Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Kako izboljšati partnerski odnos?

5. marec 2013    2985 ogledov

Bi se želeli s partnerjem ponovno povezati in okrepiti vajin odnos? Želite izboljšati medsebojno komunikacijo in prebuditi intimnost? Potem so nasveti, ki vam jih ponujamo, nalašč za vas. Skoraj vsa razmerja potrebujejo kdaj 'zdravljenje', tudi tista najboljša.

Ponujamo vam ogromno nasvetov, s katerimi boste imeli priložnost pokazati partnerju, da je ljubljen in zaželen, da ga spoštujete, in nagrada za to bo globlja povezanost med vama. 

1. Na postelji s partnerjem lezita na bok in si zazrita v oči. Pri tej vaji ne komunicirata (mežikanje je dovoljeno).

2. Poslušajta se. Čeprav menite, da se poslušata, ni nujno, da se tudi slišita. Preizkusita aktivno poslušanje. Postavite partnerju vprašanje in potem slišano ponovite. Tako se boste lahko prepričali, da ste slišali prav (in da se v pogovor niso vmešali vaš um in nepotrebna potlačena čustva).

3. Zapišita skupne afirmacije ali molitev, ki naj se navezujejo na potrebe v vajinem partnerskem odnosu.

4. Ustvarita seznam »Sprašujem se …«. Na prazen list papirja zapišite 10 vprašanj, ki naj se začnejo z omenjenimi besedami, in si na koncu izmenjajta svoje zapiske (izmenično jih prebereta). Npr: »Sprašujem se, ali se boš kdaj naučil kuhati.«, »Sprašujem se, ali boš kmalu začel uporabljati podstavek za kozarec.« … Preberita si jih brez obsojanja, komentiranja in analiziranja. Morda se vam bo na začetku zdelo nesmiselno izvajati to vajo, a tako boste spoznali tihe želje svojega partnerja.

5. Vaja 'nostalgije'. Izberita si skupen trenutek iz začetnih časov vajinega odnosa. Izmenjujta si spomine na ta trenutek, občutke in doživljanja ob tem trenutku. Dovolita, da pridejo na dan vsi spomini, povezani s tem trenutkom (lokacija, ambient, barve, zvoki, vonjave …). S tem bosta prebudila prvinske občutke vajinega odnosa in odklenila vrata v partnerjevo srce.

6. Določita čas, v katerem bosta skupaj v popolni in vzajemni tišini.

7. Določita si vzdevke. Ni treba, da so osladna ali pomanjševalnice živali. Izmislita ali določita si vzdevke, ob katerih se bosta nasmejala in bosta samo vidva vedela, zakaj.

8. Podarita si več pozitivnih besed. Raziskave pravijo, da je srečen par tisti, ki ima razmerje med pozitivnimi in negativnimi besedami (ter dejanji) 5 : 1.

9. Spomnite se na eno nerodno oziroma smešno stvar, ki jo vaš partner počne in jo obožujete.

10. Vprašajte svojega partnerja, kaj si je želel postati kot otrok. Tako odprete vrata v otroštvo in v pozabljene spomine, ki vam izrišejo čustva na obraz (pozitivna ali negativna), in se pogovorite o tem.

11. Povejte svojemu partnerju, da je seksi v določenem kosu oblačila. Pohvalite videz partnerja.

12. Podarite partnerju kompliment, ko ga najmanj pričakuje, in odobraval ga bo (bo čutil, da je to res).

13. Če čutite, da ste zaradi partnerja boljša oseba, mu to povejte in pojasnite, zakaj tako menite.

14. Če čutite, da se vas loteva anksioznost, prosite partnerja, da vam prisluhne, da vam pomaga sprostiti stres. Partner s tem usmeri vso svojo pozornost na drugega partnerja in mu da prednost. Sami si lahko pomagate tudi tako, da začutite, kako se stres sprošča, ko besede letijo iz vaših ust.

15. Ko bo naslednjič partner naredil nekaj, kar vas bo ujezilo, se ustavite in ne odreagirajte, dokler si ne odgovorite na vprašanje: »Na kaj sem v tem trenutku resnično jezen/-na?« Stvari, ki vas ujezijo pri partnerju, so maske vaših globljih, potlačenih težav. Ne reagirajte, dokler se ne pomirite, saj boste v jezi najverjetneje izrekli besede, za katere vam bo žal in bodo prizadele partnerja.

16. Opravičite se partnerju za stvar, za katero se do tega trenutka še nikoli niste opravičili. Partner tega gotovo ne bo pričakoval in se bo izkazalo za obojestransko olajšanje.

17. Partnerju povejte o svojih spolnih fantazijah, ki se jih že od nekdaj sramujete ali pa pričakujete, da jih partner ne bo želel sprejeti. Poskusiti ni greh.

18. Če v sebi skrivate skrivnost, ki si jo želite deliti s partnerjem že dlje časa, naredite seznam petih razlogov, zakaj vas je strah povedati, pet načinov, kako bi lahko skrivnost izdali, in pet možnih reakcij vašega partnerja. Nato izberite eno frazo in skrivnost povejte svojemu partnerju.

19. Spomnite se na nekaj, kar vaš partner počne na neprimeren način (za vas), pa mu do zdaj tega še niste povedali. Ob naslednji priložnosti mu to povejte, se pogovorite z njim, zakaj vas to moti, in ga povprašajte, zakaj to počne. S tem ko boste ugotovili, zakaj to počne, se bo izluščil bes in bo morda pripravljen, da to početje spremeni.

20. Pomislite na dogodek, ko je v vajinem razmerju šlo kaj narobe, npr. prepir, razočaranje, slaba komunikacija. Vprašajte se:« Kaj bi lahko takrat naredil/-a drugače? Kaj se lahko naučim iz tega?« Svoje ugotovitve povejte partnerju in začnite z dejstvi, ki bi jih vi lahko naredili drugače.

21. Pripravite njegovo/njeno najljubšo jed, posladek ali kaj drugega. Morda je dobra oporna točka otroštvo partnerja ali pa prvi skupni obrok. Tako boste partnerju pokazali, da mislite nanj/-o.

22. V kuhinji se začnita 'vrteti' skupaj. Določita naloge in se lotita priprave in kuhanja obroka skupaj. Ne glede na velikost kuhinje je zagotovo prostora za oba.

23. Naredite mu/ji zajtrk in ga postrezite na očem (in želodcu) okusen način.

24. Ob naslednjem obisku trgovine se razglejte po policah in kupite partnerju njemu najljubši posladek.

25. Spomnite se na prehranski izdelek, za katerega veste, da ga je resnično težko dobiti, ga najdite prek spleta in naročite. Zagotovo mu/ji boste polepšali dan.

26. Z zobotrebcem na zunanji del bananinega olupka napišite »Ljubim te«. Čez nekaj ur bodo črke počrnele in vaš partner jih bo lahko prebral.

27. Naslednjič, ko boste objeli partnerja/-ico, pogladite njegov/njen hrbet in nežno stisnite njegovo/njeno zadnjico. Če gre verjeti raziskavam, naj bi to veljalo za seksi dejanje, ki si ga lahko podelita partnerja.

28. Občasno si skupaj privoščita skok v kad. Če je ta manjša, bosta deležna še toliko več bližine in dotikov drug drugega.

29. Določita dan, ki bo namenjen samo spolnim užitkom. Izklopita telefone, ne preverjajta elektronskih sporočil in ostanita v postelji ves dan. Če si lahko privoščita hotelsko sobo za en dan, se bosta lažje prepustila in ohranjala pozornost samo drug na drugem.

30. Eksperimentirajta pri spolnem odnosu. Spremenita vsakodnevno doživetje spolnosti s prevezo čez oči. S tem bosta izklopila 'pričakovana' dejanja svojega partnerja in vznemirjenje bo zagotovo veliko močnejše in pristnejše.

31. Ob telefonskem klicu partnerjevih staršev (sorodnikov) ostanite z njimi na zvezi nekaj časa. To se bo zagotovo dotaknilo vašega partnerja, saj boste dali vedeti, da želite ohranjati povezavo in da vam ni vseeno zanje.

32. Prebrskajte po starih šolskih almanahih in povprašajte partnerja o osebah, ki vas pritegnejo. Naj vam pove, v kakšnem odnosu so bili takrat in v kakšnem so zdaj, anekdoto, povezano s to osebo …

33. Če nimata psa, si 'sposodita' prijateljevega in se skupaj odpravita na sprehod. Psi namreč iz ljudi privabijo čisto in dobro stran.

34. Če imata otroka, mu večerno zgodbico preberita skupaj. Odigrajta pravljične like in se prelevita vanje z otroško razposajenostjo.

35. Vaš partner pomaga otroku pri domači nalogi. Prinesite mu/ji kozarec vode in morda sladko malico. S tem boste dali vedeti, da spoštujte to, kar dela, in da njegovo/njeno delo z otrokom ni samoumevno.

36. Napišite njegovi/njeni mami sporočilo in jo pohvalite, kako dobro je vzgojila svojega sina ali hčer.

37. Ko zaslišite jok otroka sredi noči, bodite vi prvi, ki vstanete in ga pomirite. Še zlasti če je drug partner, npr. partnerica, večino dneva skrbela za otroka.

38. Opravite njegova/njena dnevna opravila. Pomijte posodo, odnesite smeti, pospravite mizo, pobrišite prah, obesite perilo, četudi niste vi 'na vrsti'.

39. Naredite partnerju malico za v službo. Bonus točka: malici dodajte še majhno, a iskreno sporočilo. Dvojne bonus točke: priložite še košček partnerjeve najljubše čokolade.

40. Preden se popolnoma predata spancu, povlecita odejo čez glavi in s šepetanjem ustvarita pogovor. Ta vaja spodbuja intimnost in prek nje se naučita bolje prisluhniti drug drugemu.

Tokrat smo vam predstavili nekaj načinov, napotkov in poti, s katerimi boste zagotovo izboljšali svoj partnerski odnos. Vabljeni tudi k branju naslednjega članka z naslovom "Kako izboljšati partnerski odnos? (2. del), v katerem vam bomo razkrili novih 40 napotkov in načinov. 

Vir: www.yourtango.com
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...