Emily  Enveritas

December 2017: kaj nam prinaša?

28. november 2017    1142 ogledov

December je odličen mesec, da se posvetimo vsem tistim poslom in projektom, ki smo jih že začeli v tem letu, pa so obstali na svoji poti uresničitve iz kateregakoli razloga. Morda je dobro, da razmislite, kaj vam bo to prineslo in kako bo uresničitev vplivala na vaše življenje. Je to nekaj, kar je res vaše ali je pogojeno zgolj s strahom?

Vam daje možnosti za način življenja, ki si ga želite?

Če čutite, da je to prava stvar za vas, potem si naredite načrt. Kaj bi se moralo zgoditi, da bi bilo izvedljivo? Kaj že imate, kaj še potrebujete? Kdo vam lahko pri tem pomaga? Zavihajte rokave in se ponovno z vso energijo lotite dela. Ne čakajte na prihodnje leto, začnite na nov način, in to zdaj takoj!

Rezultati bodo prišli šele v prihodnjem letu, boste pa ob koncu leta zadovoljni. V nasprotnem primeru se boste mučili z razmišljanjem, česa vse niste storili, pa bi morali. In veliko vrat uspeha se bo prav zaradi sedanjega dela odprlo bolj na široko. Zavihajte rokave in pospravite stvari, pripeljite jih h koncu! 

Vendar to velja le za tiste projekte in pogajanja s tistimi ljudmi, s katerimi ste že imeli opravka. December ni ugoden čas za odpiranje novih podjetij.

Vse nove projekte in nova sodelovanja raje prestavite na prihodnje leto

Ker se energije celotnega prihodnjega leta (zelo skrivaje, brez opaznih znakov) usmerjajo na področje zdravja, jih sprejmite kot pomočnike pri zdravljenju. Večina bolezni, ki bodo izbruhnile pri posameznikih šele čez leto ali dve, bodo imele svoje korenine v prihodnjem letu 2018. In že od oktobra nam telo kaže, pri čem potrebuje pomoč. Prisluhnite mu in pravočasno ukrepajte. To je tudi dober čas za obisk zdravnika ali kiropraktika, za operativne posege ali urejanje zob.

Zdravje in stari posli – temu posvečajte pozornost!

December prinaša v razmerja jasnost zaznave. Vaju odnos povezuje ali je vajino razmerje že dlje časa prazno? Marsikatero razmerje bo šlo skozi sito – ostaneta skupaj ali ne? Veliko parov se bo še tesneje povezalo in resno razmišljalo o otroku. Številni odnosi se bodo izboljšali in precej parov bo okrepilo svojo zvezo. Pri številnih pa se bodo začele kazati večje razpoke in marsikateri par se bo odločil za razhod. Bolj realno boste videli partnerja in si postavili trdnejše temelje za prihodnost.    

Retrogradni Merkur samskim ne daje prav veliko obetov za začetek resnega in trajnega razmerja. Lahko pa razmislite o tem, s čim in na kakšne načine ohranjate dano situacijo. Spoznate lahko ključne razloge, ki so vam do zdaj preprečevali, da bi uresničili hrepenenje svojega srca. Od spoznanja do spremembe pa je običajno le korak.

To ni čas za večje nakupe, vlagajte v odnose!

To ni čas za večje nakupe ali večja vlaganja. Če se le lahko, se raje izognite kreditom in prošnjam za finančno posojilo. Vlagajte denar v stvari, ki vam bodo pomagale pri izboljšanju odnosov, zdravja in življenjskih načrtov.

Katerih dogodkov iz svojega otroštva se radi spominjate? Ko sta bila mama in oče vsa živčna od zaskrbljenosti? V Sloveniji je razširjena ena neprijetna 'plesen' v odnosih. Količino ljubezni izražamo s količino zaskrbljenosti. Ljubeča skrb je nekaj popolnoma drugega kot nervozna zaskrbljenost. Ljubečo skrb poganja ljubezen in se izraža z nežnostjo. Ter z dopuščanjem osebne svobode. Zaskrbljenost poganja strah in se izraža s prepovedmi, nadzorom, kritiziranjem … To ni ljubezen! Veliko slovenskih staršev je prijaznejših do tujcev kot do svojih otrok. Na stara leta pa so razočarani, ker jih otroci ne marajo.

Dajte svojim otrokom razlog, da se bodo radi spominjali svojega otroštva in časa, ki so ga preživeli z vami. Potem bodo tudi na stara leta radi z vami.

Retrogradni Merkur se lahko nekoliko pozabava; kot vedno v času, ko je plesišče njegovo. Bolj se vam bo kam mudilo, večja bo gneča na cesti, v trgovinah … Bolj se vam bo zdel pogovor pomemben, večja bo verjetnost, da vam crkne telefon ali se sesuje računalnik … Umirjeno zadihajte. Tale Merkurček se ob umirjenosti ne zabava dovolj in hitro odhiti kam drugam ter se poigra s kom drugim. Morda se boste občasno počutili, kot da je vse na vaših ramenih in se vam godi strašna krivica. Da morate veliko dajati, dobite pa le drobtinice. Nikar ne izgubite upanja. Disciplinirajte se in delajte. Rezultati in nagrade pridejo kasneje.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...