Miran Peterman

Imej se rada

10. avgust 2015    348 ogledov

Kolikokrat poslušaš: “Imej se rada, moraš se imeti rada”? Sliši se fantastično, v praksi pa je precej težje. Kako naj se imam rada, če pa me v življenju nihče ni imel resnično rad, nihče mi ni dajal pozornosti, ki si jo zaslužim. Kako naj lahko sama sebi dam nekaj, česar nimam in nisem nikoli dobila?

In potem ti svetujejo: “Samo govori si: rada se imam, rada se imam…” A res? In to deluje? Ponavljam si in ponavljam, pa nikakor ne morem tega začutiti. Kaj naj storim?

Poznaš take zgodbe? In po drugi strani veš, da če se ne boš imela rada sama, te nihče drug resnično ne bo mogel imeti rad in tudi sama ne boš mogla imeti nikogar resnično rada. Kaj naj narediš?

Se spomniš, ko si bila še kot otrok in te je (ali pa si predstavljaj, da te sedaj) nekdo odpeljal na sprehod v naravo. Kot otrok seveda gledaš na vse stvari z odprtimi očmi, vendar še nimaš nobenega odnosa do teh stvari. In potem ti ta oseba pokaže drevesa, pokrajino, gore, sončni zahod: “Poglej kako je lepo, glej, kaj ni čudovit ta sončni zahod in tale narava. Zapri oči in globoko vdihni in samo uživaj. Začuti jo v svojem srcu. Naj zapoje pesem v tvojih ušesih. Srkaj vsak trenutek in ga občuti! ” 

Na ta način se ta oseba pogovarja s tabo in te uči; uči sprejemati, uči doživljati, uči ljubiti, uči biti hvaležna. In ker nisi imela take osebe, ko si bila majhna, moraš postati SAMA sebi ta oseba. In se pogovarjati sama s sabo. In se naučiti, da se imaš rada, se znaš občudovati in biti hvaležna za vse kar si in kar imaš. Najprej moraš poiskati in najti 1000 razlogov zakaj je življenje lepo, zakaj si TI enkratna in čudovita in vredna ljubezni! In potem se pogovarjaš sama s sabo kot z malim otrokom. Učiš se sprejemati, biti hvaležna, ljubiti…  In potem vedno bolj čutiš sebe, svojo vrednost in ljubezen do sebe, kajti resnično si edinstvena in neponovljiva. In potem lahko naučiš ljubiti tudi druge, svoje otroke, partnerja, prijateljice. 

Korak za korakom, dan za dnem bo postajal tvoj svet vedno bolj čudovit:) 

Vir: http://www.sproscena.si/imej-se-rada/
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...