Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Marec: astrološko najpomembnejši mesec leta 2023!

3. marec 2023    7841 ogledov

Marec bo aktiven mesec, ki prinaša prebujanje ter brstenje naše energije in notranje moči. To je mesec za naš napredek, načrtovanje prihodnosti, uresničevanje načrtov. Čaka nas zelo intenziven mesec, saj se v marcu odvije kar nekaj izjemno pomembnih astroloških dogodkov leta 2023!

Novo astrološko leto

Marec je mesec nove energije, v njem se začne novo astrološko leto, ko se sonce pomakne v prvi zodiakalni znak ovna.  

Prinaša nov začetek, preporod, naše osebno novo rojstvo, priložnost, da začnemo znova, in nam pomaga, da se premaknemo v novo poglavje na naši osebni poti.  To je čas, da spustimo preteklost ter pogumno in zaupljivo zakorakamo v novo prihodnost. Nova zemlja se ustvarja in marec je mesec, v katerem bomo posadili kakovostna semena, položili dobre temelje in s tem dosegli nenaden napredek.

Energija števila 3

Numerološko gledano število 3 prinaša energijo veselja, radosti, igrivosti, kreativnosti, strasti, inspiracije, sočutja, komunikacije in ljubezni. Pomaga obuditi božansko iskrico v nas in nas spodbuja k manifestaciji želja. Pomaga nam najti mir, jasnost in ljubezen v sebi, njen glavni fokus pa sta povečevanje vere vase in krepitev osebne moči.

Povezana je s planetom Mars, rumeno barvo in sončnim pletežem (3. čakra). 

Stvari se bodo dogajale hitro, a spontano, s tokom življenja. Tudi največje odločitve se bodo zdele, kot da so nekaj popolnoma vsakdanjega. 

V ospredju OSEBNA MOČ, ki prebiva v 3. čakri

Sončni pletež ali čakra manipura je tretja po vrsti izmed sedmih glavnih energetskih centrov v našem energijskem telesu. Deluje na področju trebuha.

Dobro je vedeti, da je njen ogenj naša sveta osebna moč, center notranje moči in radosti.. Ko je ta center uravnovešen, postanemo jasni, modri in se dobro počutimo. Zaupamo vase in hodimo po poti svetlobe, radosti in zaupanja.

Uravnovešamo jo :

  • z zrenjem v sonce – solarno jogo,
  • z izvajanjem asan, ki dodatno pomagajo uravnovešati drugi center (deska, pozdrav soncu, navasana, virabhadrasana 3, paschimotanasana, dhanurasana ...),
  • s petjem,
  • z mantro za drugi energetski center: RAM,
  • s polnim jogijskim dihom,
  • s tratakom – zrenjem v svečo,
  • s pitjem tople sončne vode (pustimo jo nekaj ur na soncu, da se napolni s sončno energijo),
  • z introspekcijo, samoanalizo,
  • z opazovanjem negativnih prepričanj …

Večji astrološki dogodki v mesecu MARCU

8. marec: polna luna v devici

Polna luna bo kot zdravilo, ki pride na začetku energetsko izjemno nabitega meseca. 

Prinaša nam zdravilno, pomirjujočo energijo. Izjemno pomembno je, da to polno luno preživimo v skrbi zase. Da si vzamemo čas zase, se razvajamo in se spočijemo. To je čas globoke regeneracije, ki nas bo pripravil na vse, kar prihaja. 

Vzemite si čas, upočasnite se, umaknite se. Naj bo to vas čas.

8. marec: Saturn stopi v znak ribi

Na isti dan, kot polna luna, imamo še en astrološki dogodek. Eden izmed večjih astroloških dogodkov leta 2023: premik Saturna v znak ribi. Saturn se po 3 letih premakne v nov znak, kjer bo ostal vse do leta 2026. 

Saturn je planet karme, ki med svojim potovanjem po zodiakalnih znakih odkriva naše karmične lekcije in jih izbrska na površje. Tokratni premik bo v znamenju naslednjih tem: duhovnost, umetniško izražanje, meje v odnosih in mentalno zdravje.

9. marec: Poravnava Kirona in Jupitra

Ta poravnava prinaša predajo. Predajo bolečine, predajo skrbi. Sprejeli bomo, da ne moremo ubežati svoji bolečini, lahko pa jo sprejmemo. Lahko ji dovolimo, da se izrazi skozi nas in nas popelje dalje.

Ne glede na travme in bolečine, ki so se nam zgodile, lahko le nekaj vemo zagotovo: tudi to bo minilo!

11. marec: Poravnava Venere in Erisa

V naša življenja ta poravnava prinaša energijo neustrašne ženske bojevnice. Boginje, ki se ničesar ne boji, ki je zaščitniška, pogumna in bojevita. Energija, ki ustvari revolucijo. Energija, ki jo poseduje boginja. 

Če si želite v svoje življenje vpeljati več ženske energije, je to dan, ki vas bo pri tem nabolj podrl. Vzemite si dan zase in začnite raziskovati svojo božansko energijo ženske. 

15. marec: Trojna poravnava Sonca, Merkurja in Neptuna

Ta poravnava prinaša energijo neodločenosti in zmede, hkrati pa izjemen duhovni potencial. To je čas, ki ga lahko najbolje izkoristite za duhovno raziskovanje, meditacijo, risanje, pisanje dnevnika in raziskovanje intuicije.

17. marec: Mars zapusti senčno fazo

Končno zaključek retrogradne faze Marsa! Od septembra dalje pa vse do zdaj, je bil Mars v retrogradnem gibanju in s tem tudi mi nekako ujeti v upočasneni enegiji, brez prave možnosti prodora. Sedaj se planet akcije osvobodi in z njim tudi mi, zato pogomno naprej s svojimi idejami. Sedaj je čas akcije.

17. marec: poravnava Venere in Plutona

Ta poravnava bo na površje prinesla teme v odnosih, ki jih je potrebno razrešiti. Prinaša možnost razrešitve težkih nerazumevanj in s tem poglobitev odnosov. 

Zmoreta na svoje razlike in želje pogledati neosebno? Se lahko odkrito pogovorita? Lahko sprejmeta drug drugega z vsem, kar sta?

20. marec: enakonočje

Spomladansko enakonočje prinaša astrološko novo leto! To je energijsko gledano najboljši čas za prave novoletne zaobljube.

Enakonočje prinaša čas harmonije in ravnovesja, prestop v nov letni cikel, moški del leta! Čas akcije in delovanja.

21. marec prazna luna

Prazna luna, tik po astrološkem leto, samo še poudari njegovo energijo. To je odličen čas za nove začetke in manifestacijsko delo! Energije so izjemno magnetične, zato te naj ne bo strah izraziti svojih sanj in želja!

23. marec: Pluton stopi v znak vodnarja

Eden izmed največjih astroloških dogodkov leta 2023! Pluton se pramakne v znak vodnarja, kjer bo ostal naslednji dve desetletji. Popelje nas torej v novo obdobje raziskovanja in preobrazbe. 

Na plano prinaša podobne energije, kot so bile leta 2008, tako da pomisli, kaj se ti je dogajalo takrat in ugotoviš lahko, katere lekcije te čakajo v prihodnjih dveh desetletjih. 

Obdobje Plutona v vodnarju bo za nas obdobje feniksa, ki bo vstal iz pepela. V dosedanji energiji vodnarja, smo se morali poglobiti v temno stran naše duše, se spopasti in tranformirati svoje dojemamnje osebnih meja, občutkov varnosti in stabilnosti, naših financ in predajanja svoje lastne moči. Sedaj pa se bo naš fokus obrnil v našo skupnost, našo neodvisnost in tehnologijo.

25. marec: Mars stopi v znak raka

Mars se končno premakne iz dvojčkov, kjer je bil od avgusta lani. Končno se planet akcije premika v znamenje raka, ki mu prinaša nežno podporo in razumevanje. Razmisli, kako se je tvoje življenje spremenilo od lanskega avgusta, katere lekcije si osvojil/-a? To je čas refleksije in sprejemanja.

30. marec: poravnava Venere z Uranom

Mesec zaključimo s čarobno porabnavo, ki simbolizira radikalno ljubezen. Posveti pozornost sebi in se vprašaj: kako se lahko ljubim v vsem kar sem? Poskrbi zase, neguj se, odpri svoje srce. Ta dan, naj bo tvoj dan.

Preberi še:

Vir: https://foreverconscious.com/
Deli svoje izkušnje! 6
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
VIKI
  komentiral 2 teden nazaj
Hvaležna
Matija
  komentiral 2 teden nazaj
Hvala
Zmagoslav
  komentiral 3 teden nazaj
oj Nastja tudi tebi lep sončen vikend
hvala za super stvari,ki jih zvem od tebe o astroloških dogodkih
čudovite so tvoje stvari

lp Zmago
  komentiral 3 teden nazaj
Hvala.
Vesna
Teja
  komentiral 3 teden nazaj
Marec- moj mesec. ❤
Ivica
  komentiral 3 teden nazaj
Hvala Nastja,vedno ,me osrečite.Vse dobro Ivica
Nalagam...