Jana PristovŇ°ek

Komu se da...

15. marec 2013    261 ogledov

Prihaja pomlad :). Prebujenje, Ňĺivljenje, upanje... Pospravljanje stanovanja, urejanje okolice, nove roŇĺe na oknih, pregled koles za kolesarsko sezono. Kaj pa mi? Kaj pa jaz?

Nova garderoba, vsaj kakŇ°en kos, pa novi ńćeveljci, pa morda krajŇ°a frizura...¬†

Kaj pa naŇ°a notranjost, nezadovoljstvo, Ňĺalost, razońćaranje, jeza, krivice... kdaj bomo to pospravile? Ali je dovolj, da smo potlańćile, ker je preboleńće, ker se nimamo ńćasa ukvarjati s tem, ker se je zgodilo, kar se je zgodilo in temu ni pomońći?¬†
Pospravljanje samega sebe :)!

TeŇĺim, vem, ampak stvari gredo same od sebe samo na slabŇ°e. Niti na kraj pameti nam ne pride, da bi volan spustile in prińćakovale, da bomo sreńćno priŇ°le na cilj. V Ňĺivljenju pa pogosto storimo tońćno to. Pustimo in ńćakamo, da se bo uredilo kar samo. Pa karkoli Ňĺe. Saj se vńćasih res, prav pogosto pa ne, ńće vsaj malo same ne prispevamo k temu.
Kje torej zańćeti?

Naredimo prioritetno lestvico. 
NapiŇ°imo, s ńćim vse nismo zadovoljne, s kom vse nismo zadovoljne.
Probleme oŇ°tevilńćimo od 1 - 10 in tako dobimo lestvico naŇ°ega nezadovoljstva. Precej dela in komu se da :).
Zańćnimo pri najpomembnejŇ°em, partnerstvu.

Ni pomembno ali smo porońćeni ali ne ali imamo otroke ali ne, najprej sva jaz in on ali on in jaz, kakor hońćete. Dom je otok sredi kaosa, pritiska, zahtev, razburjanja, pomanjkanja ńćasa, dom je oaza, kjer se oddahnemo, spońćijemo, razvedrimo, kjer smo varne in sprejete, kjer smo lahko to, kar smo, urejene in zjutraj skuŇ°tane brez lińćil, predvsem pa ljubljene in zaŇĺeljene. Tempo Ňĺivljenja je neusmiljen, ńćas beŇĺi in pri polni glavi vsega kmalu dom postane samo po sebi umeven. In zgodi se to, kar se zgodi z avtom, ko spustimo volan. ńĆe imamo sreńćo, konńćamo na travniku in ne v drevesu.
Pa zańćnimo najprej s prvim praŇ°anjem, ki mi ga dnevno zastavljajo:

Zakaj jaz?

Zakaj moram zańćeti jaz in ne on?

Hmmm... nekdo mora in zakaj ne bi bila to ti :)?


Jutro, odhod od doma, prihod domov in zakljuńćek dneva naj se zańćne in konńća s poljubom in objemom. 10 sekund. 10 dragocenih sekund. Smo pripravljene vloŇĺiti 10 sekund? ńĆe je odgovor¬†DA, zańćnimo in pustimo se presenetiti :).¬†
Za zańćetek bo dovolj, Ň°e veliko dela nas ńćaka, da pomlad prińćakamo sreńćne, zadovoljne in ljubljene.
se nadaljuje...

Vir: http://www.studio-heliantha.si/Strani/misli.html
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 Ňĺarke!
Nalagam...