Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

2. 7. – Sončev mrk in lunin mlaj

piše: Uredništvo
1. julij 2019    1451 ogledov

Pred nami je že druga sezona mrkov v tem letu. Začne se 2. julija s popolnim sončnim mrkom in konča 16. julija z delnim luninim mrkom. Delni lunin mrk bo viden tudi pri nas, popolni sončni mrk pa zgolj v ozkem pasu v Tihem oceanu in na jugu Južne Amerike. Čeprav večine mrkov pri nas ne moremo videti, je njihov vpliv zelo močan in gotovo boste to opazili tudi sami.

Drugi julij: popolni sončni mrk in lunin mlaj v znamenju raka

Drugega julija lunin mlaj sovpade s sončnim mrkom. Oba bosta imela močan vpliv na nas – luna bo postavila smernice za prihodnji lunin cikel, sončni mrk pa kar za naslednjih šest mesecev.

Popolni sončni mrk v znamenju raka, kot že omenjeno, nastopi 2. julija ob 21.24. Prinaša nam nov val energije in priložnosti, ki nam bodo pomagale spremeniti vsakodnevno rutino in v naše življenje vnesle navdih in motivacijo. Prinaša nam aktivacijo in preganja tisto utrujenost in zaspanost, ki sta se vlekli zadnje mesece – pri nekaterih lahko tudi leta. Odpadala bodo stara prepričanja in stare vrednote, jasnila se nam bo slika naših odnosov.

Seveda bo imel na vsakega posameznika mrk drugačen, unikaten vpliv, a za namig, kaj se nam dogaja, katero področje potrebuje več naše ljubeče pozornosti, lahko pogledamo, kaj se nam je dogajalo v januarju 2019, saj so trenutni dogodki povezanimi s tistimi iz prejšnje sezone mrkov.

Čeprav bo energija, ki jo prinaša sončni mrk, izjemno intenzivna, bo skupaj z njo občutiti, kot da je v naše življenje vstopila nova energija, kot sapica svežega vetra. Če se počutite, da ste kje obtičali, pa vas ta čas spodbuja, da se sprostite in malo pretresete svoje življenje.

Ker se tokratni sončni mrk odvija v znamenju raka, bomo povabljeni, da se posvetimo svoji družini, negovanju odnosov, vnašanju stabilnosti in ljubezni vanje ter postavljanju zdravih mej. Energije v tem času postavljajo družino na prvo mesto in tudi vi boste začutili, da vas vleče k temu – odgovorite si na vprašanje: kaj lahko storim, da podprem svoje odnose in vanje vnesem stabilno in ljubečo energijo?

To vprašanje nas bo usmerjalo vase, kajti za to, da lahko damo stabilno in ljubečo energijo drugemu, jo moramo najprej čutiti znotraj sebe.

Usmerja nas v ljubeč stik – kako je, ko smo brezpogojno ljubljeni?

Rak je znamenje, tesno povezano tudi z Božansko Materjo, zato bo pod drobnogled postavil tudi naš stik z njo. Vsi nismo imeli te sreče, da bi v otroštvu občutili in utelesili, kako je, ko smo brezpogojno ljubljeni, kako je, ko nas nekdo ljubi, neguje in skrbi za nas s to brezpogojno ljubeznijo Božanske Matere. Zato je razumljivo, da nismo vzgojili tega stika. A zdaj smo odrasli in imamo možnost, da se ponovno priučimo tega in vzpostavimo stik s to ljubečo energijo, brezpogojno ljubeznijo.

Vsi imamo možnost, da se postavimo za to, kar potrebujemo, in da se povežemo s to ljubeznijo do sebe, da se negujemo. Če je do zdaj to manjkalo v našem življenju, če zaradi tega trpijo naši odnosi, potem je ta mrk klic po prebujenju – vabi nas, da pogledamo to področje, se usmerimo vase namesto navzven.

Brez jasnih meja ni pravega stika

Čutili bomo potrebo po jasnem postavljanju mej – z namenom, da izboljšamo svoje odnose in si dovolimo biti to, kar v resnici smo, in se prek tega povezati s svojim partnerjem. Dovolite si narediti spremembe, ki si jih želite in jih potrebujete. Osredotočite se na ljubezen do sebe in negovanje sebe.

Mrki so odličen čas za spremembe, so čas, ko vesolje posreduje in nas usmerja na pravo pot, zato nas vabi k jasnemu postavljanju mej, skrbi zase in spremembi naše rutine. Še tako majhne spremembe so lahko izjemno strašljive, a so včasih potrebne.

Če se v času mrka pojavijo kakršnekoli težave, se vprašajte: kdo želim biti v tej situaciji?

To vprašanje vas bo usmerilo v misli, dejanja in besede, ki so poravnane z vašimi osebnimi željami in vrsto realnosti, ki jo želite ustvarjati zase.

Kaj je priporočljivo narediti na sončni mrk?

 • Izvesti mini ritual (primer spodaj).
 • Nastaviti namero za prihodnjih šest mesecev.
 • Se nastaviti soncu za 10–15 minut in srkati njegovo energijo – za krepitev moške energije in občutka varnosti in stabilnosti, ki nam jo ta prinaša kot temelj in odskočna deska za doseganje ciljev in premikanja naprej.
 • Zvečer se namočiti v slani vodi (idealno v morju) ali pa si pripraviti slano kopel za telo ali noge in roke – za čiščenje emocionalnega telesa in zastalih čustev.
 • Očistiti svoj prostor s kadilom.
 • Si vzeti čas in čez dan nameniti 10 minutk meditaciji – za harmonizacijo duha, telesa in uma.
 • Za ženske: joni kopel s slano sončno vodo – za povezavo ženske energije z močno podporo moške varnosti.

Ritual sončnega mrka

Ta sončni mrk je kor superluna, napolnjena z izjemnimi priložnostmi in navdihi, zato si vzemite nekaj časa v teh dneh za postavljanje namena oziroma razmislite, v kateri smeri se želite premikati naprej v letu.

Zapišite svoje želje in namere ter nato prepustite Vesolju, da naredi svoje in ugotovi, kakšna je najboljša kombinacija za vas.

Potrebujete:

 • žajbelj ali kadilo,
 • papir in pisalo,
 • svečo,
 • kristal po želji.

Navodila

1) Prižgite svečo in nežno opazujte plamen. Petkrat globoko vdihnite in izdihnite, povežite se s svojim dihom. Vdihujte globoko v popek.

2) Ob naslednjih petih vdihih in izdihih izgovorite na glas naslednje mantre:

 • Sem pomirjen/-a in osrediščen/-a v svojem telesu, umu in duši.
 • Pripravljen/-a sem se odpreti energijam mrka, zavedajoč se, da sem zaščiten/-a in da je zame poskrbljeno.
 • Pripravljen/-a sem na spremembe.
 • Pripravljen/-a sem na čutenje ljubezni.
 • Sem mir, sem pomirjena/-a z dogajanji, sem ljubezen.

3) Zdaj si namenite 10 minut meditacije. Lahko je kakršnakoli oblika meditacije, lahko pa tudi samo sedite in sledite svojemu dihu ter si predstavljate povezavo med vami, ljubeznijo Božanske Matere Zemlje in Vesoljem. Združeni v eno: ženska in moška energija v vas vas ljubita, podpirata in negujeta.  

4) Po meditaciji zapišite 10 stvari, ki si jih želite v življenju zdaj. Naj bodo želje čim podrobnejše.

5)  Preglejte seznam in opazujte svoje občutke – kakšni občutki in misli so se pojavili ob branju seznama? Je kakšna misel, ki ne da miru? Kaj lahko že danes in jutri naredite za uresničitev teh želja?

6) Ko končate, papirček zložite in ga primite z obema rokama ter se zahvalite Vesolju ali izgovorite naslednji zahvalni namen:

Drago Vesolje, sprejmi moje želje in mi jih pomagaj uresničiti. Vodi me do dejanj, ki bodo v najvišjem in najboljšem interesu zame. Oblikuj moje želje tako, da me bodo ponesle k moji dušni poti, in dovoli, da v moje življenje in življenja drugih prinesejo srečo, veselje, obilje. Hvala, hvala, hvala ti!

7) Vzemite papir in ga položite pod kristal.

8) Očistite telo z žajbljem ali kadilom po izbiri.

9) Ob koncu rituala ugasnite svečko in položite kristal s papirčkom ob posteljo za naslednje tri dni.

Srečen sončni mrk in lunin mlaj!

Vir: https://foreverconscious.com/, astrolife, lunin.net
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...