Urška Trampuš

Dokler so tvoje misli v preteklosti, ne moreš zgraditi zdrave prihodnosti

28. september 2016    602 ogledov

Ljudje me pogosto sprašujejo kako naj si odprejo in prečistijo prvo čakro in četudi ima vsak drugačne probleme je odgovor isti, “spucaj” si preteklost in s tem vseh negativne emocije, ki se samo ponavljajo v vsaki situaciji. Osvobodi se kolektivne zavesti, drzni si postati drugačen, samosvoj in zaljubljen v življenje.

Resnično si želim, da bi ljudje dojeli pomembnost te prve energetske točke in vsega, kar spada zraven. Kot sem že omenila, prva čakra predstavlja naše korenine in s tem našo preteklost. Dobro vemo, da brez rešene preteklosti ne moremo načrtovati zdravo in stabilno prihodnost. Dokler namreč iz sebe ne damo vseh negativnih emocij povezanih s pretekostjo in preteklimi dogodki, ljudmi, ki so bili del tega, ne moremo svobodno zadihati in si ustvariti zdrave temelje za naprej. Zadeva je zelo preprosta in logična, dokler so tvoja čustva ujeta v preteklosti, dokler so misli še vedno tam, ne moreš usmeriti tvoje energije v prihodnost. Katera pa so čustva iz preteklosti? V tem sklopu govorimo predvsem o občutkih, ki smo jih dobili od prvega do sedmega leta. Poleg teh pa sodijo tudi občutki pred samim rojstvom, ki so karmične narave, torej tisto energijo, ki smo jo prinesli z našo dušo v to življenje. Kaj točno to pomeni? Naša duša si izbere to življenje, naše starše in z njimi vse lekcije, ki jih mora predelati, da bo lahko šla korak dlje na poti do razsvetljenja. To je naša karma. Prav tako med te občutke sodijo tista, ki jih dobimo od naših staršev devet mesecev pred samim spočetjem, v obdobju nosečnosti, rojstva, vse do prvega leta. Veliko dobimo od drugih, zato radi rečemo, to pa vendar ni tvoje, ampak je vseeno del nas in treba je rešiti tudi to.

Seveda bi bilo veliko lažje, če bi se dela osebne rasti in čiščenja teh emocij lotili tudi naši starši. Na ta način bi nam bil “prišparan” marsikateri grenak okus čiščenja in predelovanja informacij. A vendar se moramo večkrat zadeve lotiti sami in prav v vsaki družini je tista “črna ovčka”, ki je najbolj občutljiva in tako energetsko vsa bremena padejo nanjo. Ta oseba začuti veliko potrebo po čiščenju prav zaradi tega, ker se ostali tega izogibajo v velikemm loku. Ta “črna ovčka” družine je že od vedno smatrana za drugačno in posebno, ker je večkrat iskrena in nezadovoljna okoli ljudi, ki nanjo prenašajo vsa energijska bremena. Največkrat je ta oseba označena za vedno nezadovoljno in razvajeno, a vendar zadaj tiči globlja resnica, ki pomeni prenašanje težkih bolečin in občutkov. Taka oseba večkrat poišče pomoč zunaj svoje družine, saj jo doma zares nihče ne razume. Največkrat se tak človek zapre vase ali oddide stran, daleč od teh občutkov in mogoče za nekaj časa tudi prekine stike s svojo primarno družino.

Poleg vseh naštetih občutkov pa sodijo zraven tudi tista, ki se vežejo na prva prijateljstva, na kolektivno zavest, medije, prvo ljubezen in prva razočaranja, obdobje pubertete, prvega delovnega mesta, itd. Na kratko povedano, pomembni so vsi negativni občutki, ki se zasidrajo v našo podzavest in nam narekujejo vsako nadaljno dejanje. Na podlagi teh namreč izbiramo ljudi okoli nas in tudi situacije v katerih se znajdemo. V lastni samoobrambi tako sebi povzročimo največjo škodu, ker se zapremo življenju in vsemu, kar nam lahko le ta prinese, dobrega in slabega. V imenu strahov, ki so v nas, se zapiramo, izgubljamo priložnosti, ljubezni, lepe trenutke itd. Izgubljamo pa tudi pomembne življenjske lekcije, ki nas vedno porinejo višje v zavedanju in si tako prislužimo še težje lekcije in bolečine.

Zaradi vsega naštetega je pomembno, da svoje telo očistimo vseh slabih emocij, da slabe dogodke spremenimo v dobre, da začnemo ljubiti sebe in pustimo življenju odprta okna in vrata. Kadar ima drevo poškodovane korenine iz njegovih cvetov ne bo zraslo nič lepega, saj se bo celo življenje boril samo s tem, da popravi svoje poškodovane korenine. Zatorej je pomembno, da aktiviramo našo prvo čakro, spremenimo našo preteklost in s tem odnos do vsega, kar nas obdaja. Kadar zgubimo strahove pred pomanjkanjem smo v večjem dopuščanju vsega in tudi na denar gledamo drugače. Kada očistimo občutek manjvrednosti ne potrebujemo več besed potrditev od drugih, ampak samo še od sebe. Ko enkrat odpustiš sebi in drugim pa si podariš največje darilo, darilo popolne svobode in ljubezni. Šele takrat si pripravljen na vse tisto, kar je življenje pripravilo zate. Na vse lepo in polno ljubezni, pozitivno in osrečujoče. 

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...