Miran Peterman

Zakaj ne živimo svojega potenciala?

29. julij 2011    221 ogledov

Pred kratkim sem se udeležil obletnice mature. Sedeli smo pri mizi in se pogovarjali... Po "naklučju" sta v nekem trenutku sedela poleg mene dva sošolca in pripovedovala svojo življensko zgodbo.... Po "profesionalni" deformaciji začenjam analizirati njun energetski potencial. 

Kaj ugotovim? Oba imata srečo v življenju, oba imata sposobnost, da najdeta rešitev v zadnjem trenutku oziroma se znata rešiti iz brezizhodne situacije. Oba imata velik potencial za uspeh. Oba imata sposobnost ustvariti velik kapital. Oba sta navezana na dom in starše. Pri obeh je najšibkejša točka partnerstvo.

In kakšna je njuna zgodba? Prvi je uspešen mednarodni podjetnik, lastnik podjetja z nekaj sto zaposlenimi, skratka živi svojo zgodbo o uspehu. Drugi, pa si je že kot otrok prirezal prst, kasneje padel z gradbenega odra in komaj preživel, spet drugič si zlomil nos, se poškodoval na smučanju.... skratka vso "srečo" v življenju in vso svojo sposobnost porablja za preživetje in živi zelo povprečno življenje. Dela v podjetju, kjer mu je njegova mama priskrbela službo...

Kaj se lahko naučimo iz tega? Vsi se rodimo s potencialom, vendar imajo nekateri naravno dar, da ga lahko zaktivirajo. Najprej moramo poznati svoj potencial. Na ta način lažje razumemo kaj se nam dogaja v življenju. Potem potrebujemo znanje, da ta potencial zaktiviramo.
Nekateri se s tem že rodijo, ostali pa se tega lahko naučijo. In postanejo ravno tako uspešni v življenju.

Če niste zadovoljni s svojim življenjem, če imate večje ambicije, če iščete krajšo pot do uspeha (krajša v tem pogledu, da jo je nekdo že prehodil in vam lahko pomaga) me kontaktirajte. 

Najboljša šola so naše lastne izkušnje. Še boljše pa je če se učimo iz izkušenj drugih in smo samo uspešni!

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...