Neja Zupan

Detoks v Bisernici

piše: Neja Zupan
22. oktober 2015    325 ogledov

Velikokrat me ljudje sprašujejo, zakaj DETOKS traja 10 dni, zakaj ga ne naredim za konec tedna.

Odgovor je zelo preprost. Jaz lahko naredim kratek DETOKS, vendar vaše telo potrebuje čas, da se odpre, da ga pripravimo, da se začnejo izločati strupi, težke kovine, pesticidi … Ker Detoks v Bisernici ni samo fizično čiščenje, temveč tudi poglobljeno čiščenje zastaranih in odpadnih čustev, misli in energij, je potreben čas, da se popolnoma sprostite, da globoka notranja stanja 'priplavajo' na površje.

 

Seveda bi lahko naredili detoks samo za konec tedna, vendar brez pravega učinka, saj se v treh dneh niti globoko ne morete sprostiti. Pomislite samo, ko greste na dopust, koliko časa potrebujete, da se popolnoma odklopite od dela: v mislih, čustvih in telesu. Detoks v Bisernici je kot operacija na več ravneh, zato morate biti pripravljeni, sproščeni in spočiti.

 

DETOKS v Bisernici se pravzaprav začne že 14 dni, preden pridete k nam, in traja še 14 dni, potem ko končate proces čiščenja pri nas. 

 

Intervju z dr. Nejo Zupan, objavljen v reviji Naša Žena (novinarka Andreja Paljavec)

1. Kaj vse obsega, vključuje vaš retreat Detox (na kratko, sicer lahko samo za to vprašanje nameniva celoten članek)?

Retreat Detox in transformacija DNK vključuje razstrupljanje na fizičnem, čustvenem, miselnem in duhovnem nivoju. Izvajamo čiščenje pomembnih notranjih organov, vaje iVitalis in vaje energijske kinezioterapije, tehnike čustvenega čiščenja in čiščenja misli, različne meditacije, predavanja in svetovanja. Učimo se tudi iz posebej izbranih filmov, ki si jih ogledamo. Naš retrat Detox in transformacija DNK traja 10 dni, kar je najkrajša doba, če se hočete očistiti in vzpostaviti stik seboj, s svojo notranjostjo ter se naučiti več o sebi in kako ravnati s seboj. Med retreatom ne morete hoditi domov, zato je bivanje organizirano v okviru retreata. Bivanje zunaj domačega okolja pripomore k večji učinkovitosti čiščenja in transformacije. Doma smo vpeti v različne naloge, vloge, miselne in čustvene vzorce, ki upočasnijo ali celo zavirajo proces čiščenja in transformacije človeka. Najučinkovitejši program Detoxa traja od tri do pet tednov. Tovrstne programe bomo kmalu ponudili na naši kliniki v Braziliji.

2. Kakšne so vaše osebne izkušnje z razstrupljanjem telesa?

Moje izkušnje izhajajo iz skoraj tri desetletja dolge prakse dela na sebi. Svoje znanje sem združila v edinstven retreat Detox in transformacija DNK. Vse, kar ponujamo v zavodu Bisernica, sem preizkusila na sebi. Sama na sebi sem skozi ozdravljenje različnih bolezni (kronična zaprtost, psoriaza, alergije, depresija, pomanjkanje samozavesti, strah pred nastopanjem, slabi odnosi, disleksija in rak) dokazala, da vse deluje. Tovrstna praksa mi je omogočila, da sem se v tem življenju že večkrat prerodila. Moje telo je zelo mladostno in polno energije. Počutim se izvrstno. Vedno bolj sem zadovoljna in izpolnjena. Moje življenje je postalo srečno in izpolnjujoče.

3. Katere notranje organe prečiščujete in kako (jetra, ledvice, črevo, žolč , želodec … )? Lahko opišete postopek za en organ, sicer je ta tema preobširna.

Ker se med čiščenjem lahko čistijo/sproščajo tudi negativna čustva in negativne misli, natančnih postopkov ne moremo opisati, kajti naše delo je odgovorno. Če nekaj, kar delamo, potem ljudje izvajajo sami doma, ne da bi bili usposobljeni za terapevtsko delo na čustvenem, psihičnem in duhovnem nivoju, se jim stanje lahko tudi poslabša. Na internetu je možno zaslediti precej slabih izkušenj npr. s čiščenjem jeter z glauberjevo soljo. To meče slabo luč na naravno zdravljenje. Z nasiljem nad jetri ne morete očistiti jeter. Treba jih je odpirati kot cvet, in ko so odprta, lahko poberete med. Tudi za naravno zdravljenje so potrebni znanje, veščine in modrost, da boste imeli dobre rezultate. Na retreatu se naučite veliko koristnih stvari za vsakdanjo varno rabo doma.

4. Je pomembno, v kakšnem vrstnem redu čistimo notranje organe? Nekateri priporočajo najprej čiščenje debelega črevesja, nato jeter, ledvic, krvi, limfe, sklepov … Kakšen je vaš sistem?

Imamo vrstni red, saj določene organe pripravljamo na čiščenje tako na fizičnem, energijskem, čustvenem in psihičnem kot na duhovnem nivoju. Ko sta organ in celoten sistem na več nivojih pripravljena na proces izločanja nepotrebnega, opravimo fizično čiščenje. Naš kanalizacijski sistem pa spodbujamo in čistimo vsak dan: debelo črevo in limfo.

5. Uporabljate kakšne posebne pripravke za razstrupljanje (morda tudi kakšna odvajala)?

Seveda uporabljamo različne pripravke za razstrupljanje, ki so vsi naravnega in ekološkega izvora, ne uporabljamo pa odvajal ali drugih kemičnih sredstev.

6. Uporabljate morda tudi klistiranje in s čim?

Klistirja ne uporabljamo, ker deluje le površinsko. Za globinsko čiščenje debelega črevesa uporabljamo kolonozeliščno terapijo.

7. Kakšna naj bi bila dieta v času razstrupljanja telesa? Katera živila so prepovedana, katera priporočljiva?

V času retreata Detox in transformacija DNK v zavodu Bisernica udeleženci uživajo eko sokove in eko zelenjavne juhe. Trde in kuhane hrane ne uživajo. Pomembno je vedeti, da je razstrupljanje telesa s hrano le en del v celotnem procesu razstrupljanja. Če ne razstrupite energije v sebi in okrog sebe, če ne razstrupite čustev, misli in duha, potem bo telo hitro spet zapackano.

Vaše telo je avto. Vaše misli, čustva in energija so voznik avtomobila. Razstrupljanje fizičnega telesa je torej, kot da bi odpeljali avto k avtomehaniku in kleparju, da ga popravita. Vendar če se ne naučite drugače voziti avto, boste imeli kmalu spet zaleten in pokvarjen avto.

Razstrupljanje samo na fizičnem nivoju je le en del razstrupljanja. Če hočete v življenju resnične spremembe, se morate očistiti na vseh nivojih: v telesu, v čustvih, v mislih in v duhu.

8. So lahko kakšne kontraindikacije pri razstrupljanju? V katerih primerih ali boleznih odsvetujete razstrupljanje?

Z vsakim udeležencem se posebej pogovorimo o zdravstvenih težavah. Glede na zdravstveno stanje, psihofizično stanje in stopnjo zavedanja predlagamo način razstrupljanja za posameznika. Resnično zdravje je samo za pogumne.

9. Ali razstrupljate telo tudi z gibanjem, dihalnimi vajami in fizičnimi vajami?

Razstrupljamo tudi z dihanjem in vajami iVitalis, ki so lahkotne fizične vaje za uravnovešanje energije in podporo čiščenja na vseh nivojih. Udeleženci so vsak dan delali Jutranjo kavico, set vaj za umiritev, harmonizacijo in sprostitev zastalih energij. V času Detoxa je to nujno. Jutranja kavica je brezplačno na YouTubu. Vsak dan so delali tudi limfno drenažo z nevrolimfatičnimi točkami, kar je v celoti opisano v priročniku Z dotikom do zdravja.

10. Okvirni program dneva na DETOXU

5.008.00

  • Jutranje čiščenje notranjih organov
  • Jutranja meditacija
  • VadbaiVitalis 
  • Limfna drenaža

8.0014.00

  • Čiščenje notranjih organov
  • Masaža z oljem
  • Parna savna
  • Kromoterapija
  • Solarna terapija
  • Terapija sproščanja misli

14.0019.00

  • Joga nidra (kot jo je prakticiral Napoleon)
  • Delavnica Razrešitev ponavljajočih se miselnih in čustvenih vzorcev (lekcije 1–10)
  • Različne terapije glede na potrebe:
  • Zvočna terapija
  • Terapija z dihanjem
  • Terapija Ventoza 
  • Terapija iVitalis 

19.0021.00

  • Predavanje (zdrava prehrana, psihološki in čustveni vplivi bolezni notranjih organov, pomen DETOX-a, refleksne točke notranjih organov)
  • Ogled poučnega filma

Za izjave in povrate informacije ljudi o detoksu v Bisernici KLIKNI TUKAJ.

Vir: http://www.bisernica.si/detox-v-bisernici/
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...