Nastja Spasojević

Novi začetki

12. januar 2015    278 ogledov

Ob prehodu iz starega v novo leto smo polni upanja, zagona in pričakovanja. Z navdušenjem kujemo načrte in delamo zaobljube za prihajajoče leto, saj nas to nas napolni z upanjem, da bo prihajajoče leto polno doživetij in vsega, kar si želimo. Vendar žal na te zaobljube hitro pozabimo, držimo se jih le kratek čas v novem letu, saj hitro podležemo staremu načinu delovanja. Težko se mu je namreč upreti, če želimo veliko spremeniti.

Številni tudi ne pomislijo, da je čas zaobljub in prehoda lahko izjemno težak, za nekatere je to celo zelo depresivno obdobje. Ste morda že slišali, da je prvi ponedeljek v letu najbolj depresiven dan v letu? Zanimiv podatek, kajne?

Zakaj nas torej začetek novega leta tako 'naspidira' ali spravi v depresijo?

Osebno vem, da je zelo razburljivo delati načrte, ko si poln upanja in zagona. Takrat tudi veš, kaj si želiš, in je cilje zelo lahko postaviti, saj ti je jasno, česa iz lanskega leta ne želiš ponoviti. Sem se pa znašla tudi v situacijah, ko nisem vedela, kaj točno si postaviti za cilj, in ko vidiš vse druge ljudi, kako si postavljajo cilje, načrte, te lahko zagrabijo panika, depresija in obup. Vendar je treba zaupati, da se bo porodila ideja o smeri, znak, ki ti bo pokazal, kam zaviti. Treba je namreč imeti vero v življenje in predvsem vase.

Kako narediti zaobljube, ki se jih bomo držali?

Sama sem velikokrat naredila kar nekaj zaobljub vsako leto, ki sem se jih trdno držala nekaj dni po novem letu, včasih tudi kak mesec, nato pa me je minilo – no, kakšne so se obdržale tudi celo leto.

Ugotovila sem, da se obdržijo le zaobljube, ki jih narediš iz srca, ljubezni do samega sebe. Torej zaobljube, ki prihajajo od znotraj, in ne od zunaj. Zato za začetek predlagam, da ne delate novoletnih zaobljub, temveč življenjske zaobljube.

Zaobljube novega življenja

Vsakič ko sprejmemo novo zaobljubo, spremenimo svoje življenje, ustvarimo novo pot, novo življenje. Da bi to lahko naredili, moramo delovati iz srca in hvaležnosti. Zato vam polagam na srce, da preden naredite kakršnokoli zaobljubo, naredite obred hvaležnosti. To je preprost obred, ki nam da ogromno. Preprosto se usedete, si vzamete čas in napišete, za kaj vse ste hvaležni, za kaj iz prejšnjega leta ste hvaležni. Ta obred vas bo namreč popeljal v stanje hvaležnosti, iz katerega lahko ustvarjate s srcem.

Nato si postavite le nekaj vprašanj:

  • Kaj si želim v novem letu? Kaj si resnično želim, kaj je tisto, kar me preplavi z energijo, strastjo, kaj je tisto, kar me izpolnjuje?
  • Katero novost, ki bi me obogatila, bi rad/-a vpeljal/-a v svoje življenje?
  • Kaj mi je resnično pomembno, kdo mi je resnično pomemben?
  • Kaj lahko naredim, da se bom še bolj ljubila? Kaj si lahko še dam?

So zaobljube in načrti resnično pomembni ali se je bolje predati toku?

Mislim, da je prava katerakoli pot, ki jo izberete. Pomembno je le, da si jo resnično izberete sami. Če se vam zdi, da je letos leto, v katerem ne potrebujete načrtov, točno tako mora biti. Če vam notranji glas govori, da bi bilo dobro narediti nekaj smernic, potem jih naredite! Življenja v nobenem primeru ne moremo načrtovati, saj bo vedno ubralo svojo pot.

Najbolje, kar lahko naredimo, je, da se poslušamo in naredimo vse, da se najbolj izpolnimo, da si prizadevamo za to, da najbolj izživimo sebe in se približamo samemu sebi. Da naredimo stvari, ki v nas zavibrirajo, ki nas napolnijo. To je vibracija našega višjega jaza. Poskusimo ji slediti! <3

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...