Miran Peterman

Šola za življenje! P. S.: Zbudit se je treba!

27. april 2015    182 ogledov

Danes smo pospremili naše prihodnje rodove zopet v šolo. Nekatere prvič, za druge že rutina. In kaj je tisto, kar se bodo lahko naučili v šoli, kaj je tisto kar bodo odnesli? Odnesli kot popotnico za njihovo celo življenje? 
 

Vsi vemo, da je šola v glavnem trpanje informacij, ki jih večinoma lahko dobiš na Google v glavo? Kakšna je potem sploh korist od šole? Korist je tista šola, ki poteka vzporedno “prave šole”. To je tista šola preko katere se učimo reševati izzive, se učimo poiskati pot, treniramo svojo disciplino! 
 

Kaj je dejansko tista ena sama svar, za katero bi se odločil, če bi moral izbrati eno samo, da je najpomembnejša in bi jo želel dati našim otrokom na njihovi poti v svet? TO JE VERA! Pa ne neka imaginarna vera v neko božanstvo ali karkoli mističnega, temveč povsem realna vera v življenje. Vera, da je izza vesolja gonilna sila, ki jo imenujem Ljubezen in katere želja je po napredku, razvoju, večji ureditvi, večjih sposobnostih, večji sreči, večji ljubezni. In verjamem, da je ta sila živa in skrbi za nas in nas vodi. V kakršnikoli obliki jo že doživljamo in verjamemo vanjo. Verjamem, da v življenju nič ni naključje in so vsi dogodki orkestrirani in vodeni od višje sile.
 

Kaj to pomeni v praksi, da ne bo samo neke filozofije? To pomeni, da verjamem, da imam možnost in sposobnost, da preko svoje intuicije lahko komuniciram s to silo, jo vprašam in dobim odgovore, jo prosim in me vodi. To pomeni, da verjamem, da vedno obstaja pot, da vedno obstaja rešitev, da bo rezultat vedno fenomenalen, ne glede kakšna je v tem trenutku situacija. Verjamem v življenje!
 

To pomeni, da za vse tiste ki vztrajate v težki situaciji, verjamem, da obstaja boljša možnost, da obstaja boljša služba, ki že čaka na vas, samo odpreti se morate in dopustiti to možnost. Ravno tako brezizhodne partnerske situacije, življenjske situacije, vedno je možno rešit, vedno obstaja pot!
 

In ta vera mora biti realna. Mora dati rezultate. To pomeni, da moram dobiti odgovor, moram dobiti rešitev, moram dobiti navodilo. In ga dobim in potem ne samo, da verjamem ampak tudi vem. 
 

In to je tisto največ kar lahko damo našim zanamcem, Izkušnjo vere, da ne glede kje bodo in s kakšnimi izzivi se bodo soočali, lahko verjamejo, da se bo pokazala pot, da to ni konec ampak nov začetek. Da ne gleda kako zaprta izgledajo vrata, ko bo prišel čas, se bodo odprla in boš lahko šel naprej.
 

Včasih mi kdo reče, pomembno je, da damo otrokom vero v življenje, denar pa ni pomemben. Seveda ni pomemben, vendar če imaš vero, potem imaš tudi denar! 
 

Če imaš vero imaš tudi denar? Seveda! Ker verjameš, da ti denar pripada in verjameš, da boš našel pot do tja. To pomeni vera! Treba se je zbudit! Vera ne pomeni, da verjameš da nekaj obstaja in potem je to to. In potem se sam “matraš” na zemlji in si v potu svojega obraza s trdim delom utiraš pot. Trdo je treba že delat, vendar je treba delat na pravilen način. Na pravilen način pa lahko delaš če imaš znanje, če imaš navodila, če imaš ideje.
 

Vsaka situacija ali izziv, ki se pojavi pred tabo, je tam z razlogom. Ne zato, ker je tam brez veze! Nimaš denarja? Ah denar ni pomemben! A res? Nima veze ali je zate denar pomemben ali ne, pravo vprašanje je ali lahko najdeš pot do denarja, pa potem naredi z njim karkoli že hočeš. Ali imaš idejo, ali imaš rešitev ali imaš pot po kateri lahko dobiš več denarja, več sreče in več ljubezni. To je vera, da verjameš, da obstaja in da jo najdeš. To je VERA. In ko jo najdeš ti tega ne more nihče več vzeti.
 

Nimaš ideje, najdeš idejo. Nimaš rešitve, najdeš rešitev. Nimaš denarja, najdeš pot do denarja. Realnost. Mora delovati. zbuditi se je treba. In ko se zbudimo in dopustimo te možnosti in se podamo v nepozabno avanturo je naše življenje popolnoma spremenjeno. Vera je realnost, realni rezultai in čudovito življenje! In dobimo jo v šoli za življenje. Ne glede koliko smo stari. Veselo študiranje! Amen 

 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...