Polona Sepe

Nevarnosti in pasti kanaliziranja

piše: Polona Sepe
16. marec 2015    7812 ogledov

Verjamem, da je večina ljudi, ki kanalizira, iskrenih v svojem prepričanju, da delajo prav, in veliko jih opravlja čudovito delo, ki prinaša modrost, razsvetljenje in zdravljenje v fizični svet. Skrb vzbujajoči so tisti, ki prežijo na lahkoverne in izkoriščajo kanaliziranje v lastne namene. Mednje spadajo tudi taki, ki iskreno začnejo in potem sredi poti skrenejo, ker jih premagata ego in požrešnost, tako da se spremeni energija, ki prihaja skoznje.

Naj za začetek povem, da so se vsi avtentični kanali morali najprej podvreči večletni strogi disciplini, da so prečistili svoja subtilna telesa (eterično, astralno in mentalno telo), da bi bila njihova sporočila v kar najmanjši meri obarvana z njihovo osebnostjo, oziroma kolikor je le mogoče, osvobojena njihovih osebnih interpertacij, hotenj in ambicij – osvobojena ega, na kratko.   

Ego je tisti zvitorepec znotraj nas, ki želi pritegniti pozornost, si želi občudovanja in išče potrditev lastne pomembnosti. Ne želim reči, da nismo pomembni, seveda smo – vsak od nas je pomemben center, skozi katerega se izraža božanska sila življenja, vendar ta sila nima posebne potrebe po samopotrjevanju, statusu ali moči, saj je že sama po sebi vsemogočna.

Torej če želite kanalizirati, najprej preverite svoj motiv in ga potem stalno preverjajte. Če imate občutek, da lahko rešite svet, da ste vi odgovor na molitve dugih, da poznate prave odgovore na vsa vprašanja, potem je nekaj narobe, kajti nihče nima pravice spreminjati drugih ali pa jih siliti v kakršnokoli dejanje. Če vam poskuša kdo vsiliti: »Moji vodniki pravijo, da moraš storiti to in to,« vedite, da je nekaj narobe. Nihče nima pravice kršiti svobodne volje drugega, prav tako nima pravice vsiljevati preteklosti ali prihodnosti nekomu drugemu. 

Na poti duhovne rasti se mora vsak naučiti samostojnega odločanja, prevzeti odgovornost za svoja dejanja, najti SVOJE notranje vodstvo in v skladu z njim delovati.  

Na notranjih nivojih so povsod okrog nas prisotne različne entitete, bitja iz drugih evolucijskih verig in tudi osebe, ki so že preminile. Vsi, ki so medialni, lahko stopijo z njimi v stik, vendar dejstvo, da vsa ta bitja niso utelešena, še ne pomeni, da so avtomatično tudi toliko duhovno razvita, da bi nam lahko dobro svetovala. Res da lahko naredijo na nas vtis, ker imajo dostop do informacij, ki jih mi na tej fizični ravni nimamo, vendar niso nujno toliko modrejša, da bi jih lahko kar brezpogojno poslušali. Kot pravi Swami, pri katerem študiram: »Tisti, ki je bil nespameten za časa svojega življenja, ne bo nič bolj pameten po svoji smrti«. Oziroma tako kot v življenju lahko srečujemo ljudi, ki nam slabo svetujejo, lahko take srečamo tudi na oni strani, izza tančice življenja.

Problematično je torej brezpogojno sprejemanje kanaliziranih sporočil. Končno tudi ne sprejemamo brezpogojno vsega, kar preberemo v časopisih ali vidimo na televiziji. Vedno se moramo vprašati, ali to, kar slišimo, odzvanja z našo notranjo resnico. Vprašati se moramo tudi, zakaj sploh iščemo kanalizirana sporočila. Ali morda iščemo najlažji izhod iz težav in želimo, da nam nekdo drug pove, kaj moramo storiti? Se morda čutimo pomembnejše, če naše življenje usmerja entiteta z drugega planeta? Ljudi, ki brez razmisleka poslušajo različne avtoritete in jim brezglavo sledijo, je na svetu že tako preveč. Tudi na duhovnih nivojih ni nič drugače – najprej razmislite in sprejmite tisto, kar menite, da je resnično. Bodite zvesti sebi in zaupajte svoji intuiciji. Vi veste, kaj je najbolj prav za vas.

Entitete, ki jih srečamo na notranjih nivojih, so torej lahko bolj ali manj duhovno razvite od nas, lahko so dobronamerne, lahko so zlonamerne, poznamo pa tudi tako imenovane astralne šaljivce, ki se predstavljajo kot mojstri modrosti ali znane zgodovinske osebnosti in se zabavajo ob tem, ko nam zadajajo neracionalne in neizvedljive naloge. V času mojih duhovnih začetkov je krožila zgodba od teozofskem paru, ki je kanaliziral starodavno entiteto. Ta jima je dajala navodila, kako sestaviti neki poseben in pomemben duhovni stroj. Vsakokrat ko sta bila že tik pred tem, da bi ga končala, sta dobila navodilo, da ga morata podreti in začeti znova, dokler nista porabila že vsega denarja za material in skoraj obubožala. Tako nas vlečejo za nos astralni šaljivci. Uživajo v pozornosti, ki jo dobivajo, in naši lahkovernosti.

Če ste imeli srečo, da ste bili kdaj v stiku s pristnim kanaliziranjem, potem veste, da sta navadno prisotna značilna energija in občutek o posebni prisotnosti – tega pa spremlja neustavljivi občutek ljubezni, ki ga je težko opisati.

Včasih vzbudi občutke ponižnosti ali celo solze in včasih preide naše bitje v stanje prek meja ljubezni v stanje popolne modrosti, v stanje, kjer je samo bivanje. Pri lažnem kanaliziranju tega ne boste čutili. Opazili boste tudi, da nam duhovno visoko razvite entitete nikoli ne laskajo in nikoli ne zahtevajo, da nekaj MORAMO storiti.

Ne pozabimo tudi, da mi vsi do neke mere kanaliziramo, torej da smo odprti za energije in uvide z višjih nivojev, tako umetnik, ki dobi navdih za svoje delo, kot znanstvenik, ki nenadoma dobi rešitev za svoje odkritje, voditelj delavnice ali zdravitelj, ki začuti energijo, ki ga vodi, ali meditant, ki v meditaciji pride do globokega spoznanja. Vprašati se moramo tudi, od kod želja, da bi svoje delo, spoznanje ali recimo predavanje pripisali neki pomembni entiteti. Naše misli bodo res dobile večjo težo, če bomo rekli, da tako pravi recimo Mojster Jezus, vendar tako uporabimo argument moči. Zakaj ga potrebujemo? Smo negotovi, ne zaupamo sami sebi, si ne upamo stati za tem, kar govorimo, mislimo, da nismo dovolj vredni, da bi nas ljudje poslušali?

Ne želim odbiti vseh iskrenih iskalcev Poti, vendar želim, da se zavedate vsega, kar vas lahko doleti, če boste neprevidni. Ko se odločite, da se želite učiti, ne sledite slepo vsakomur. Uporabite svojo sposobnost razločevanja. Ali lahko zaupate tej osebi? Imate globoko v sebi resnično dober občutek o njej, se tisto, kar govori, resnično dotakne vašega notranjega bistva? Predvsem pa ohranite občutek sebe. Vi ste tisti, ki upravljate svoje življenje, nihče vam ne more odvzeti te moči. Uglasite se s svojim višjim jazom, z božanskim v sebi, in vsi odgovori, ki jih potrebujete, so tam.

Vir: www.kriyatantra.com
Kaj pa ti praviš? 2
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Maja
  komentiral 3 leto nazaj
Hvala ❤
Majda
  komentiral 7 leto nazaj
Pozdravljeni! Polona Sepe je čudovito opisala,....sicer menda je članek od leta 2015, ga pač nisem prej prebrala in bila tukaj v vaši družbi,...sem pa vesela, da sem sedaj tukaj prisotna. Nevarnosti in pasti lanaliziranja je naslov šlanka, ki ga je Polona napisala,.....zelo, zelo dobro in globoko je zajela tematiko kanaliziranja in pasti, ki se lahko tukaj nahajajo,...tako kot povsod, so tudi tukaj pasti, če le nismo dovolj pozorni in če si ne prisluhnemo,...smo lahko hitro tam, kjer naj ne bi bili. Z vsem kar je Polona zapisala se gkoboko strinjam in sem tzukaj zelo previdna,.....vem kje je moj višji Jaz, se z njim uglašujem,.....saj vsi odgovori, ki jih potrebujem so v meni, v mojem božanskem. Polona, hvala ti ker si,...vse dobro in prisrčen pozdrav! Majda!
Nalagam...