Nastja Spasojević

Odvrzimo oblačila

1. junij 2015    396 ogledov

Približuje se čas poletja, ki ga vsi že nestrpno pričakujemo. Kmalu bomo po ulicah pohajkovali v lahkotnih oblačilih in nato skočili na bazene ali plaže le v kopalkah. Vendar čeprav toplejše temperature, uživanje ob morju pričakujemo z veseljem pa se mnogokrat zalotimo v neprijetnem, nerodnem občutku, ko se je potrebno razgaliti.

Zakaj, o zakaj letos nisem bolj trenirala? Zakaj se ne sprejemam dovolj, da bi mi bilo vseeno? Zakaj? Zakaj to, zakaj ono?  Postavimo si lahko tisoč vprašanj in našli bomo tisoč odgovorov. Bistvo vseh je, da se ne sprejemamo in se ne ljubimo dovolj, da bi nam bilo mar za mnenje drugih.

Kako pa naj ljubim sebe in se sprejemam? To je proces skozi katerega gre vsako bitje. Preprosto in hkrati zelo težko; odvreči moramo naša pričakovanja in ves balast, ki ga nudimo svetu ker nam je pomembno kaj si drugi mislijo, čutijo…

In kot prvo lahko odvržemo svoja oblačila. To je preprosta a močna vaja. Poskusite, boste videli. Dogajalo vam bo na polno…Odvrzite jih najprej doma, za kakšne pol ure. Sprehodite se po stanovanju, oglejte si sebe v ogledalu… Glejte se in glejte… Pošljite ljubezen vsakemu delčku telesa, predvsem pa poskusite sprejeti delce, ki ste jih do sedaj zavračali in se borili proti njim. Pošljite jim ljubezen, obilico ljubezni… Bodite vztrajni, vzemite ta ritual vsak dan za vaše sveto pravilo.

Boste videli, s sprejemanjem in ljubeznijo do svojega telesa boste transformirali sebe. <3

3 razlogi zakaj odvreči oblačila

Popolnost je iluzija

Popolnost, kot jo večina ljudi dojema danes je resnično ena ogromna iluzija, sranje, ki nas popelje le v dualnost in sojenje namesto, da bi nas popeljala v popolnost našega obstoja. Želimo popolne hiše, družine, telo a ne vidimo koliko pritiska s tem ustvarjamo sami sebi. Pa kaj če vse ni popolno… Ravno v tem je čar. Nepopolnost je popolna! J Je nekaj drugačnega, unikatnega, nekaj kar predstavlja tebe. Spremenite svoj odnos do sebe in izrazite se brez zadržkov!

Ko sodite druge sodite sebe

Ko ste nezadovoljni s seboj to najlažje izražate s tem, da sodite druge.  Tako smo naučeni, saj je lažje sodite druge in soliti pamet drugim ter jim dajati nasvete kot pa pogledati resničnemu strahu v oči in se začeti ukvarjati s seboj…

Zato se posvetite sebi, svojemu telesu, svojim občutkom. Kaj vam dogaja ko se vidite nagi? Ali ste lepi? Vas je sram? Kaj čutite?

Počutili se boste bolj povezani s seboj

Predstavljajte si, da stopite pred ogledalo, svojega partnerja ali na nudistično plažo nagi in da vam je všeč to kar vidite. Vsakič ko se boste pogledali boste začutili večjo ljubezen do sebe, vsakič se boste počutili bolj doma. Zato zberite pogum in se začnite ljubiti. Odprite se vsakemu aspektu svojega bitja in ga začnite opazovati, sprejemati. Čez čas se bo začelo to odražati v polni ljubezni. Čutili jo boste do popolnoma vsega. Tako se bo takšno zavedanje preneslo še na druge dele vašega življenja in počutili se boste blagoslovljene in povezane.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...