Bisernica Consulting, Vse darove imate v sebi

Moja izkušnja z detoxom

13. oktober 2015    288 ogledov

Prtljaga, ki ji jo je naložilo življenje v zadnjih dveh letih, je postajala vse težja, dokler ni izbruhnila bolezen, ugotavlja Barbara. Kot pravi sama, njene težave niti niso bile bistveno drugačne od težav velike večine ljudi, ki danes funkcioniramo s hitrim tempom življenja, zaradi katerega tako hitro pozabimo nase in na naše notranje ravnovesje; telesno, miselno in duhovno. Danes smo se kar nekako naučili živeti z glavoboli, alergijami, težavami s prebavili, vse več je znakov izgorelosti pri ljudeh… iskanje t.i. instant rešitev, ki vse te simptome le začasno utišajo, pa je žal postal način življenja. Tako je tudi sama pri sebi začela opažati določen nemir, občasne izbruhe jeze, tudi komunikacija z ljudmi, ki ji pomenijo največ na tem svetu, je bila občasno problematična. Poleg tega pa so jo pred dvema letoma začele pestiti hude menstrualne bolečine, zaradi katerih po dva dni na mesec pravzaprav sploh ni mogla delovati. »Bilo je kot da bi me nekdo zabadal z noži. Ponoči sem se grela s fenom, stiskala, včasih na glas jokala. Dvakrat sem bila pri ginekologu, vse je bilo b.p., svetovali so mi kontracepcijo ali pa jemanje tablet zoper bolečine.« Takrat se je prvič odločila poiskati drugačno rešitev in je v avgustu lansko leto obiskala bioenergetika v Olimjah. »Presenetilo me je, da se je bioenergetik pri terapiji, bolj kot na rodila, osredotočil na ščitnico. Takrat sem prvič razumela, kako povezano je pravzaprav vse med seboj.« Za naslednjo menstruacijo sploh ni vedela, kdaj je prišla. In takrat se je zavedala, da obstaja nekaj več, kot zatrjuje sodobna medicina. Da energija ni le fizikalna količina, ampak bistveno povezuje vsak atom v našem telesu z naravo, ki mora biti v ravnovesju in mi z njo.

V začetku letošnjega leta je kot strela z jasnega treščil sum na karcinom na dojki. Ko je izvedela za diagnozo, je bila kot sama pravi, kot zombi, danes pa vidi, da je bilo to v bistvu največje darilo, ki ga je lahko dobila. Prvo punkcijo je imela v Ljubljani. Zdravnik ji je rekel, da ji bodo naredili še eno punkcijo, bulica je takrat namreč precej hitro rasla. Datum, ki ga je določil v marcu, je bil tudi začetek detoxa pri Neji Zupan, ki jo je spoznala prek svoje prijateljice. Želela si je spoznati Nejo in ko sta se srečali pri njej doma in jo je ta objela s toplino, srčnostjo in neposrednostjo, je imela občutek, kot da jo pozna že leta. Ko je zvedela za svojo diagnozo, se je spomnila nanjo, odpovedala drugo punkcijo in se prijavila na desetdnevni detox za čiščenje telesa in vseh notranjih organov: želodca, črevesje, jeter … Zadeva je bila naporna. Želodec so prečistili s terapevtskim bruhanjem, ki ni samo fizično čiščenje trebuha, ampak je tudi čustveno čiščenje. Črevesje so si čistili s klistirji z vodo, dodana je bila tudi mešanica aloje vere in posebnih čajev, ki jih je Neja prinesla iz Indije. Po čiščenju črevesja so naredili še klistir s kavo za čiščenje jeter, v katerih se odraža stres, kopičijo vse travme …. Klistir s kavo pripomore, da se žile, ki vodijo do jeter razširijo. To so delali osem dni vsak dan, da so pripravili jetra, da so izločila ven vse strupe in škodljive snovi. Po osmih dneh so pili olivno olje z limono ter gorko sol.  Vsak dan so pili še razne druge napitke, neem za čiščenje, ječmenovo travo, sok iz sveže aloje vere … Zelo se je znojila med detoxom in tudi nekaj časa po tem.

Barbara je imela že na samem začetku krizo, saj je zaradi čistega strahu pred spremembo na detox prišla do Neje z malo vročine. Po prvem dnevu se je zbudila sredi noči, potrkala Neji na vrata in jo prosila za aspirin. Neja jo je posedla na stol in ji rekla: ‘zdaj pa se moraš odločiti ali boš šla skozi ali ne boš šla skozi. Tvoje telo se je odločilo, da se bo uprlo spremembi.’ Naslednji dan  se je zbudila zdrava in to je bil zanjo prvi manjši čudež. Od takrat naprej je šlo gladko. Med detoxom je bila v posebnem stanju, podobnem nekakšnemu transu ali zenu. »Kar nekako lebdiš, plavaš sam s seboj in s svojimi mislimi. Bolj ko se je delavnica bližala koncu, sem se po eni strani veselila priti nazaj, po drugi strani pa sem imela kar malo treme. Ampak zadnji dan sem bila suverena, pripravljena na vse.«

Na delavnici si je pridobila tudi koristna praktična znanja, ki jih zdaj s pridom uporablja. Vsak dan so si s toplim sezamovim oljem masirali limfo. Izvajali so tudi iVitalis vaje za uravnovešanje lastne energije – gre za Nejino vadbo, ki temelji na dognanjih kineziologije in o kateri je Neja izdala tudi knjigo in zgoščenko. Neja jih je naučila masaže nevrolimfatičnih točk za spodbujanje pretoka energije po meridianih. Bistvo vseh teh vaj je spoznanje, da je vsak del telesa povezan s čustvi in mislimi in da telo, čustva in misli vplivajo na naše energetsko stanje. Ivitalis zaradi pomanjkanja časa sicer ne dela vsak dan, pri masaži nevrolimfatičnih točk pa je redna, saj ji vzame dve do tri minute na dan.  »Zato da človek zdravo živi in ne pozabi nase, ne potrebuje veliko časa in denarja. Gre preprosto zunnameda to, da delaš sam na sebi, da poslušaš svoje telo in si v stiku sam s sabo, da sproti ozaveščaš svoja čustva in počutje.« pojasnjuje. »Vsak dan smo izvajali posebno meditacijo ob petju različnih manter, prav tako pa smo z Nejo in Petrom večkrat izvajali t.i. gong terapije, ki so bile naravnost čudovite.« Poleg tega so na detoxu izvajali tudi t.i. holotropno dihanje. »To je bilo zelo naporno. 40 minut intenzivno dihaš in v prvih desetih minutah sem mislila, da bom kar izdihnila. Potem pa kot bi prišlo do nekega spremenjenega stanja zavesti, energijsko se odpreš, kot bi nekako lebdel. Zaradi odprtosti v pretoku energije je telo popolnoma sproščeno. »Spominjam se, da je med dihanjem Neja prišla do mene in mi pritisnila na nevrolimfatično točko za ledvice. Takrat me je zelo zabolelo …Ledvice so zdaj v redu. Prej sem imela namreč tudi težave z ledvicami. Trije antibiotiki mi niso nič pomagali.«

Detox je zaključila v nedeljo, 22. marca. Čez dva dni je imela naslednji termin za punkcijo. Ko je prišla  k zdravniku v Celje, je bil ta popolnoma presenečen. Bulica, ki je bila na zadnjem pregledu velika že 11 mm, je bila le še manjša žleza. Pred tem je imela problematično strukturo, zaradi katere so domnevali, da gre za karcinom. »Bil je tako presenečen, da ne bom pozabila njegovega izraza na obrazu – vprašal je, kam je to šlo? Nasmejala sem se medicinski sestri in sem rekla, to je zato, ker sem zdravo živela in malo sem meditirala. Nekdo bi rekel, morda naključje. Nič ne bom rekla, ampak takih naključij je čisto preveč …,« meni Barbara, ki je po detoxu spremenila tudi prehrano in se ji je prebava zelo izboljšala. Prej se ni zdravo prehranjevala. Pojedla je velike količine mesa in mlečnih izdelkov. Od malega je jedla veliko mesa, skute, jogurtov … Je 0 krvna skupina.

Med detoxom je shujšala za 4 kilograme. Po prihodu domov je postopno začela uvajatinov način prehrane, že po 14 dneh, ko je v smislu prehrane začela normalno funkcionirati, pa je opazila, da se ji je tudi bistveno spremenil okus. Zdaj uživa manj mesa, več stročnic, veliko humusa, sezama, leče … in pri tem ne gre za odrekanje hrani, ki jo je bila prej vajena. Zelenjavo in sadje kupuje na bio kmetiji blizu Ljubljane. Kot pravi sama, zelenjava in sadje, ki jo je prej kupovala pri raznih večjih trgovcih, ni niti primerljiva s tem, kar je sedaj. Ugotavlja, da kljub spremembi prehrane še vedno enako uživa v teku in drugih športnih dejavnostih.

Kot sama pravi, je bila odločitev, da je šla k Neji, zanjo najlepše in najboljše darilo, ki si ga je dala sama sebi. To je nekaj, kar ji ne more nihče vzeti. Počuti se privilegirano, da je spoznala Nejo. »Neja nima čarobne paličice, niti ne obljublja magičnih rešitev iz danes na jutri. Neja te predvsem nauči načinov doseganja ravnovesja, odkrivanja najboljšega v sebi, spoznanja o nujni povezanosti telesa, misli in duha in s tem doseganja notranjega miru ter ozaveščanja misli in čustev. Neja s svojo neposrednostjo, srčnostjo in pozitivno energijo pokaže pot do nas samih. Vendar pa je navsezadnje odvisno od nas samih, kako bomo vso to energijo spremembe sprejeli in prenesli v naše življenje.« Barbara se zaveda, da se njen proces ni končal z enim obiskom detoxa. Gre za proces, ki traja vse življenje.   »Ali si pripravljen na tak način začeti funkcionirati in spremeniti samega sebe ali pa greš nazaj v svoj svet in se ti čez dve leti spet kaj takega zgodi. Vsak dan se je treba truditi, velikokrat se sama v sebi ustavim in sem izjemno razočarana nad seboj takrat, ko včasih še vedno pride trenutek kakšne nagle jeze. Zdaj to prepoznam. Delam na sebi in poskušam v največji meri živeti s pozitivnimi mislimi. Imeti se rad, sprejeti samega sebe in gledati naprej.

In počutje danes:  »Počutim se umirjeno. Če pride slab dan, pomaga meditacija. Sedim v tišini doma, to mi bolj ustreza. Med vikendi redno meditiram, nemira v sebi pa ne čutim več. Počutim se zdravo in tudi misli so bolj pozitivne. Velikokrat opažam določene stvari, ki jih prej nisem, tiste male radosti v življenju; ko se ptiček usede na drevo inmi ga je prijetno opazovati; tega prej nisem znala opaziti. Tudi za to sem hvaležna Neji; za vse male stvari, ki sem jih vseskozi imela v življenju, brez da bi jih prej opazila. Predvsem čutim hvaležnost do vsega, kar se mi je lepega zgodilo. Cenim tudi vse, kar se mi je zgodilo slabega. Ne bi bila brez tega to, kar sem zdaj. In če znaš negativne vidike življenja sprejeti kot nek impulz, znak ali alarm, potem bo vse v redu. Ker v sebi veš, kaj moraš narediti.«

Barbara Binder

spol: ženski

starost: 35 let

začetek težav: leta 2013

zdravstvene težave:  bulica v dojkah, hujše vnetje ledvic

zdravstvena diagnoza: sum na karcinom

zdravljenje: detox

Počutje danes: Počutim se zdravo, umirjeno, prečiščeno …

Vir: http://www.bisernica.si/moja-izkusnja-z-detoxom/
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...