Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Avokadova tortica z limeto na mandljevi posteljici

21. februar 2013    247 ogledov

Petek je dan za sladki zadetek. Privoščite si avokadovo tortico z limeto na mandljevi posteljici. Že sliši se fantastično, mar ne? Da je sladko lahko tudi zdravo, odraža današnji recept. Recept, ki bo zadostil potrebe po sladkem, in ker vsebuje zdrave maščobe, ki vas bodo dovolj nasitile, da ne boste imeli potreb po »repeteju«. Predstavljamo vam tortice z avokadom in limeto na mandljevi »posteljici«. 

 

 

 

 

 

Sestavine, ki jih potrebujete

»Posteljica« oziroma spodnja plast sladice

 

  • Tretjina jogurtovega lončka mletih mandljev
  • Četrtino jogurtovega ločka kokosove moke
  • Dva datlja, brez košic
  • ½ - 1 čajne žličke vode
  • 1 čajna žlica stopljenega kokosovega masla ali kokosovega olj  

* Mletim mandljem dodajte kokosovo moko, datlja in vodo ter zmešajte, da pridobite trdo maso. Na koncu dodajte kokosovo maslo ali kokosovo olje, do dobro premešajte z rokami. Masa naj bo tako trda in hkrati tako mehka, da ne razpade med rokami. V kolikor imate pri roki modelčke za izdelovanje majhnih tortic, položite maso v debelini cca 3 cm. Maso lahko postavite tudi v drug »pripomoček«, kot je recimo nižji kozarec, a potem je dobro, da notranjo stran kozarca oblečete s plastično folijo za pokrivanje živil. Tako boste brez težav odstranili sladico. Pri izdelavi sladice s kozarcem si lahko naprej pripravite avokadovo pasto in jo postavite v kozarec in na koncu dodate spodnjo plast. 

Avokadova pasta z limeto oziroma zgornja plast

 

  • 2 srednje velika in zrela avokada
  • 6 jedilni žlic agavin sirupa oziroma medu
  • ½ jogurtovega ločka soka limete
  • 1 čajno žličko vanilje
  • 9 jedilnih žlic stopljenega masla (ali 5 žlic kokosovega olja in 4 žlice stopljenega kokosovega masla)
  • Lupina limete, nastrgana

* Zmešajte avokada, agavin sirup, limetin sok, vaniljo v gladko in kremasto maso. Nato dodajte stopljeno kokosovo maslo (in/ali kokosovo olje) in limetino lupinico. Dobro premešajte, in po potrebi dodajte še limetino lupinico. Nato jo prelijte preko mandljeve posteljice oziroma spodnje plasti in postavite v hladilnih za vsaj 8 ur. Tako se bo sladica otrdila in jo boste lahko brez kakšnih težav tudi postregli. 

 

Preliv

 

  • Zmrznjeno sadje, npr: jagode, maline ali borovnice, ali mešano zmrznjeno sadje
  • Nekaj kapljic limetinega soka
  • Po želji Chia semena in polovico čajne žličke stevie v prahu

*Preliv pripravite tik preden boste sladice postregli. Zmrznjeno sadje dodajte v ponev in počasi grejte, dodajte limetin sok in po želji chia semena ter stevio. 

 

Dekoracija

 

V kolikor ste uporabili majhne modelčke za tortice sladico preprosto »slecite«, po tem ko jo postavite na dekorativni krožnik. Če pa ste uporabili kozarec potem si pripravite dekorativni krožnik, previdno obrnite kozarec na »glavo«, odstranite kozarec in povsem počasi in previdno odstranite plastično folijo. Če je sladica dovolj ohlajena, na foliji ne bodo ostajali ostanki sladice. Sladico prelijte s prelivom, ki ne sme biti prevroč. Naj bo »mlačen« oziroma rahlo ohlajen. 

 

Vaši gostje bodo sladico zagotovo do čistega »pospravili«. Pa dober tek. 

 

Vir: http://www.sweetlyraw.com
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...