Miran Peterman

Kje so vaše rezerve?

17. avgust 2015    288 ogledov

Delate na sebi, se izobražujete, obiskujete delavnice, prebirate knjige, pa vendar niste zadovoljni z rezultati v svojem življenju? Življenje ne poteka v smeri, kot bi si želeli, in zdi se vam, da gre vse prepočasi. Kaj lahko naredite? Kje lahko še najdete skrite rezerve?

Če pogledamo na naše življenje kot na drevo, drevo življenja, lahko rečemo, da so naši rezultati oz. situacije, v katerih se znajdemo, kot plodovi na drevesu. Kaj lahko naredimo, da bi bili ti plodovi večji, da bi hitreje rasli in da bi drevo pogosteje obrodilo? Ključ je, da se prenehamo ukvarjati s plodovi, ampak se posvetimo tistemu, iz česar rastejo, koreninam.

Korenine smo mi sami. Hrana je delo, ki ga opravljamo na sebi. Veliko vlagamo v znanje, tehnike, razumevanje življenja, celo fizično kondicijo. Vse premalo pa se zavedamo, da je trebao vlagati v svojo energijo.

Hiter tempo, vedno večje zahteve, stres, pritiski in utrujenost, ki vodi v izgorelost, je postala del našega življenja, samoumevna. Seveda, če delamo 12 do 14 ur dnevno, smo utrujeni. Zato pa pomagajo kava, red bull in podobne substance. Pomembno je, da pridemo do rezultata. Kakšna pa je cena?

Zavedati se moramo, da se rodimo z določeno kapaciteto energije, ki jo v toku življenja porabljamo. Zato je imamo vedno manj, vedno manj smo vitalni, vedno manj je navdušenja in pozitivnih sporočil. Staramo se in tudi to smo sprejeli.

Vendar imamo dostop do skritih rezerv. Lahko se naučimo, da dnevno obnavljamo oz. regeneriramo svojo energijo. Lahko se naučimo dostopati do dodatne energije. Prek sproščanja! Sproščanje pozitivno vpliva tako na dušo kot na telo, človek se napolni z energijo in se regenerira. Dobi nov pogled in zagon za življenje, ukrepanje, spremembe.

Seveda vsi vemo, da ni časa. In prav zaradi tega si moramo vzeti čas. Običajno smo tako uročeni in zaposleni z žaganjem, da nimamo časa, da bi nabrusili svoja rezila. Žagamo s topim rezilom in izgubljamo energijo.

Pri igranju golfa vemo, da lahko samo rahla sprememba kota, pod katerim zamahnemo proti žogici, popolnoma spremeni smer žogice in s tem posledično naš rezultat. Podobno je v našem življenju. Ni nam treba delati drastičnih sprememb, ki se jih mogoče celo podzavestno bojimo, ker zanje “nimamo časa”, da bi dosegli velike spremembe v svojem življenju.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...