Miran Peterman

Izkoristi življenje

13. avgust 2012    114 ogledov

Se vam je že kdaj zgodilo (mogoče danes?!), da ste se odločili narediti korak naprej v svojem življenju, odločili sprejeti neko odločitev in potem tega niste storili takoj… in potem iz tega ni bilo nič?…

Take stvari se nam (vam?) dogajajo dnevno in potem smo jezni sami nase. Le zakaj se nisem odločil, le zakaj nisem takoj šel v akcijo…

Ko se nekaj odločimo ali smo vsaj navdušeni, imamo energijo, imamo moment. Princip je, da moramo ta moment izkoristiti. To je kot val pri surfanju. Ko pride, ga je treba zajezditi, drugače gre in moramo čakati na novega. Saj poznate tisto: ” Ko me prime, da bi nekaj naredil, se usedem v kot in počakam, da me mine”.

Ogromno ljudi deluje po tem principu. In potem nikoli nimajo rezultatov in nikoli niso zadovoljni sami s sabo. Ljudje preberejo knjigo, pridejo na delavnice, se navdušijo in “gremo v akcijo”. Seveda! Seveda?! In potem čakajo, razmišljajo, se obotavljajo in potem navdušenje gre, val je izginil, moment je izgubljen in obstanemo kjer smo bili.

Uspešni ljudje poznajo in živijo ta princip. Uspešni ljudje imajo rezultate in mi jim zavidamo. Uspešni ljudje se zavedajo, da ko začutiš val, ko začutiš moment, je čas za akcijo; razmišljali bomo po poti in sproti reševali stvari. In tako delaš izkušnjo in se učiš. In včasih te val tudi vrže z deske v morje. In se pobereš in greš naprej. In dobiš izkušnjo. In naslednjič znaš še bolje preceniti in izkoristiti val. In vedno bolj uživaš v tem. Sčasoma ne veš več kaj je to strah pred napačno odločitvijo. Ko pride val, se poženeš in greš. In potem iščeš vedno večje in večje valove, večje in večje izzive.

Žibljenje je kot morje in vsi čakamo na val, ki bi nas ponesel v čudovito izkušnjo. In ko val pride, se ga ne smemo ustrašiti, pogumno skočimo vanj četudi smo na začetku nerodni. Izkušnja pride z vajo. Uspeh tudi. Izkoristite val. Izkoristite moment. Izkoristite življenje! Izkoristite ga danes!

Vir: http://www.miranpeterman.com/
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...