Miran Peterman

Življenje je igra - Life is a game

26. julij 2011    92 ogledov

Življenje je igra. Svet je naše igrišče. Nekateri se igrajo, drugi samo opazujejo. Igra ima pravila, zmaga tisti, ki jih najbolj obvlada. Nekateri sploh ne poznajo pravil in so ves čas razočarani. Mislijo, da se jim godi krivica, ker ne dobijo rezultata, ki so ga pričakovali. Nekateri si izmislijo svoja lastna pravila. Ta pravila so bolj ali manj v skladu z globalnimi pravili in od tega je odvisen njihov rezultat. Lahko so celo zelo uspešni, vendar toliko bolj razočarani, ko jih dobijo, da ne igrajo po pravih pravilih.

Smisel življenja je razvoj. Življenje nam prinaša vedno nove izzive, priložnosti, da napredujemo. Nekaterim je ta igra všeč, drugi jo sovražijo. Nekateri uživajo v njej, drugi se trudijo in igrajo na silo. Ko se pred nami pojavi izziv, je to priložnost, da gremo na višji nivo. Nekateri ljudje celo življenje igrajo na začetniškem nivoju. Nivojev pa je neomejeno! Primerjamo se lahko samo s samim sabo in svojo kapaciteto. Če izziva nočemo sprejeti, če ga ne opravimo, ostajamo vedno na istem nivoju in potem samo čakamo, da se nam izpiše GAME OVER. Če smo šele na začetku igranja, imamo več "življenj" in ko ne opravimo testa se nam izpiše "TRY AGAIN? - PONOVI?". Vsak izgubljen izziv je naša izgubljena priložnost, da gremo na višji nivo. In potem razočarani ostajamo na istem mestu.

V življenju potrebujemo znanje, znanje kako igrati in biti nosilec igre in ne samo opazovalec. Imeti moramo dovolj energije, da smo lahko ves čas navdušeni in pripravljeni na nove priložnosti.

Ljudje, ki so brez energije, povsod vidijo probleme. Tisti z malo več energije se soočajo s testi. Najbolj navdušeni pa povsod vidijo izzive, nove priložnosti za dokazovanje in uživajo v igri imenovani življenje.

Pred nami je čudovit nov dan. Pripravite se START, LEVEL 1(2,3...1000..), GO! Izzivi, priložnosti - JUST DO IT!

Uživajte in če boste potrebovali novega znanja in nove energije kako igrati Igro življenja, se oglasite na energetskem treningu. Oborožili vas bomo z vso opremo za najbolj zahtevne podvige!

Ne pozabite. Nivojev v življenju je neomejeno. Nikoli se ne smete ustaviti. Ko se ustavite pomeni, da ste pričeli čakati napis GAME OVER! Dodatno znanje in energijo pa potrebujete za vedno bolj zahtevno igro in vedno višje nivoje.
 

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...