Dajem odpoved

Dajem odpoved

piše: neznan avtor
28. marec 2013    692 ogledov

Zgodba tedna: Odpoved

Tukaj, na tem mestu, uradno dajem svojo odpoved kot odrasla oseba. Odločil sem se, da si želim sprejeti odgovornosti osemletnika. 

Želim jesti v McDonald'su in misliti, da je to restavracija s štirimi zvezdicami. 

Z leseno palčko želim jadrati po sveži blatni luži in okoli luže narediti pločnik iz kamnov. 

Želim razmišljati, kako so M&M-i veliko boljši kot denar, ker jih lahko pojem.

Želim ležati pod velikih hrastom in postaviti stojnico z limonado skupaj s svojimi prijatelji na vroč poletni dan.

Želim se vrniti v čas, ko je bilo življenje preprostejše. V čas, ko sem poznal samo barve, matematične tabele za množenje in pesmi, ki so me zazibale v spanec, pa me to ni morilo, ker nisem vedel, česar nisem vedel, in se zaradi tega nisem obremenjeval.

Vse, kar sem vedel, je, kako biti srečen, saj sem bil v blaženi nevednosti zaradi stvari, ki so se nanašale na vse tisto, zaradi česar bi moral skrbeti ali se zaradi tega obremenjevati. 

Želim misliti, da je svet pravičen. Da je vsak posameznik pošten in dober.

Želim verjeti, da je prav vse mogoče. Želim pozabiti na kompleksnost življenja in spet biti čezmerno navdušen nad majhnimi stvarmi.

Znova si želim živeti preprosto. Ne želim, da je dan napolnjen z računalniškimi napakami, tonami dela s papirjem, depresivnimi novicami, kako preživeti več dni v mesecu z denarjem, ki ga imam na razpolago, plačevanjem položnic, boleznimi in izgubami svojih najbližjih.

Želim verjeti v moč nasmehov, objemov, prijaznih besed, resnice, pravice, miru, sanj, domišljije, človečnosti in ustvarjanju angelov na snegu.

Torej tukaj vam podajam svojo denarnico, avtomobilske ključe, položnice in vam podarjam stanovanje. Uradno dajem svojo odpoved od odraslosti. 

In če se o tem želite še pogovarjati, me boste morali ujeti, ker …

 …. "Dotik. Ti loviš!"

Vir: http://www.inspirationpeak.com/

 
Nalagam...
PRIJAVI  

Komentarji

  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (velja le za tvoj prvi komentar)!
Irena
  komentiral 1 leto nazaj
Ob branju članka Dajem odpoved me je prijelo, da bi tudi sama naredila isto. Mislim, da če se človek potrudi in prebudi osemletnika v sebi, se napolni z energijo, ki je potrebna, da zdržimo brez odpovedi. A otroka je potrebno prebuditi vsak dan znova in ga užiti "na polno". Bodimompogosto otroci.;)

Facebook komentarji