Nastja Spasojević

Zelenjavna musaka

18. oktober 2013    262 ogledov

S polno paro smo zakorakali v sezono kislega zelja. Uporabljate to čudovito živilo tudi vi? Veste, da ima zelje ima ogromno pozitivnih lastnosti? Izboljšuje prebavo, odpornost in zmanjšuje nastanek raka in osteoporoze, pomaga pri čiru na želodcu.

Vsebuje veliko vitaminov in mineralov: betakarotena, vlaknin, vitamina C, kalija, železa, magnezija, žvepla, bakra in folne kisline.

Zelje se lahko pripravi na ogromno načinov; lahko ga dušimo, pripravimo na solati skupaj s česnom, čudovit pa je tudi v musaki.

Zelenjavna musaka

  • 10 krompirjev
  • 1 hokaido buča
  • Četrt  kg zelja
  • 3 stroke česna
  • Kumina
  • Himalajska sol
  • Olivno olje
  • 3 Jajca
  • Kumina
  • Origano, bazilika, majaron, muškatni orešček, kurkuma ter kajenski poper
  • Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj.

Vzamemo oglat pekač ter ga premažemo z oljem. Krompir olupimo in ga narečemo na tanke rezine. Položimo dve plasti krompirja na dno pekača. Posolimo.

Nato operemo bučo in narežemo na rezine. Položimo dve plasti. Posolimo, dodamo po ščep ostalih začimb. Nato dodamo plast kislega zelja med katerega zmešamo kumino ter narezan česen.

Znova pokrijemo z dvema plastema krompirja. Solimo in posipamo baziliko.

Damo v pečico in pečemo 40-50 min. 10 min pred koncem prelijemo musako z jajčko, ki jo razžvrkljamo.

Dober tek!

 

 

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...