakšna stvar zamajala. 

Ko boste videli vrednost, ki jo prinašate svetu, vas bo le redkokatera obsodba prepričala o nasprotnem.

Ko se boste nehali obsojati sami, nobena obsodba, neresnica in laž, ki bo priletela v vas, ne bo več bolela – ker v vas ne bo nobenega 'gumba' več, na katerega bi pritisnila.

Bolj ko boste pred seboj videli svojo tarčo, bolj vam bo vseeno. 

 

Višji bo vaš cilj in višjemu namenu bo služil, bolj boste puščali tisto in tiste, ki ne ustrezajo tem ciljem, za seboj.

 

In vedno bolj boste nagrajeni, področja, ki v preteklosti niso delovala tako, kot bi želeli, pa bodo naenkrat začela delovati. 

 

Vir: www.uresnicisvojesanje.si
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...