Miran Peterman

S čim hranite svojo dušo?

8. september 2015    136 ogledov

Sporočila so informacije, ki jih (s)prejemamo iz naše okolice v obliki govora, zvoka, teksta, vizualnih podob in informacij, ter informacije, ki jih posredujemo sami sebi. Sporočila so vagončki za energijo s katero se hrani/hranimo naše energijsko telo.
 

Kakšna so sporočila, ki jih vsak dan sprejemate? Radio, televizija, internet, časopisi, “prijatelji”, sodelavci, okolica nam v glavnem posredujejo dramatične, tragične, negativne novice oz. sporočila. Negativna sporočila so vagončki za negativno energijo. Ko se negativna energija nakopiči v našem telesu, nam zmanifestira negativno kreacijo, ki jo imenujemo bolezen.
 

Kaj pa pozitivna sporočila? Življenje je čudovito in mi smo čudovita bitja. Pripada nam vse najlepše in najboljše. Rodili smo se zato, da bi v fizični obliki raziskovali življenje in bili udeleženi v čudovitih izkušnjah. Dotik, objem, poljub, fizična izkušnja sreče, ljubezni. To je smisel in bistvo življenja. Zato smo prišli na ta svet.
 

In koliko se mi tega zavedamo, koliko verjamemo? Da obstaja še kaj več kot šiht, plačevanje položnic, prebijanje iz meseca v mesec, težave s sodelavci na delovnem mestu, prenašanje zateženega šefa, nerganje partnerja in krotenje otrok. Poleg tega pa dnevno poslušamo o nesrečah, katastrofah, gospodarski krizi, odpuščanju, težavah, vojnah,…
 

S čim hranite svojega duha, s čim bombardirate svoj um? Biti pozitiven ne pomeni, da si moramo zatiskati oči. Da hodimo po vrtu in si ponavljamo: “ni plevela, ni plevela”. Seveda, plevel je, raste in bo še rastel. Plevela ni treba posaditi, niti obdelovati, niti gnojiti. Za plevel se ni potrebno truditi. Plevel zraste avtomatsko. Prav tako negativna sporočila in negativna energija.
 

Če hočemo imeti čudovit vrt, moramo najti pot, da je vrt čudovit, čudovit ne brez plevela, ampak kljub plevelu. Plevel raste in ga moramo ves čas odstranjevati in negovati svoj vrt. Svet okoli nas je seveda negativen in poln negativnih informacij. Vendar mi moramo postati in ostati pozitivni in navdušeni kljub temu, kljub negativnim informacijam.
 

S čim hranite svojo dušo? Kolikokrat poslušate, da je življenje čudovito, da nam pripada vse najboljše, da smo čudoviti. Pa ne zato, ker smo tako uspešni in bogati. Zato, ker smo, ker živimo. Zato smo čudoviti in nam pripada vse najboljše. (Seveda moramo najti pot, da si zaslužimo najboljše, ker samo ne bo padlo iz neba, vendar če ne verjamemo, ne bomo niti iskali poti.)
 

Vsak dan smo bombardirani z negativnimi sporočili, zato moramo sebe vsak dan bombardirati s pozitivnimi, motivacijskimi, spodbudnimi sporočili. Vsak dan moramo najti čas, da preberemo nekaj lepega, da poslušamo spodbuden video, gledamo motivacijski film. Vsak dan se moramo bombardirati s pozitivnimi sporočili. Da uničimo negativna, da uničimo strahove, da uničimo dvome. Ključ je, da prejmemo več pozitivne hrane in pozitivnih sporočil, kot pa imamo v sebi strahov, dvomov, sovraštva, negativizma. Pazite, s čim hranite svojo dušo!
 

Naša duša je lačna ljubezni, sreče, lepih stvari. Vsak dan jo moramo objeti, pobožati, ljubiti, osrečiti. Le na ta način se bomo razvili in postali pozitivni, ljubeči, srečni ljudje in na ta način kreirali pozitiven, ljubeč in srečen svet.
 

S čim hranite svojo dušo? Sami smo kreatorji svojega življenja. In začne se s tem. S čim hranite svojo dušo!
 

PS. Začnite svoj dan drugače, nahranite svojo dušo. Pridružite se nam na jutranjem treningu: http://www.miranpeterman.com/skupinski-trening/ 

Vir: http://www.miranpeterman.com/s-cim-hranite-svojo-duso/
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...