Nastja Spasojević

Ne lažimo sami sebi

18. maj 2015    337 ogledov

Ali si popolnoma odkrit/-a sam/-a s seboj? Ali misliš, da lahko svoje življenje živiš srečno in uspešno brez tega? Mogoče se niti ne zavedaš, kako sabotiraš sam/-o sebe z drobnimi vsakodnevnimi lažmi, s katerimi hraniš sam/-o sebe v upanju, da bo jutrišnji dan boljši …

Čas je, da jih ozavestimo in prenehamo to početi … Torej, katere so najpogostejše laži?

Ne dam vsega od sebe.

Popoln/-a si takšen/-na, kakršen/-na si. Zato se nehaj primerjati z drugimi in začni proslavljati svojo edinstvenost.

Ko bom imel/-a (x,y ali z), bom srečen/-na.

Ne živi v prihodnosti. Osredotoči se na sedanjost. Poskusi najti srečo v vsakdanjih stvareh, ni pomembno, kako pomembne se zdijo zunanjemu svetu. Usmeri pozornost vase in v to, kaj osrečuje tebe. Je to mogoče jutranja kavica, jutranja joga, smeh otroka, nasmeh mimoidočega …? Karkoli.

To bom naredil/-a jutri.

Vsi vemo, da se to ne obnese. Stvari naredi takoj, ko lahko. Naj bo tvoj moto: tega, kar lahko naredim danes, ne bom preložil/-a na jutri. Izogibanje situaciji te ne bo rešilo, lahko le poglobi tvoj problem.

Seveda pa si vzemi čas in si dovoli, da se na stvari odzoveš v skladu s seboj.

Sem polom, saj nisem uspešen/-na.

Spusti svoja pričakovanja glede tega, kaj pomeni biti uspešen in kako je to videti. Raje to začuti. Utegne te presenetiti – mogoče boš ugotovil/-a, da si že uspešen/-na.

Nihče me ne razume.

Kuku! To si misli prav vsak na tem svetu vsaj enkrat v življenju. Ne laskaj si, nisi izjema. In nisi sam/-a v tem občutku. Zato se sooči z njim, sprejmi ga in se zahvali življenju za ta kontrast.

Za vedno bom sam/-a/osamljen/-a.

Dokler boš to trdil/-a, se boš postavljal/-a v vlogo žrtve. In dokler boš v njej, boš resnično sam/-a. Ampak ne zato, ker bi to bilo res, temveč zato, ker ne želiš videti resnice. Prebudi se. Nikoli nisi sam/-a! Če ne drugače, imaš v stanovanju zagotovo kakšnega pajka. ;)

Ne morem naprej zaradi svojih preteklih napak.

Tvoja preteklost te je oblikovala v osebo, ki si danes. Tvoje napake so bile priložnosti, da si zrasel/-la, da si oseba, kakršna si. Zato se ne kaznuj, ampak bodi vesel/-a, da si vse to prebredel/-la in da so ti tako imenovane napake dale novo znanje in razumevanje, kako iti naprej. Odpusti si in zaživi.

Moje življenje nima smisla.

Uh, moja najljubša.

Si že na pol poti. Priznal/-a si si. Zdaj pa najdi smisel v majhnih stvareh in nato v velikih. Delaj otroške korakce in shodil/-a boš.

Nimam nadzora nad svojim življenjem.

Ja, kdo pa ga ima, če ne ti? Vse je rezultat tvojih odločitev in tvojih reakcij. Začni si zaupati. Življenje ni zunaj tebe, življenje je v tebi.

To je njegova/njena/njihova krivda.

Nič ni nikogaršnja krivda. Ne tvoja ne tvoje žene, moža, prijateljice, brata, staršev. Življenje samo je, dogodki so, čustva so … Sprejmi jih in odpri oči. Si le ti. In ti si vse!

 

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...