Poznate zdravilne učinke piramid v Visokem?

24. avgust 2015    1147 ogledov

Ali ste vedeli, da so v naši neposredni bližini, kraju Visoko, največje piramidalne strukture na svetu? Ste slišali za njihove neverjetne zdravilne učinke?

Zdravilni učinek podzemnih prazgodovinskih predorov Ravne v Visokem (BiH)

Svetovno znan raziskovalec piramid in prastarih znanj Dr. Semir Osmanagić je po poreklu iz Sarajeva. Tu je tudi zagovarjal doktorsko disertacijo z naslovom Civilizacija Majev. Življenje ga je vodilo v Houston (ZDA), kjer je ustanovil lastno podjetje za ekološko predelavo in proizvodnjo metalnih delov industrije.

Zato ni čudno, da so ga leta 2004 iz muzeja v Visokem (kraj Visoko je 28 kilometrov oddaljen od Sarajeva) povabili na ogled posebnih struktur, za katere so že številne predhodne generacije domačinov trdile, da so piramide. Vabilu se je odzval. Že prvi vtis, ki ga je dobil ob obisku doline bosanskih piramid, je nanj naredil močan vtis. Z znanstvenimi meritvami so v letih, ki so sledila, dokazali, da je pet kamnitih, s travo in gozdom poraščenih gmot v obliki piramid tudi v resnici piramidalna zgradba. Poimenoval jih je piramida Sonca, Meseca, Zmaja, Zemlje in Ljubezni. Medsebojno so porazdeljene po sveti geometriji. Pod njimi se raztezajo 10 kilometrov dolgi prazgodovinski podzemni predori. Aprila leta 2005 je v Visokem začel intenzivna znanstvena raziskovanja. Leto dni kasneje je ustanovil neprofitno organizacijo Arheološki park: Bosanska piramida Sunca.

Dr. Osmanagić se ukvarja tudi z raziskovanjem drugih piramid po svetu, ki so vse med seboj energetsko povezane. Vse piramide na svetu so postavljene na točno odmerjenem mestu. Imajo vlogo akupunkturnih točk Zemlje.

Pravi, da so piramide najstarejši, najpopolnejši energetski stroji. Grajene so bile zato, da pritegnejo pozitivno energijo iz vesolja, jo predelajo in nato oddajajo v svojo okolico. Namenjene so ohranjanju vitalnosti človeških celic, obnavljanju energije v telesu, vzdrževanju naravne harmonije in zdravja ter prebujanju duhovnega znanja.

Od piramide Sonca do vhoda v prazgodovinski podzemni predor (ali labirint) Ravne je oddaljenost 2.500 metrov. Do zdaj je očiščenih okoli 1.500 metrov podzemnih predorov, ki jih je nekoč gradila inteligentna civilizacija. Podobni primeri piramid in labirintov so tudi na drugih celinah. Vse stare, originalne piramide na svetu imajo podzemne predore, kot plato Gize v Egiptu (o njih je pisal grški filozof Herodot), na Kitajskem in v Mehiki.

V predoru Ravne sta vidna najmanj dva kulturna sloja, ki sta gradila te predore. Prvi so bili graditelji labirinta (pred več kot 12.000 leti – časovno obdobje Atlantide). Material, ki so ga izkopali pri gradnji predora, so pomešali z vodo in stopljeno glino, ki je služila kot material vezave. Tako so dobili beton, s katerim je prekrita piramida Sonca. Druga je civilizacija, ki je kasneje zagradila vse predore in prostore z materialom iz kamna in peska, in to pred več kot 5.000 leti. To so ugotovili z znanstvenimi meritvami na podlagi merjenja starosti organskega materiala, ki so ga našli v labirintu.

Podzemni predori Ravne ogrnjeni v Schumannovo resonanco

V predorih so izmerili številne energetske fenomene;Schumannova resonanca 7,83 Hz je enaka osnovni zemeljski resonanci. Je vibracija, ki najbolj ustreza vsem živim bitjem. Človekovo telo se sprosti, povečata se razvoj inteligence in uma ter duševna zavest. Podzemni predori so grajeni tako, da se strop izmenično dviguje in spušča. Posledica tega je naravno kroženje zraka, ki je tu izredno svež in čist. V labirintih niso prisotna negativna sevanja Hartmannove, Curryjeve in Schneiderjeve mreže, naravna radioaktivnost ali negativna energija iz podzemnih tokov.

Zadrževanje v predorih zato dobro deluje na revitalizacijo telesa in ohranjanje zdravja. Tu so tudi številni rovi, križišča in podzemni prostori, ki so zgrajeni iz rečnega konglomerata. Poleg tega so tu podvodna jezera s pitno vodo. Na številnih mestih v predorih Ravne so keramični bloki, tako imenovani megaliti. Nameščeni so na mestih nad podzemnimi vodnimi tokovi. V njih so kristali kamene strele.

Raven negativnih ionov višja kot v planinah

V predorih je povečana koncentracija negativnih ionov, ki čistijo atmosfero bakterij in virusov, je nekaj desetkrat večja od povprečne, kar pojasni blagodejni učinek na naše telo. Visoka vsebnost negativnih ionov povečuje tudi količino kisika v krvi in možganih. Celice se lahko ponovno obnovijo in prevzamejo svojo funkcijo.

Negativni ioni so atomi ali molekule, ki imajo v svojem celičnem jedru več elektronov kot protonov. Raziskave v zadnjih 120 letih so dokazale pozitiven vpliv negativnih ionov na zdravje. Negativni ioni namreč čistijo zrak negativnega prahu, plesni in peloda tako, da se vežejo nanje in nato zaradi nastale teže padejo na tla, namesto da bi lebdeli v zraku. Zato jih ne moremo več vdihovati in dobiti alergičnih reakcij. Znano je, da je sicer večja koncentracija negativnih ionov v gozdovih, na planinah, ob morju in slapovih.

Naj navedem, da so znanstvene analize dokazale, da je koncentracija negativnih ionov glede na kubični centimeter (ons/cc) ugotovljena v naslednjih vrednostih: dvorane za sestanke in konference v podjetjih v mestnih centrih od 25 do 100; zastrupljene avtoceste v Los Angelesu do 100; ceste v večjih mestih od 250 do 450; na vasi od 800 do 1.800; planine do 5.000 (-ons/cc).

Glede na opravljene meritve negativni ioni stimulirajo naslednje funkcije:

fizično moč mišic (merjeno na ergografu  priprava, ki zapisuje delo ali utrujenost mišic); intelektualno aktivnost (merjeno na encefalogramu    med. rentgenska slika možganov); hormonsko aktivnost (merjeno glede na izločanje žlez); če je arterijski tlak previsok, ga negativni ioni znižajo, če je prenizek, ga povišajo.

Povedano na kratko, negativni ioni uničujejo bakterije, vitalizirajo naše celice, povečajo količino kisika v krvi, izboljšujejo delovanje metabolizma, povečajo moč koncentracije in budnost, zmanjšujejo utrujenost, povečajo odpornost proti boleznim, zelo dobro delujejo proti glavobolu, nespečnosti, zaprtosti, alergiji, astmi in številnim drugim tegobam.

Štiriindvajsetega decembra 2014 so v prazgodovinskih podzemnih predorih Ravne opravili nove meritve. Dobili so naslednje rezultate: pri vhodu v podzemne labirinte 400 –ons/cc; 40 m od vhoda 3.000 –ons/cc; megalit K1, ki je oddaljen 160 m od vhoda, 10.000 –ons/cc; megalit K2, ki je oddaljen 180 m od vhoda, 13.500 ons/cc; podzemni prostor, tako imenovana Zdravilna soba, ki leži 220 m od vhoda, pa 18.000 –ons/cc.

Glede na meritve je v Zdravilni sobi koncentracija negativnih ionov trikrat do štirikrat večja kot na planinah!

Te raziskave so potrdile, da koncentracija negativnih ionov raste z oddaljenostjo od kraja vhoda. To je tudi razlog, da so v prvih letih raziskovanja (od leta 2006 do 2010) obstajale le nekatere sporadične trditve o zdravilnem delovanju zadrževanja v predorih, ker je dolžina očiščenih predorov znašala le 100 do 300 metrov. Odpiranje in očiščenje okoli 949 metrov podzemnih predorov do decembra 2012 je pripeljalo do področja predorov, ki imajo znatno večjo koncentracijo negativnih ionov. Največja koncentracija je vedno v podzemnih komorah.

V predorih Ravne so 30. aprila 2015, po natanko desetih letih izkopavanj pod vodstvom Dr. Osmanagića, odkrili nove prazgodovinske podzemne predore. To pomeni tudi nov arheološki obrat. Njihova orientacija vodi v smeri piramide Sonca, to je jugovzhod. V višino merijo 110 do 120 cm, na določenih delih manj. Skupna razdalja novo odkritih predorov meri 127 m. Večji del predorov je pod vodo, ki sega od 20 do 30 cm visoko, na nekaterih mestih tudi višje.

Dr. Semirja Osmanagića sem osebno spoznala pred petimi leti, ko sem bila s prijatelji prvič na ogledu doline bosanskih piramid. Pritegnili so me predvsem njegov pristni ezoterični in znanstveni pogled na svet, prirojena skromnost in velika karizma. Od takrat pogosto organiziram in vodim duhovna potovanja v Visoko. Dr. Osmanagić veliko potuje tudi po drugih delih sveta, sodeluje z ekipami, ki odkrivajo prastare piramide, ter predava na univerzah in v večjih kongresnih centrih.

Tudi letos bo septembra s svojimi sodelavci obiskal Slovenijo in imel predavanje o sodobnih raziskavah s področja piramid, starodavne tehnologije in energij.

 

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...