Notranja moč, izpolnjeno partnerstvo

Kako pa vi uporabljate moč svojega uma?

15. marec 2016    650 ogledov

Misli so močno orodje, s katerim oblikujete svoje življenje. Ali veste, da vaši možgani v resnici ne razlikujejo, kaj je res in kaj ne? Če v tem trenutku pomislite na sočno, rumeno limono, iz katere se cedi njen kiselkasti sok, verjetno v ustih že opazite povečano izločanje sline. Vidite, moč vaših misli je sprožila reakcijo v telesu.

S svojimi mislimi ustvarjate svoj dan. Ko si zadate neki cilj, postanite pozorni, kaj se vam vrti po glavi. Ali so to misli jaz lahko, uspelo mi bo, ali so to dvomi in skrbi, da niste dovolj ... pametni, sposobni, stari, mladi, lepi? Nato sledijo odločitev, izbira korakov in akcija, ki vas pripelje do cilja.

Z miselnimi in vizualizacijskimi vajami do želenega rezultata

Vsakdo si do želenega rezultata lahko pomaga s preprostimi miselnimi in vizualizacijskimi vajami. Vse te vaje zahtevajo vztrajnost in veliko število ponovitev. Ponavljate jih vsakodnevno. Med seboj jih lahko izmenjujete. Zakaj je treba ponavljati? Razlaga je preprosta. S številom ponovitev se v naših možganih ustvarijo nove poti, ki pomenijo novo navado.

Tudi vi včasih življenje jemljete preresno?

Smejmo se absurdnosti nekega prepričanja, ki ga imamo za sveto. To prepričanje nas obvlada in podzavestno smo prepričani, da ima situacija moč nad nami. Denimo, želite si spremembo v karieri. Prepričani ste bili, da to, kar ponujate, ne zanima nikogar v vašem okolju.

Vaja: Recite si: "Še do včeraj sem bil prepričan, ha, ha, ha, da to, kar jaz ponujam, ha, ha, ha, nikogar ne zanima, ha, ha, ha." Medtem ko to govorite, skačite na eni nogi in se držite za nos. Vaša podzavest bo prepoznala absurdnost situacije in vaše močno prepričanje se bo začelo postopno spreminjati. Res deluje.

Druga vaja je vizualizacija, da smo že na cilju. Na primer: želite si nov avtomobil. Zaprite oči in si zamislite, da gledate na sliki sebe, ki se pelje v novem avtomobilu. Vključite vsa svoja čutila. Zaznajte, kakšen je vonj novega avtomobila, zaslišite glasbo, ki se vrti med vožnjo novega avtomobila. Občutite ugodje, ki se dviga v vas, ker se vozite v novem avtomobilu. Zdaj si zamislite, da je vse, povezano z nakupom, že za vami, oddahnite si. Občutite srečo, kako so vse stvari potekale v vašo korist, da je na koncu prišlo do nakupa. Občutite hvaležnost do sebe, da ste verjeli vase, da ste sposobni, in da vam je življenje pri tem pomagalo.

Kaj pa vi? Že uporabljate svojo moč vizualizacije? Vas zanima, kako jo lahko še izboljšate in postanete v svojem življenju učinkovitejši?

Vir: www.notranjamoc.com, www.moia.in
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...