Barbara Mali

Česa nočete prejeti in kaj ne želite biti?

piše: Barbara Mali
3. avgust 2015    318 ogledov

Ste tudi vi med tistimi, ki se nočejo izpostavljati, širiti informacij o tem, kaj počnete, ker vas skrbi, da vas bodo sodili, kritizirali, opravljali ... in še vedno stojite na mestu?

 

V zadnjih nekaj tednih sem na seminarjih, ki se jih udeležujem in jih facilitiram, resnično zavedla, da:

Tisto, česar nismo pripravljeni prejeti, pomeni omejitev tega, kar lahko imamo.

 

Pa naj gre za katerokoli področje: finance, odnose, kariero, posel, zdravje ... Če katero izmed teh področij pri vas ne deluje, tu nečesa niste pripravljeni prejeti.

 

Roko na srce, v tej resničnosti zelo slabo prejemamo. Redki posamezniki, ki so pripravljeni prejeti vse, so 'zvezde'. Vsi jih poznamo. V Sloveniji in v tujini. Kaj te ljudi dela drugačne od nas? Ne znanje, inteligenca, videz, družbeni razred, iz katerega izhajajo, temveč to, da so pripravljeni prejeti VELIKO, VELIKO, VELIKO več kot mi.

 

Ko delam z ljudmi in ko razmišljam o sebi, česa sama nisem pripravljena prejeti, se kažejo neverjetne, po mojem mnenju prav nore stvari. Ljudje v prvi vrsti niso pripravljeni prejeti sebe, tega, kako veličastni so, kakšno darilo so svetu, pripravljeni niso prejeti tega, da denar prejemajo z delanjem nečesa, kar ljubijo, kar je zanje lahkotno, niso pripravljeni delati napak, niso pripravljeni na to, da bi bili prepoznani, kot da nimajo prav ali kot da so neumni, niso pripravljeni prejeti poraza niti svojega uspeha (prav noro, kajne?), pripravljeni niso prejeti kritike, tega, da ljudje o njih lažejo, se o njih pogovarjajo, jih ogovarjajo, tega, da bi jih videli kot bogataše ... Temu lahko dodate še svoj nori pogled, zaradi katerega se nočete izpostavljati. 

 

Kako velike in močne pa so vaše sanje?

 

So tako velike, da ste pripravljeni korak za korakom stopiti iz svoje cone udobja in iti za njimi? Tvegati, da vas bodo opravljali? Rekli, da nimate prav? Da ste nori, čudaški, da denar prejemate preveč lahkotno, da sploh ne vedo, kaj delate, in zato to zagotovo ni okej? :)

 

Sama sem pred približno tremi leti na takšen način 'stopila iz omare'. Začela sem pisati blog o zakonu privlačnosti v angleščini. Tisti trenutek, ko sem pritisnila gumb Objavi za svojo prvo objavo, je bil grozljiv ... Na plan sem dala SEBE, tisto, v kar sem resnično verjela, to, kar sem in s čimer sem se v 'ilegali' ukvarjala že 20 let, razkrila sem svoj pravi jaz. Svoj prvi 'post' sem objavila na strani, ki sem jo naredila na Facebooku. In potem se je začelo – pohvale, pozitivne povratne informacije, prošnje po še ... in tako danes berete in spremljate vse, v kar se je tista prva objava na blogu razvila.

 

Še vedno se sprašujem, česa nočem prejeti ali kaj nočem biti ... Ker vem, da je še veliko mest, kamor še nisem pripravljena stopiti, točno zaradi tega, ker nečesa nočem prejeti ali nekaj nočem biti. Morda se tega v tem trenutku niti ne zavedam, vendar me to vprašanje in želja po širitvi svojega življenja pelje do vedno novih zavedanj.

 

Če smo pripravljeni biti in prejeti vse, imamo lahko vse.

Seveda to ne pomeni, da vse to tudi bomo ali da bomo vse to tudi prejeli. Ko smo pripravljeni imeti in biti vse, tu ni več upiranja, ni več reagiranja, v nas ni več sprožilcev, ki bi bili v napoto temu, kar želimo v svojem življenju. Ni več 'gumbov', na katere bi lahko kdorkoli pritisnil.

 

Česa pa vi niste pripravljeni prejeti ali biti?

 

Korake iz cone udobja je lažje narediti, če so podkrepljeni z dobro mero ljubezni do sebe, z védenjem, da je, ne glede na to, kaj se bo zgodilo, tu še vedno oseba, na katero se lahko zanesemo – mi sami. Če si stojimo ob strani, če vemo, kdo smo, in če smo hvaležni zase, bomo, ko bomo stopili iz cone udobja, prijetno presenečeni, saj bomo dobili vse drugo kot to, kar nas je skrbelo: hvaležnost, pohvalo, zaupanje, podporo, sprejetost, dopuščanje ...

 

Ampak kot pri vsem drugem se vse začne z nami. Prostora za nadgradnjo odnosa s sebo je še vedno na pretek. Z vsakim novim nivojem, na katerega se premaknete, smo vedno lahko še bolj hvaležni zase, ponosni, da smo, kar smo, da podpremo sami sebe, da dopustimo, da smo, kar smo, delamo in izbiramo, kar izbiramo, da še bolj zaupamo sebi ...

 

In potem smo pripravljeni biti poleg vseh drugih stvari, kar smo, tudi neumni, nori, čudni, pripravljeni na to, da se motimo, delamo napake, da katera stvar ne uspe, da bomo morali začeti znova ... To je vse del nas, in ko se za to ne obsojamo, nas ne obsoja tudi nihče drug.

Vir: www.uresnicisvojesanje.si
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...