HIŠA RADOSTI, delavnice osebne rasti

Sedem nasvetov, kako do več denarja

22. oktober 2015    963 ogledov

Ne glede na svojo trenutno finančno situacijo se lahko zavedate, da sta bogastvo in obilje mogoča in da ste sami sredstvo, da si ju lahko skreirate. Ljudje pogosto mislimo, da bomo srečni in denarno preskrbljeni, če bomo prejeli ogromno dediščino ali zadeli na lotu. Nič ni narobe s sprejetjem ogromne količine denarja, dediščine, zmago na lotu …, ampak kaj je še mogoče?

Kaj lahko storite, da začnete že takoj spreminjati svojo denarno situacijo?

Tukaj je sedem ključnih točk, ki lahko že danes preoblikujejo vašo finančno realnost!

 Ustvarite 10-odstotni varčevalni račun

Deset odstotkov vsakega prihodka ali evra, ki ga prejmete, dajte – v počastitev sebe – na stran. Tega denarja nikoli ne porabite. S tem se boste na neki točki, ko boste gledali, kako vaš prihranek raste, odlepili od denarja. Ves stres, ki ste ga v življenju občutili zaradi denarja, bo izginil iz vašega sveta. Ljudje, ki so resnično bogati, so poleg tega, da zapravljajo denar, pripravljeni denar tudi IMETI.

 Imejte gotovino vedno s seboj v denarnici

Vzemite količino denarja, ki bi jo po vašem mnenju s seboj nosila bogata oseba, in enako naredite sami. Koliko denarja je to za vas? Koliko denarja bi moralo biti vedno v vaši denarnici, da bi se počutili bogate? Kakorkoli si že to predstavljate, vzemite toliko denarja in ga imejte vedno s seboj v denarnici, ampak enako kot prej, tega denarja nikoli ne zapravite! Navaditi se morate imeti denar in denar bo začel k vam pritekati še lahkotneje.

 Začnite se spraševati

Glede denarja imamo v tej realnosti trdna prepričanja in zaključke. Že tako dolgo smo hodili po isti poti, da smo zapadli v rutino in mislimo, da je to vse, kar obstaja. Ko pa se začnemo spraševati, se nam odprejo vrata v nov prostor, svetlobo in možnosti. Vprašajte se: “Kaj je še mogoče? Kaj je potrebno, da to spremenim? Kako je lahko še boljše kot to?” Če si resnično želite nekaj hitro spremeniti, uporabite čistilni izrek skupaj s svojim vprašanjem in opazujte, kako čarobno se vam bodo začele prikazovati stvari.

 Kakšno bo moje življenje v naslednjih petih let?

Če bi se radi prepričali, kaj si kreirate s svojimi izbirami, se vprašajte: “Če si to izberem, kakšno bo moje življenje v naslednjih petih letih?” in “Kakšno bo moje življenje v naslednjih petih letih, če si tega NE izberem?” Takšna vprašanja vam omogočajo, da zaznavate energijo tistega, kar si kreirate s svojimi izbirami. Pri nekaterih boste imeli občutek večje lahkotnosti in radosti, pri drugih pa boste občutili gostoto in težo. Sledite temu, kar je za vas radostno in lahkotno, in denar bo sledil vam!

Denar sledi radosti

Večina od nas misli, da bomo srečni, ko bomo imeli urejeno denarno situacijo. Vseskozi trdno garamo v upanju, da bomo nekoč lahko uživali življenje. V resnici pa je ravno nasprotno. Izberite si, da boste srečni že zdaj, in denar vam bo sledil. Torej, kaj je za vas zabava? Kaj vas dela žive? Kaj vas dvigne in vas napolni z radostjo in navdušenjem? Izberite si te stvari že zdaj in opazujte, kako skupaj s tem raste vaš denar.

 Denar, pojavi se!

Ponovite ta stavek trikrat. Denar, pojavi se! Denar, pojavi se! Denar, pojavi se! Nato recite: “Ali lahko zdaj dobim denar, prosim?” Ponavljajte tudi ta stavek! Denar je stvar, ki pride na koncu opravljenega dela ali izvajanja storitve. Navadno je stranski produkt. Vseeno pa morate biti pripravljeni prositi zanj in ga zahtevati. Če želite, da vam bodo ljudje in Vesolje dali denar, je eno najboljših vprašanj, ki ga lahko postavite: “Lahko takoj dobim denar, prosim?”

 Kaj je za vas enostavno?

Nekaj, kar počnete s takšno lahkoto, da se vam zdi, da nima nobene vrednosti, je tisto, kar vam lahko prinese največ denarja. Vprašajte se, kaj je to, kar z lahkoto počnete in se vam zdi, da nima nobene vrednosti, ljudje pa bi vam bili v resnici pripravljeni za to veliko plačati. Ali pa ste mislili, da je delo, ki je za vas enostavno, enostavno tudi za vse druge? Ni res! Kar se vam zdi enostavno, ni nekaj, kar bi bilo enostavno tudi za vse druge. Kako lahko uporabite tisto, kar je za vas enostavno, da si s tem zaslužite denar?

Ali ste pripravljeni imeti denar? Ali ste pripravljeni živeti v obilju in bogastvu? Ste pripravljeni vse to sprejeti? Ko boste začeli uporabljati zgornje nasvete, boste spremenili način, kako ravnate z denarjem. Ko to spremenite, spremenite tudi vse svoje izkušnje, ki ste jih imeli z denarjem … In to je šele začetek!

Vse to in še veliko več se naučimo uporabljati v svojem vsakdanjem življenju na delavnicah v Hiši radosti.

 

Vir: http://www.hisaradosti.com/
Kaj pa ti praviš? 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
ado
  komentiral 7 leto nazaj
Pozdravljeni,
Hvala za poslano
LP
Ado
Nalagam...