Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Kako izboljšati partnerski odnos? (2.del)

5. marec 2013    499 ogledov

Prejšnji teden smo vam ponudili prvih 40 napotkov za okrepitev svojega partnerskega odnosa. Ste katerega izmed njih preizkusili? Vam je kateri še posebej stopil v oči in posledično v partnerski odnos? Danes vam ponujamo še zadnjih 40 napotkov. Nekateri so bolj žgečkljivi, spet drugi povsem vsakodnevni in preprosti. Takšni, ob katerih se boste vprašali: "Le zakaj se tega nisem spomnil/-a že prej?". Že danes lahko marsikateri napotek preizkusite in preverite reakcijo pri svojem partnerju.

 1. Pokrijte partnerja z odejo. Če vstanete sredi noči ali odidete od doma zgodaj zjutraj in opazite, da je partner odkrit, si vzemite trenutek in ga pokrijte.
 2. Zjutraj mu/ji pripravite njegovo/njeno najljubšo skodelico za kavo, skuhajte kavo ter pripravite mleko, če ga pije ob kavi. Tako bo vse, kar bo moral/-a narediti, zliti kavo v skodelico in lahko se bo odpravil/-a naprej.
 3. Naslednjič, ko se zbudite pred njim/njo, ugasnite budilko in ga/jo s poljubom na čelo ponesite nazaj v spanec (seveda, če mu/ji ni treba iti na delovno mesto ali po opravkih).
 4. Popravite (ali dajte popravit) nekaj, kar je njeno/njegovo in že dlje časa stoji nepopravljeno.
 5. Dvignite obleke iz čistilnice namesto njega/nje.
 6. Naslednjič, ko boste opazili, da je vaš partner nenaspan in utrujen ter se opravlja na delo, mu/ji povejte, da ga/jo ljubite in da je čudovit/-a.
 7. Ko vam bo partner naslednjič zaupal nekaj, kar ima na urniku (sestanek, razgovor, kosilo s partnerji, obisk pri zdravniku …), si to zapišite in ga/jo povprašajte o tem, kako je šlo.
 8. Na kuhinjskem pultu pustite prazen kozarec in steklenico vina za partnerja, ko se vrne po napornem delovnem dnevu. Morda se mu boste lahko pridružili, a tudi če ne, bo vedel/-a, da mislite nanj/nanjo. Zagotovo bo to tvojo gesto razumel/-a kot znak, da ga/jo ceniš. Lahko mu/ji pustiš tudi povabilo na 'zmenek' v kasnejših urah.
 9. Med nakupovanjem se nam pogosto zgodi, da kupimo nekaj za 'rezervo'. Kupi nekaj za rezervo tudi za svojega partnerja in to dobro skrij. Morda ti pride prav ob naslednjem težkem dnevu tvojega partnerja in njegov dan spremeniš na bolje.
 10. Podari mu/ji naročnino na njegovo/njeno najljubšo revijo.
 11. Naroči knjigo, za katero veš, da jo 'mora' imeti, v prednaročilu. Tako jo bo dobil/-a takoj po izidu. Predstavljaj si njegovo/njeno presenečenje.
 12. Po naslednjem tuširanju mu/ji na ogledalo napiši sporočilo in ga okrasi v obliki srca. Videl/-a ga bo ob vstopu v kopalnico ali ob naslednjem tuširanju.
 13. Napiši ljubezensko sporočilce in ga daj na mesto, za katero zagotovo veš, da ga bo našel/-la, npr. v žep njegovega/njenega najljubšega plašča, denarnico, aktovko …
 14. Pošlji rože (njej) ali bombonjero (njemu) na delovno mesto. Ni treba, da je velik šopek ali da so dragi čokoladni bomboni. Preprostost je najlepša. 
 15. Zamenjaj ozadje svojega telefona s fotografijo vaju dveh skupaj.
 16. Naredi seznam njegovih/njenih najljubših pesmi ali pesmi, ki te spominjajo na vajino razmerje, ter jih dodaj na njen/njegov glasbeni predvajalnik.
 17. Skopiraj in prilepi besedilo ljubezenske pesmi in mu/ji ga pošlji po elektronskem sporočilu.
 18. Spomni se nečesa, kar si želita videti ali doživeti skupaj (potovanje, učenje tujega jezika, popravilo ograje …), in najdi navodila, kako to narediti. Posnemi televizijsko oddajo o želenem ali poišči spletno stran, ki vama bo pomagala načrtovati vajino skupno željo. Organizirajta si večer, namenjen ogledu in pripravi načrta.
 19. Pošlji mu/ji staro fotografijo s preteklega potovanja, počitnic ali poročnega dne.
 20. Očisti mu/ji računalniško tipkovnico in zaslon.
 21. Čez dan mu/ji pošlji SMS-sporočilo: »Mislim nate.«
 22. Začnita pisati blog za pare.
 23. Uporabi svoje telo (roke, oči, usta, noge, dlani itd.), da mu pokažeš, da mu namenjaš vso pozornost in ga poslušaš, medtem ko ti želi nekaj povedati.
 24. Ovij roke okoli svojega partnerja in ga močno stisni.
 25. Zmasiraj del telesa, ki mu redko posveti pozornost, npr. meča, stopala, čelo, prste …
 26. Ko bo najmanj pričakoval/-a, stopi za njegov/njen hrbet in mu/ji zmasiraj zgornji del hrbta.
 27. Odigrajta vlogo. Pretvarjajta se, da sta neznanca, ki sta se pravkar srečala v baru. Kam vaju zanese, pa je povsem vajina odločitev. Prepustita se.
 28. Ob obisku restavracije naročita skupno sladico ali naročita dve različni in si ju razdelita.
 29. Očistita hišo skupaj.
 30. V banki vzemita nov, skupen račun, na katerega vsak od vaju (vsak mesec) položi 50 €. Ko si bosta zaželela skupnega oddiha, vama ne bo treba skrbeti, saj sta skupaj zagotovo kar nekaj privarčevala.
 31. Namesto da gledata skupaj televizijo, berita knjigo skupaj. Na glas, drug drugemu.
 32. Ne odreagirajte takoj, ko partner reče nekaj, kar vam gre na živce.
 33. Zamenjajta položaj ležanja oziroma stiskanja v postelji (npr. če rada ležita v žlički in je vaš partner vedno 'velika žlica', tokrat zamenjajta vlogi).
 34. Ko se naslednjič na radiu zavrti vama ljuba pesem, zaplešita.
 35. Pogovarjata se s tujim naglasom, v narečju ali jeziku. Zagotovo se bosta nasmejala do solz.
 36. Bodita telesno aktivna skupaj. Pojdita v hribe, igrajta tenis ali pa tecita skupaj, se sankajta ali pojdita plavat gola.
 37. Izmislita si igro in se ob tem zabavajta. Postavita pravila in 'kazni'. Tako bo bolj napeto in prisotno bo več smeha. 
 38. Uporabljajta skupno prešito odejo.
 39. V spalnico postavite sveče in jih ob naslednji priložnosti prižgite namesto luči. V soju sveč bo vajina spalnica še bolj romantična. 
 40. Spodbujajte partnerja pri njegovih/njenih željah. Dodatna opora mu/ji bo zagotovo koristila in pripomogla k uspehu. S tem boste partnerju pokazali, da verjamete vanj/vanjo.

Želimo vam veliko veselja ob uporabi napotkov in veliko uspeha v vajinem odnosu.

Vir: www.yourtango.com
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...